Brexit и Ruxit може да разтърсят Европа!

Скоро Русия може да напусне Съвета на Европа
8 апр 2019 10:12, Елка Василева
42
Brexit и Ruxit може да разтърсят Европа!
Турбьорн Ягланд. Снимка: архив, Reuters

Две събития може да станат истинско сътресение за европейския континент - Brexit и последиците от евентуалното излизане на Русия от Съвета на Европа. Това заяви генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд, цитиран от в. "Известия".

"Мисля, че мнозина не могат да си представят какво сътресение може да стане това за Европа, ако получим едновременно и Brexit, и Ruxit". Това обаче може скоро да се случи", заяви той. Важен жалон ще станат според него изборите за нов генерален секретар на Съвета през юни.

През 2014 г. руската делегация в ПАСЕ бе лишена от право на глас във връзка с включването на Крим в състава на Руската федерация; това ограничение редовно бе продължавано. През 2017 г. Москва реши да замрази плащането на вноски в организацията, припомня "Известия".

По думите на Ягланд Русия, останала без право на глас, може да напусне Съвета на Европа.

Ако Москва излезе от Съвета, това ще е неуспех за 140-те милиона жители на Русия, които ще изгубят възможността да сезират Европейския съд, за да защити той правата им, отбелязва изданието "РБК", цитирано от Би Би Си.

Съветът на Европа е единственото място, свързващо Русия и Европа в рамките на задължителен съдебен ред. Ако Москва напусне организацията, "ще видим една друга Русия. Ще имаме нова разделителна черта в Европа", предупреди Ягланд.

По думите му, за да се избегне това, Москва трябва да поднови правото си на глас в Съвета на Европа независимо от продължаващия конфликт в Украйна, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
45
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДА СЕ ГЛАСУВА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ТО КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
10
15
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Епа ни САЩ ни Русия искат още един играч на световната сцена! Единствените които засега могат да се опълчат на тия две държави са Китайците! Апък ако се обединият и с Индийците, което е крайно невъзможно обаче, то наистина ще имаме нов свтовен лидер! Но пък и САЩ и Русия ще се пънат това да не се случи! Та така!
9
36
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 6ПОСМЕШИЩЕ ЗА КАКВА ЧОВЕЧНОСТ ГОВОРИШ ТИ КОГАТО ВИЗИРАШ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ!!!В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НЯМА ГРАМ ЧОВЕЧНОСТ И В ТЕБ СЪЩО :D
8
26
 
11
 
! Отговори
Чак пък да разтърсят преди 5 години
Чак пък да разтърсят Европа - доста пресилено твърдение! По-скоро ще се разтърсят излизащите ........
7
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Руснаците, за момента поддържат ЕС за тях е по-добре да е цял, поне за сега.Тези които се опитват да го разрушат активно са САЩ. Тръмп иска да се договаря с всяка страна поотделно от позиция на силата и ЕС не му е нужен.Русия, разчита ЕС като цяло да се противопостави на САЩ, защото икономическата политика на Тръмп е срещу интересите на Европа.
6
34
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕ ДА НАПУСНЕ А ДАНО БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА И ТО СКОРО!!! КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НЯМА НИКАКВА РАБОТА НИТО В ЕС НИТО С СЪВЕТИ НА ЕВРОПА НИТО В КАКВИТО И ДА БИЛО ДРУГИ МЕЖДУНАРОДНИ СЪВЕТИ!!!
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, на кого му пука, че не разбрах? Брексит няма да има, само неадекватните хора мислят иначе и не четат фактите.
4
32
 
12
 
! Отговори
ники преди 5 години
Какво общо има тази бензинова колонка с развития свят?!
3
38
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейците продължават ,да се заблуждават ,че Путинова Русия разбира от добронамереност и нормални човешки отношения!!Това са много финни и деликатни отношения за мутренския диктаторски режим на Путин!Единствено разбира от груба сила и най-вече от санкции!Трябва тотална забрана за търгуване с всичко идващо от Русия и забрана руснаци да трупат пари в Банки и Фондове и да притежават имущество!И без това за руснаците запада е загнил и пропада.
2
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа и без това стана колониален майймунарник. Заради пуста алчност я направиха едно цветно гето.
1
13
 
51
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Тъй като са загрижени европейците за жителите на Русия,то най-добре е да признаят Крим (но САЩ не дава) и да се започнат дружески отношения с Русия . О т това ще спечелят всички и европейските граждани и руските граждани ,но се инатят или пък нямат свобода да решават сами-европейците(щото не са свободни от САЩ).