Русия изпрати 14-те загинали подводничари в последния им път

Достъпът на медии до траурната церемония бе забранен
6 юли 2019 16:45, Нели Христова
59
Русия изпрати 14-те загинали подводничари в последния им път

Днес, в Серафимовското гробище в Санкт Петербург, Русия погреба 14-те подвоничари, които загубиха живота си след пожар в дълбоководен апарат в Баренцово море, съобщават от БТА. Траурната церемония се състоя до паметника на загиналите моряци от подводницата "Курск".

Още по темата

Достъпът до гробището бе ограничен, а на медиите не бе позволено да присъстват нито на опелото в близката църква, нито на погребението. Единствените, които присъстваха на траурната церемония бяха роднините на моряците, както и официални лица, сред които главнокомандващият ВМФ Николай Евменов и заместник-министърът на отбраната Андрей Картаполов.

Пожарът в подводницата, избухнал на 1 юли, е тръгнал от акумулаторния отсек, но подробности за случилото се не бяха съобщени. Загинаха 14 души, отровили се с дима от пожара. Има оцелели, но не се съобщава колко. Според руски медии авариралата подводница е една от най-секретните, от типа "Лошарик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та е имало потънала американска подводница на дъното отиваща към Иран, американците са помолили Путин да спаси американските моряци и да засекрети всичко за да не разбере светът, че янките са се издънили. Путин спаси Америка и ЕС от ядрена катастрофа.
5
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за загиналите хора!Правилно е да се каже, че са загинали при изпълнение на служебния си дълг.Герои са хора, които са спасили други хора.В случая не е така.Съболезнования на близките им!
4
16
 
26
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Щом толкова много крият причините за пожара , значи се срамуват това да не излезе на яве ,че резилът ще е голям !
3
15
 
15
 
! Отговори
Й. преди 4 години
Героям слава!
2
27
 
34
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
русия е отвратителна държава като северна Корея !Нито дават информация за причините на пожара , нито допускат журналисти на погребението ?! Засега единствената разлика между русия и северна Корея е ,че в северна Корея можеш да посещаваш единствено столицата и то под зоркото око на специален гид , във вътрешността на страната нямаш право да пътуваш ! русия поне не заранява на туристите да видят маскаралъка и мизерията в страната !
1
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава героями !