Ким Чен-ун инспектира нова "мощна" подводница

КНДР трябва да развива отбранителните способности, настоява лидерът
23 юли 2019 08:04,
40
Ким Чен-ун инспектира нова "мощна" подводница
Снимка: БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира новопостроена подводница и наблегна на тактическите й способности и на оръжейните й системи, предаде Ройтерс, като цитира севернокорейската агенция КЦТА.

Подводницата, на чийто строеж Ким е отделил "специално внимание", ще бъде оперативна в Източно море, известно и като Японско море, се казва в съобщението на КЦТА, цитирано от Ройтерс.

Севернокорейската агенция не уточнява с какви оръжейни системи раполага подводницата, нито кога е извършена инспекцията.

Според КЦТА Ким проявил голямо задоволство от построяването на "нашата мощна подводница". "В страна, заобиколена от море на изток и на запад, оперативните способности на подводниците са важен компонент на националната отбрана", заявил той.

Северна Корея "трябва да продължи да развива нашите национални отбранителни способности, като полага големи усилия за разработка на военноморски оръжия и техника, включително подводници", добавил той, цитиран от Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
33-не мисля че това да защитаваш идеология която отдавна се е доказала като нехуманна признак на някакъв хуманизъм. Въпреки многото преувеличени факти по темата, никой не може до оспори , че военната служба в КНДР е 7 години , а хората на практика са роби през целият си живот на управляващата върхушка . Абсолютно доказан факт е излъченото през 90-те години по държавната телевизия предаване на тема " как да си сготвим вкусна супа от трева"
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
33-наистина не се хранят само с корени , но за доброто и здравословно хранене свидетелстват по малкият с 15 см среден ръст на населението на КНДР спрямо това на юга , средното тегло и средната продължителност на живота , бягството на 2/3 от националния отбор след първенството в ЮАР и това че всеки се опитва да се измъкне по всевъзможни начини от там , а избягалите в обратна посока са единици. Има и по гладни хора на света , но не и в страните ядрени сили строящи подводници
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
33-признак на зла душица и ниска култура е да лъжеш и говориш глупости , защото другите зли душици ще ти повярват. Корейската война започва през 1950-а след като войските на Ким Ир Сен нападат юга и превземат почти целият полуостров , а американците се включват 2седмици по късно след резолюция на ООН , гласувана от почти всички членове , включително и такива като Югославия. Това се случва след като през 48-*** СССР отхвърля провеждането на общи избори и страната е разделена
30
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 4 години
Даже някой някъде да гладува, признак за зла душица, лошо възпитание и антихуманност е да му се присмиваш - бил той северокореец, сомалиец, суданец от Дарфур! Презирам такива и ги пращам в Историята да разберат, защо милиони ирландци са напуснали Зеления остров в средата на 19-ти век!Войната я започна ген. Дъглас Макартър. Същият искаше да хвърля атомни бомби над 120 града в СССР!България изпрати лекари в Корея. Получихме разкошни пуловери от камилска вълна, отидоха в ПСС, раници и еднодневки.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната е започна Северна Корея, за да вземе целия полуостров. Но за техен карък.. САЩ ги набута обратно в степите да гладуват и да се кланят на измисленото семейство дебелаци престъпници. Слава на САЩ Южна Корея трябва всеки ден да им целуват краката... Сега щяха да пасат корени, не да се купят в пари и технологии.
28
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 4 години
Хкрементче размазано! Не употребявай думата "ват ник", защото ме дразниш! В руската армия бойците са облечени в най-модерна бойна форма "Ратник-2" - леки, от дишащи материи - молекулярни сита, удачна конструкция и много техника - лаптоп, очила за нощно виждане и каквото са се сетили!А ти разкажи какво знаеш за "Thresher" и "Scorpion"!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
29- някой , някъде видял един кореец , който яде нещо различно от корени , значи всички ядат . А кой започна войната от 50-те?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някои много им харесва възможността северокорейците да ядат корени! Ще ги разочаровам - ядат не само това, а и нормални храни - знам го от очевидец! А оръжие правят и дрънчат, защото помнят жертвите през варварската война 1950-53 гг, когато американците и разни австралийци, турци и прочие пудели избиха 1.5- 2 млн корейци!Или не знаете това? А за ембаргото знаете ли?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в заглавието "мощна" е в кавички, след като няма никакви данни за ТТ-данните й?Очевидна демонстрация на негативно отношение, каквото новинарски сайт и някаква Василиса Прекрасная нямат право да показват!Дайте първо да чуем децибелите на квиченето оттам Пасифика!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Има и трета възможност - храниш чужда армия. Нациите, които не искат да хранят чужда армия, търпят лишения, стягат коланите, коват щикове, правят ракети, строят подводници. Респект към такива нации!Други доброволно си подлагат меките части, дават милиарди за самолети с история и за историята, които е бъдат надупчени, като ято яребици на коловоз, когато се срещнат с истински противник! Даже противника друг им го показва, за да не рискува своите пилоти!
23
2
 
1
 
! Отговори
Идиот преди 4 години
ДО 5 И 23ЕДАТ КОРЕНИ, ЩОТО СИ НЯМАТ КАЗАНИ ЗА ***.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Точно заради това имат тези неща. Както в СССР имаше подобни достижения, но с цената на опашки за хляб. Когато икономиката ти е планова и нямаш добавена стойност на производството си, или си храниш хората или си храниш армията. Едно от двете.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20 Ми то и ние си имаме сателити бе, Мунча ! Гражданите им умират от глад, над милион и половина за последните 20 години. Изнасят работници-роби в русия и китай, вземат им всички заплати и им тават по 300 грама ориз да си сварят за деня. Един войник преди година избяга в южна корея докато го обстрелваха. След като го закърпиха установиха, че е с 20 санта по-нисък от южно хорейците от недохранване и има глиcти. Това са им най-гледаните хора - войниците.Що не вземеш да се гръмнеш?
20
7
 
9
 
! Отговори
Не! преди 4 години
99% похапват корени, но иначе оръжия дрънкат...
19
3
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
А можете вии тиквите- грънци ... България няма научен потенциал за нищо след десет години тикварщина!
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ВНИМАНИЕТО НА НЯКОИ НЕДОВОЛНИ ЧЕ И НИЕ НЕ МОЖЕМ: МОЖЕМ! И ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, И ПОДВОДНИЦИ! САМО ЧЕ ЩЕ ЯДЕТЕ ПО ЕДНА ШЕПА ОРИЗ НА ДЕН! ЗА ТОЛКОВА ЩЕ ВИ СТИГАТ ЗАПЛАТИТЕ!!!!
17
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе " изостанала" Северна Корея ! Тя е изистанала само в очите на евроатлантикосороскататаджендария а иначе си има производства и космически сателити
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е да дадеш на янките 3,000,000,000лв.
15
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ядрено оръжие а сега научаваме че произвеждат и подводници."Ва тник а научи ли, какво стана с "Комсомолец" и кУурск.......тая няма да влиза във вода.
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13 Не били (три) ами били (тринайсет) милионите "измрели" от глад. Само дето за двайсет години имат положителен прираст от около седем милиона,хайде сега коментирай нашето демографско състояние!