Нови закони в Бруней наказват със смърт хомосексуализма

В Лондон протестираха със знамена с цветовете на дъгата
6 апр 2019 20:52, Анисия Иванова
82
Нови закони в Бруней наказват със смърт хомосексуализма
Снимка: БТА

Стотици хора се събраха днес пред притежавания от Бруней лондонски хотел Дорчестър в знак на протест срещу ново законодателство, основаващо се на шериата и предвиждащо смъртно наказание за хомосексуализъм, прелюбодейство и изнасилване, предаде Ройтерс.

Бруней, бивш британски протекторат с предимно мюсюлманско население от 400 000 души, защитава правото си да прилага шериата, който наказва содомията, прелюбодействието и изнасилването със смърт, включително умъртвяване с камъни, а кражбата - с ампутация.

Новите закони, елементи от които за първи път бяха приети през 2014 година, предизвикаха международно недоволство.

Държавната инвестиционна агенция на Бруней притежава хотелската група Дорчестър кълекшън (Dorchester Collection).
Протестиращите в Лондон развяваха знамена с цветовете на дъгата, отбелязва Асошиейтед прес.

ООН заяви в сряда, че Бруней нарушава човешките права като прилага шериата.

Оксфордският университет съобщи днес, че ще преразгледа почетното звание, което е присъдил на султана на Бруней след критиките срещу новите закони в страната.

Университетът уточни, че споделя "международното отвращение", което е предизвикал законът и ще преразгледа решението си от 1993 година да присъди почетна титла по гражданско право на султана Хасанал Болкиах.

Световноизвестни личности като американският актьор Джордж Клуни, британският певец Елтън Джон и телевизионната водеща от САЩ Елън де Дженерис подкрепиха световен бойкот на 9-те хотела, свързани със султана. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Супер преди 5 години
Супер само така !!! Искаме скоро и у нас !!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Лондон протестираха със знамена с цветовете на дъгата------Зашо в Лондон? Защо не в Бруней?
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен " Да,но тези араби нямат НИЩО общо със Св.Ефрем Сирин,Св.Пахомии,Св.Антонии и много други ,защото духовното е над плътското! "Тези велики светци НЕ са араби! А и по онова време,населението, което е било в Сирия, Египет, тези държави са били под Византийската власт, са били една част православни християни ( днес са МАЛЦИНСТВО!), и огромно множество ЕРЕТИЦИ монофизити ( днес- копти,сирийци и др)
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да, арабите мюсюлмани ( и ге.йо.вете заедно с тях) да си ходят в Арабия! НЕ сте желани в Европа и Балканите, арабски ***! Вие НЕ сте бежанци! Вие искате да унищожите европейските народи, НО няма да стане вашето! Вие и подкрепяте моралната разруха на част от европейците, смао и само да бъдете " чисти" в очите на другите, НО всъщност, вие, арабите и мюсюлманите сте служители на дявола!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34 Да,но тези араби нямат НИЩО общо със Св.Ефрем Сирин,Св.Пахомии,Св.Антонии и много други ,защото духовното е над плътското!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" щеше да знаеш, че арабиите са люлката и на християнството"Това е ГНУ.СНА ЛЪЖА! Историята ЯСНО ДОКАЗВА, че ХРИСТИЯНСТВОТО е СВЪРЗАНО СЪС СВЕТИТЕ ЗЕМИ ( ИЗРАИЛ И ИУДЕЯ) ,ВИЗАНТИЯ, БАЛКАНИТЕ,БЪЛГАРИЯ, РУСИЯ И ЕВРОПА!Арабите са мюсюлмани, арабския полуостров е люлката на мюсюлманското - ислямско лъжеучение!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Beverly Hills Hotel и Bel Air са също техни хотели.
24
1
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Историята, не- познава, републикано,...Да- има, приятелство....
23
3
 
8
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Смъртно наказание не е цивилизовано,но малко кютек и 30-на дни общественополезен труд,ще свърши добра работа.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнството ОСЪЖДА извращенията и извратеняците. ПОГРЕШНО е да се смята, че ислямът е пазител на морала на нормалните хора, а Християнството подкрепя извратеняците! Европа е Християнски континент с европейски Християнски бели народи, но ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, немалка част от европейците са за АНТИХРИСТИЯНСКИ "закони" в подрепа на ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ , което и довежда КАТО ОТГОВОР НАШЕСТВИЯ на арабите "бежанци". ИСЛЯМЪТ, ИЗВРАТЕНОСТТА, ЛИБЕРАЛИЗМА И ТОЛЕРАТНОСТТА КЪМ ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ СА ЗЛО И ГИБЕЛ ЗА ЕВРОПА!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнството ОСЪЖДА извращенията и извратеняците. ПОГРЕШНО е да се смята, че ислямът е пазител на морала на нормалните хора, а Християнството подрепя извратеняците! Европа е Християнски континент с европейски Християнски бели народи, но ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, немалка част от европейците са за АНТИХРИСТИЯНСКИ "закони" в подрепа на ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ , което и довежда КАТО ОТГОВОР НАШЕСТВИЯ на арабите "бежанци". ИСЛЯМЪТ, ИЗВРАТЕНОСТТА, ЛИБЕРАЛИЗМА И ТОЛЕРАТНОСТТА КЪМ ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ СА ЗЛО И ГИБЕЛ ЗА ЕВРОПА!
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият свят трябва да въведе наказания за хомосексуалистите!
19
2
 
27
 
! Отговори
Tiger преди 5 години
Англичаните протестират защото са мръсни гейо ве. Редовно ми трият коментарите в daily mail защото им пиша истината.Прекалено много се изврати този свят, нормалните хора скоро ще станем малцинство!!!
18
6
 
24
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Само трепане с камъни ги оправя обратните
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12" Какви шериатски правила бе малкочели, мъжеложството е заклеймено в Библията и се наказва със смърт много преди изобщо да има шериат."Точно така, изключително си прав. Нашето, АНТИБЪЛГАРСКО общество скочи против БЪЛГАРСКИ православен духовник, който е призовавал обществото да НЕ приема ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ за норамлни хора, нито да се съобразяваме с техните ИЗВРАТЕНИ искания ; този свещеник е призовавал и ПРОТИВ ге.й парадите, и да се хвърлят камъни по тях, но общестото го отхвърли
16
3
 
18
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
Прав е човекът иначе държавата намаля и ще изчезне както ние!
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на брунейците за този закон,но сте забравили да напишете,че в Бруней също така режат ръце за кражби и корупция.Бруней затова е най богатата държава в света ,защото има ли такива закони и се спазват няма да има разложение на обществото,няма и да идват на власт там такива като лезбито Меркел ,хомото Макрончо и индивиди като нашия Плевнелиев
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ге.йо.вете, извратеняците и мюсюлманите ВЪН от Европа! Мюсюламите да си ХОДЯТ в АРАБИЯ!Много е простичко- англичаните ( и въобще европейците) да протестират НЕ само ПРОТИВ мюсюлманите, НО и ПРОТИВ ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ, защото ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ са причина да дойдат мюсюлманите в Европа!!!!
13
8
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Слава! Вечна слава на султан Хасанал Болкиах! Ама защо смърт? Прати ги да копаят доживот канали в пустинята. Така държавата ще извлече и някаква полза от третия и четвъртия пол.
12
0
 
11
 
! Отговори
Слава Богу тук не е преди 5 години
Така,че не ми се мисли колко живи ще имаме от елита - от всякакъв вид