Обезщетението за смъртта на Ото Уормбиър – кораб на КНДР

"Wise Honest" е конфискуван от САЩ през 2018
9 юли 2019 22:45, Нели Христова
35
Обезщетението за смъртта на Ото Уормбиър – кораб на КНДР
Снимки: Reuters

Семейството на Ото Уормбиър иска обезщетение за смъртта на сина си от Северна Корея. Но вместо пари, Фред и Синди Уормбиър са завели дело срещу държавата, като в замяна искат да получат конфискуван севернокорейски транспортен кораб.

Още по темата
Двойката от Охайо е завела дело, за да получи 17,601-тонният кораб Wise Honest, който американските власти конфискуват през месец април, защото нарушавал санкциите, наложени от ООН, като пренасял въглища.

Северна Корея все още отрича, че нейни представители са изтезавали Ото Уормбиър. Студентът бе арестуван заради кражба на постер и бе държан в затвора повече от година. Той бе екстрадиран през юни 2017 г., но няколко дни по-късно почина. Семейството му твърди, че Ото е бил измъчван, бит и дрогиран в севернокорейският арест.

Иззетите активи могат да бъдат начина, по който Фред и Синди Уормбиър ще получат своите 500 милиона долара обезщетение, договорени със Северна Корея.

Wise Honest е вторият най-голям кораб на Северна Корея. През април 2018 година той бе хванат нелегално да пренася въглища край Американско Самоа, парите от които отиват за финансирането на ядрената програма на страната, която нарушава правилата, наложени от ООН.

Според New York Daily News, властите в Северна Корея са нарекли конфискуването на кораба "явен гангстерски акт на кражба“ и са настояли плавателният съд да бъде върнат "без колебание“.

Но семейство Уормбиър не се отказват. В своето изявление те са категорични: "Ще държим Северна Корея отговорна за смъртта на нашия син Ото и ще работим неуморно за да придобием севернокорейските активи, където и да са те“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Много комуняга преди 4 години
и много загрижена за Северна Кореа?! Ами като оплювате американците,пожелавам ви да ви отвлекат и на вас я син,я дъщеря, я внук па да видим как ще крякате тогава!!И ако толкова сте мераклии да защитавате северна кореа и бандитите и,ами бийте си немедленно дуспата за натам и се радвайте на благинките на диктаторът,щом за 45 години не сте разбрали що е червена чума и червена мизерия!!Мразете краварите и правете *** на психарите,комунеги!!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е, да убиеш младеж заради откраднат плакат на Ким, не е хубаво нещо."*** точно за това е станало, не че е ЦРУ под прикритие, нееее. Заради плаката е. 100% вярно.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правото винаги е било на страната на по-силният, в случая на страната на САЩ, а истината няма нищо общо.
14
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, да убиеш младеж заради откраднат плакат на Ким, не е хубаво нещо. Контрабандата също. Сев. Корея май си е бандитска държава. Бой по червените канчета без жал!
13
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те американците само в това ги бива- кражби и присвояване ,за друго не стават.
12
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези родители са по-меркантилни и от Павел и Венци Венц взети заедно, тц тц тц
11
30
 
29
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Пробвай се да конфискуваш руски кораб и бързо ще разбереш дали има живот в отвъдното или не....
10
14
 
27
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Тези родители май доста са лакоми. Кой ще им даде тези пари? Иска им се, но ... не виждам как може да го постигнат. Най- голямата сума, получавана за убийство, е $5 милиона, обикновено се около $2-$2,5 милиона. Глупаво е да искат това, нима това наистина целят? Каквото и да се случи, животът на сина им никога няма да се върне!
9
21
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на всеки изтезаван в Гуантанамо затворник присъждат обезщетение от 500млн. САЩ ще фалират за 17 секунди
8
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ото говедара се спомина от два шамара. Се
7
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният "случайно" озовал се в Северна Корея западен студент, който без да иска започнал да гази лука.
6
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България в НАТО и ЕСДа не си ядосан, че не спечели мистър Гей Европа ? Какво толкова, догодина пак.
5
7
 
8
 
! Отговори
a преди 4 години
Е и Ото беше малко религиозна откачалка, но все пак... Така ли бе другари? Но от друга страна, това беше бащата-психопат на сегашния диър лидер. Тоя днешния ми се струва малко по-хитрец. Има шанс да дръпнат севернокорейците. И да ни задминат.
4
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хубаво е да започнат да конфискуват и руски кораби..." - имаш крава пиеш мляко - който има с какво да конфискува кораби да действа - очевидно е позволено при Новия Световен Ред. Русия обаче има...........
3
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...ще работим неуморно за да придобием севернокорейските активи, където и да са те" - важното е, че "парата е хъз за борбата". Какво тук значи някаква си човешка драма в днешния материален свят?
2
53
 
39
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 4 години
Хубаво е да започнат да конфискуват и руски кораби и да ги дават на пострадали от руските фашисти. Има много пострадали и от ***, не само от побърканите севернокорейци.
1
35
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тези дето умират в американските затвори на електирческия стол техните семейства какво получанат. Значи тия искат да изтъргуват сина си за един кораб като някакъв роб. Получават кораба и забравят, че са имали син туй не е ли извратено ?