Между студентската скамейка и ЕП: Най-младата евродепутатка

21-годишната Кира Хансен е избрана от групата на Зелените
3 юни 2019 09:00,
118


Някои страни все още предстои да оповестят окончателните резултати от евроизборите, но едно вече е ясно - кой ще е най-младият член на европейския парламент.

Амбициозна, млада, целеустремена. 21-годишната Кира Хансен от Дания скоро ще заеме мястото си в новия европейски парламент, като най-младия член в историята на институцията, предава Bulgaria ON AIR.

Колоритни, нетипични, дори затворници сред новите евродепутати

Студентката е избрана за депутат от групата на Зелените и е типичният представител на новото време – свободолюбива и борбена.

В момента Кира все още учи икономика в университета в Копенхаген. Наясно е, че времето ѝ ще трябва да бъде разкъсано между лекциите и работата ѝ като депутат. Но е категорична - необходими са действия и жертви, за да се избегне екологичната катастрофа, пред която е изправен светът.

Еврокомисията прикани Габриел да избере между нея и ЕП

Хенсън признава , че най-голямото и важно предизвикателство пред Зелените е намирането на баланс между екологията и индустрията. Тя обаче е сигурна, че има решение, от което да са доволни и двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
13
 
4
 
! Отговори
Димо Падалски преди 4 години
Страхотно ! Пожелавам успех на момичето ! Нали се досещате , че това е МЛАДА ДАМА , РОДЕНА И ВЪЗПИТАНА В ... ДАНИЯ ... а НЕ в ... АБСУРДИСТАН ?!?! ... Това че НЯМА ДА ИМА БАЛКАНСКО ... и ТИПИЧНО БЪЛГАРСКО ТАРИКАТСКО и БАЙГАНЬОВСКИ МИСЛЕНЕ е ОГРОМНО ПРЕДИМСТВО !!! ... Ако беше БЪЛГАРКА на 21 ... Нали се досещате отново през КАКВО БИ ТРЯБВАЛО да премине за да я предложат за ЕВРО ДЕПУТАТ , ДА Е ПО - НАГОРЕ В ЛИСТАТА ... И С КОЛКО СИЛИКОН И КАКВИ ... "СПЕЦИФИЧНИ УМЕНИЯ" ... трябва да има ?!?! ... ;)
17
7
 
3
 
! Отговори
Циник до анонимника преди 4 години
100 пъти го повтарям...*** вие посттекезесарските *** - сте "функционално неграмотни"Моят интерес е чисто академичен - от 20 год. не съм в клоаката - в която вие *** превърнахте България!Борисов - няма АЛТЕРНАТИВА !Докато вие шумкарските унуки - драпате ( пак ) за власт!
16
10
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Пожелавам и успех. Дано наистина да има силите за тази борба.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немското насекомо, любител на Тиквата се обади. Целуваш ли му портретчето в халето, мили ми Циниkо?
14
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
от 63 коментара само 10 се четат щото е като с гласовете на изборите - народа едно мисли, господарите му друго и само за господарите се брои!!
13
5
 
1
 
! Отговори
До Циник преди 4 години
Не зпочвай пак.
12
6
 
24
 
! Отговори
Циник преди 4 години
От 61 коментара се четат 10 ???Още една тарикатка на яслата на европейския данъкоплатец.Зелените ... войнствени екоекстремисти защитаващи ислямското нашествие в Европа.
11
2
 
17
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Много е млада и още зелена.
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас - още една крава в управлението ЕС какво и разбира главата на тази!
9
3
 
5
 
! Отговори
--- преди 4 години
Екологията в този и политизиран вид и тези млади момичета цели намиране на баланс между китйския износ и европейската свенливост на ЕС да удари китайците както го прави чичо Тръмп без да се церемони... В момента, в който китайците излезнат с еко технологиите и ЕС ще забрави за този проблем и ще трябва да измисли друг- опазване на животните, примерно.
8
3
 
22
 
! Отговори
A преди 4 години
Европейския парламент го взеха за подигравка -
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо гнило в Дания!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А при нас младите са узрели! Никакви зелени и социални работи не ги интересуват, а искат да са дърти мошеници и гласуват за такива. Пенсионерите ни пък са комсомолци!
5
2
 
11
 
! Отговори
к0фе баб0не преди 4 години
Изтриха ме - Расизъм в действие!!
4
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мъчно ми е за андрей слабаков. нали в ЕП не се пуши. ще трябва по цял ден да кисне пред входа с цигарата.....ама нищо,де, и без това той работа там няма, нека си пуши човека !
3
1
 
7
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Аз съм гей
2
5
 
17
 
! Отговори
Само за сведение преди 4 години
До ВСВ България е била във възход, защото жените не са имали право да гласуват! И дромите! Представете си сега без тях какъв ще е резултата!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
млякото и стои по устата още