Антиной носи още дъждове и бури в Гърция, утре най-критично

Нов циклон се задава над Гърция
15 юли 2019 08:30,
13
Антиной носи още дъждове и бури в Гърция, утре най-критично
Снимка: БТА

Нов циклон се очаква да премине над Гърция в началото на тази седмица. Антиной нахлува, за да развали ваканцията на онези, които са избрали да се насладят на плажовете в Гърция.

Това е името, дадено от метеоролозите на новата вълна от лошо време. След проблемите, предизвикани от лошото време в събота вечер в Ахая и Айтолоакарнания, времето няма да покаже отново лятното си лице. Антиной ще засегне много райони на страната със силни дъждове и бури, пише "Труд". Феномените ще бъдат придружени локално от градушки и много силни ветрове. Най-мощни и опасни метеорологични феномени се очакват във вторник (16/7), според прогнозите.

В събота обилните валежи причиниха огромни щети в района в Ахая, много хора бяха заклещени по къмпинги, тунели и пътища. Къщите бяха наводнени, колите унищожени. Над 1000 души бяха заклещени в нощно заведение.Електрификацията на линията между Солун и Катерини е извън експлоатация.

Още по темата

Според прогнозата на Националната метеорологична служба времето ще продължи да бъде променливо.

По-конкретно, централните и северните части на Гърция ще бъдат обхванати от силни дъждове и бури най-често до обяд. Областите, които ще бъдат засегнати са Македония, Тракия, северната част на Йония, Епир, Тесалия, Спорадите, Евия, северното Егейско море. До вечерта явленията ще спират. Вятърът ще бъде променлив между 4 и 5 Бофорт. Температура без забележителна промяна.

Въпреки че последния удар на лошото време взе жертви на полуостров Халкидики, в Гърция подобни метеорологични феномени не са рядкост. За последните 20 години урагани, наводнения и мълнии са отнели живота на 182 души.

Туризмът е ключов елемент от икономиката на страната, тъй като осигурява една четвърт от брутния вътрешен продукт. През миналата година чужденците, посетили Гърция са били рекордните 30 милиона. 1 400 000 от тях, българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай,стига вече де!Запрете се малко с тия провокации и внушения!То не бяха урагани,порои,дъждове,градушки,земетресения,бури,катаклизми...въобще...Ада се отвори над Гърция,откакто се изнесохме всички там на почивка и хич,ама хич не ни е кеф да си трошим парите на простакеското,мутренско,крадливо и затлачено Бг-море!!!Е,па нема!!Нема да си ги харчим в Бг,щото сте хем крадливи,хем прости и нагли и стойте'ся и се перчете сами помежду си колко сте велики и крадете призраци...!!Щото ний няма да дойдем!
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези новини касаят стличаните.Да живея на 80 км от морето и да ходя в гърция на море, не благодаря.И на 200 да живеех в малакистан няма да ми стъпи е единия крак.Малакитв да си го бчижат за сол.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във този Саит само търсите да пишете нещто против Гърция.....и преди и сега елладара е шампион по всичко....вие компания с Молдова и Албания
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В гърция няма земетресения, няма наводнения и всичко е български лъжи.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички към гърция, бегоооооооом МАРШ!
7
0
 
0
 
! Отговори
Кам преди 4 години
От содомията, а не икономията .Извинявам се за грешката
6
1
 
0
 
! Отговори
Кам преди 4 години
Антоний любникът на Марк Аврелий. От икономията какво да чакат....разрушения.
5
2
 
6
 
! Отговори
Ооо преди 4 години
Ония ден бях до Бургас - паркирах на общински паркинг и пак ми надраха колата... това е някаква *** там ... не са само хотелиерите. В Гърция, където и да ида не е имало такова нещо... в Бургас - всеки път.. или прозорец ще е счупен или нещо друго, дето стърчи от колата или ще е одрана ! На почивка - никога.. отиваш да им оставиш едни пари там - те и това не искат .. да си се ритат и плюят с чужденците. Това заслужават и като отношение към тях!!!
4
2
 
9
 
! Отговори
смок преди 4 години
Не бойте се деца! Ципуруто нема свърши, а на хтаподите им пука за Антиной!
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение!През юни бях в Гърция, през август ще съм пак там!
2
4
 
0
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 4 години
Това хубаво ли е?
1
12
 
2
 
! Отговори
Давайте пари за ДЕЦА преди 4 години
нападателите съобщават че е виновен Бойко Борисов Тиранин в БЪлгария който не дава на майките пари за раждане и отглеждане на деца..Тиранина ограбва десетки милиарди от бедния народ и ги насочва само към нагло престъпни фирми за ненужни супер разоряващи БЪлгария обекти.Това с ечете от снимки и филми на пострадалите региони..Пропуска се ПОСЛЕДЕН ШАНС ВКЛ НА ВАЖНИ БОГОВЯЕ ДА СЕ РОДЯТ КАТО МОМЧЕТА БЪЛГАРО ГОВОРЯЩИ./