Златните ни момичета спечелиха златото в многобоя на Световната купа

Ансамбълът на България се класира и за двата финала утре
13 апр 2019 19:24, Анисия Иванова
38
Златните ни момичета спечелиха златото в многобоя на Световната купа

Ансамбълът на България спечели златото в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс изиграха много добре композицията си с три обръча и два чифта бухалки и получиха оценка от 24.400 точки, от които 16.500 за трудност и 7.900 за изпълнение.

Грациите показаха страхотни нови трика в жълто за съчетанието си по музика от саундтрака на филма "Най-великият шоумен". Те имаха някои неточности, но получиха много добра оценка.

Вчера българките бяха оценени с 24.950 точки за съчетанието с пет топки и така събраха сбор от 49.350 точки.
Ансамбълът на България се класира и за двата финала утре.

На второ място в многобоя е Италия с 48.200 (24.300 на пет топки и 23.900 на обръчи и бухалки), а на трето - Япония с 46.400 (23.350 на 5 топки и 23.050 на обръчи и бухалки).

В зала "Арена Армеец" присъстват редица легенди на българския спорт, сред които Йорданка Благоева, Нешка Робева, Димитър Бербатов и други.

Световната купа беше открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На церемонията присъстваха още кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БФХГ Илиана Раева, Димитър Бербатов, президентът на Техническия комитет към ФИГ Наталия Кузмина, трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, главният съдия Даниела Велчева и други, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
браво преди 5 години
Браво , едно голямо браво за момичетата ни.Нека и другите спортове тръгнат нагоре и се развиват.Ако трябва от държавата да отделя не 10 % а по вече за спорта няма да е лошо успех !
18
2
 
1
 
! Отговори
Аха, преди 5 години
До "властите"Ей сега почнах да се гордея с някви кауни.
17
9
 
9
 
! Отговори
Чета само заглавието преди 5 години
Наистина ли някой се интересува от това? Мразя художествената гимнастика още от дете. когато майка ми ме влачеше у комшиите да гледаме някво световно. Единствен хубав спомен ми е останал - домашната лукамка, с която комшийката щедро черпеше.
16
4
 
4
 
! Отговори
Роджиери преди 5 години
Вместо политиците ни да се снимат с успелите ни спортисти; трябва да се снимат в килията на затвора с престъпниците. Защото са в един отбор.
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Изпусната бухалка2. Празна зала3.Ужасна музика4. Златен медалТова е то сами да си организираме световна купа. Стараят се момичетата, ама то само с подмазване тук и там за парички не става. Това , ако не беше в София нямаше нищо да вземат. А рускините дори не са си направили труда да дойдат.
14
3
 
8
 
! Отговори
"властите" преди 5 години
Заради безнаказаната престъпност и ниските заплати, правителството прогонва българите от родината си. Но заради качествените ни спортисти сред които са и златните момичета, хората се гордеят че са българи.
13
5
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Ако управляващите бяха като златните момичета, то България щеше да е като Кувейт на балканите. Тогава всеки които се роди ще бъде пенсионер. Браво на момичетата и техните треньори. България трябва да си върне старата слава в художествената гимнастика. Бъдете живи и здрави да постигате нови големи успехи.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
австралийките повечет приличаха повече на щангистки, само едната беше слабичка и грациозна. Художествената гимнастика вече не е това, което беше....Не е това, което беше? Ако гледате исторически записи на гимнастички, ще видите, че са тежали от 55-60 кг. нагоре. 40-килограмовите гимнастички с нарочно предизвикана анорексия ги има само от няколко десетилетия. Нешка Робева като гимнастичка по днешните стандарти щеше да се води с тежко затлъстяване.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо ново от охранителите за нов бой извън сцената няма ли.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай тая гимнастика. Се развиват и бойни изкуства за сцената. Едни ги пребива друга скача от тераса, трети от площадка. Злато се лее.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SakiЗащо да ѝ е гадно, а и може ли поне елементарна грамотност да има в писането? Не може "Нешка сигурно ѝ стана...". Май комбинирате простотия и простащина в едно.
8
12
 
1
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Нешка сигурно и стана гадно на милата.
7
4
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
ЗЛАТНИ!!!
6
0
 
17
 
! Отговори
ТОТО преди 5 години
Гледах австралийките, повечет приличаха повече на щангистки, само едната беше слабичка и грациозна.Художествената гимнастика вече не е това, което беше.
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина са златни. С разходите по тях които се движат.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е е спорт а политика. Оценките са субективни. Лансират се домакините и политкоректните.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотни момичета, много успехи им желая!Но се чудя защо всичките са с чуждестранни лични имена при положение, че само едната от тях е с татко холандец, а другите са си чисти българчета?Чуждопоклонничеството и модата да си кръщаваме децата със странни чужди западняшки имена не ме кефи изобщо...Да са живи и здрави!
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая дето скача от тераси била ли еЗа един преател питам
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне малко гордост ни остана с някой друг спортист да се гордеем от време на време,на фона на цялата помия излята от политиците ни