ООН със зов за двучасово спиране на огъня в Либия

За това време трябва да бъдат изведени ранените и цивилни
7 апр 2019 17:47,
34
ООН със зов за двучасово спиране на огъня в Либия
Снимка: БТА

Мисията на ООН в Либия отправи призив за спиране на огъня за два часа в южните предградия на Триполи, за да бъдат изведени ранени и цивилни, чиито животи са застрашени от военните действия от последните дни, съобщи Франс прес.

Мисията призовава в комюнике всички въоръжени групировки, намиращи се в района на три населени места южно от либийската столица, да спрат огъня от 16 до 18 часа местно време, за да се извършат евакуации и да влязат екипи на спасители и на Либийския Червен полумесец, пише БТА.

Правителството на националното единство на премиера Файез Сарадж активизира дипломатическите си контакти за прекратяване на бойните действия. Това заяви днес министърът на външните работи от признатото от международната общност правителство Мохамед Тахер Сияла, цитиран от ТАСС.

Най-малко 21 души са загинали и 27 са били ранени в резултат на въоръжените стълкновения в района на либийската столица, съобщи във "Фейсбук" здравното министерство към правителството на националното съгласие.

Либийската национална армия, командвана от военачалника Халифа Хафтар, съобщи от своя страна, че 19 нейни бойци са загинали при боевете с проправителствените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: ООНЛибияТриполи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Хафтар не подкрепяха ли го Русия и Китай. А ония в Триполи - Франция, Англия и САЩ. Но са им мекушави бойците. В тоя конфликт няма добри и лоши. Войната е Либия в чия сфера на влияние ще попадне. Китай там е инвестирал доста и загуби инфраструктурата си. Франция утрепа Кадафито, но какво си мисли че Китай и Русия ще се примират. Ще поживеем и ще видим.
6
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали там е демокрация? Няма го гадния Кадафи и всичко е шест.
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е................нали там дойде демокрацията след полковник Кадафи??Какво стана.....................??Хаос и убийства, нали??Велик човек беше Кадафи, ще го търсят либийците!!!
4
3
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
ООН ДГД.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога е почнал огъня? ООН не съобщава нищо за Либия, за Йемен. Освободената Либия празнува с фойерверки.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До свободаАз прочетох някъде точно обратното. Пиндостански контингент е дебаркирал в Либия.
1
6
 
41
 
! Отговори
свобода преди 5 години
Терористите САЩ и техните марионетки бягат от Либия .....