Как да се хидратирате, ако не обичате вода

Хидратацията през лятото е от особено значение
25 юни 2019 20:34, Михаела Лазарова
9
Как да се хидратирате, ако не обичате вода
Снимка: Istock

Всеки знае, че трябва да пие достатъчно вода за здраве и добра хидратация на организма. Но някои хора просто не обичат да пият чиста вода. Безвкусна им е, не им се допива просто вода и заради това посягат към сладките и газирани напитки.

Водата обаче наистина е изключително важна за функциите на всяка клетка в тялото. Ето защо вместо да се ограничаваме от пиенето ѝ, трябва да измислим начин да приемаме достатъчно вода без реално да се наливаме с нея насила. Предлагаме някои чудесни идеи.

Добавете малко балончета

Газирайте водата си, ако обикновената трапезна, минерална или чешмяна вода ви е толкова неприятна. Ако имате сифон за сода, не прекалявайте с газировката, за да не превърнете водата от галеща небцето във вредна газирана напитка.

"Яжте" вода

В плодовете и зеленчуците се съдържат големи количества вода. В някои дори почти 90% от важната за организма течност. В краставиците, динята и целината процентът на водното съдържание е най-голям. Включете ги в менюто си заедно с всички останали плодове и зеленчуци. Направете менюто си богато на растителна храна и ще се заредите не само с достатъчно течности, но и важни витамини, минерали, фибри, антиоксиданти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата може да се замести с бяло вино с лед, а за по-хард играчите или късните вечери с уиски с много лед. Толкова много начини има, че понякога забравям да пия вода с дни. Бирата е много добър вариант лятото, ама много се потим!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторката дали е виждала някога сифон? Много ще ми е интересно да чуя обяснението на:1. Откъде може да се купят патрончета днешно време2. Как като пробиеш патрончето да да регулираш количеството постъпило във водата.А да, забравих, и тази статия е преписана от някъде без да се съобрази с нашата реалност.Повече и не четох, сигурно е същата некомпетентност.
7
1
 
3
 
! Отговори
Хахааа преди 4 години
"не обичат водата", "безвкусна им е" хахааааа, ударихте дъното
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата е незаменима, освен това не познавам някой който да не обича вода. Пълна тъпня е тази статия.
5
0
 
4
 
! Отговори
Жаден преди 4 години
Изключително tuпа статия
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Пи си водата
3
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Яка си пено ако има кои да се връзва на игногацията която се опитваш постоянно мн си сладка и не лепнеш на някои друг тапите мирафети дето казват старите хора
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво и е на бирата , че да се налага да пиеме вода ?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с ракия баце с ракия