Код червено в Париж: Чакат се градуси до 42°

Не спортувайте и пийте вода, съветват властите
25 юли 2019 16:19, Красимир Ангелов
5

Снимка: БТА

В Париж и други части в Северна и Централна Северна Франция днес е обявен код червено за изключителни горещини, предаде ДПА.

Рекордът за най-висока температура във френската столица от 40,4 градуса, отчетен през 1947 г., вероятно ще бъде счупен, прогнозира държавната метеорологична служба.

От там очакват температури от 42-43 градуса в Париж, долината на река Лоара и в региона Шампан.

Властите предупреждават гражданите да избягват спортуване и ненужни пътувания, съветват да се пие много вода, да се избягва алкохол и да проверяват как се чувстват възрастни роднини и съседи.

Миналата нощ вероятно беше най-горещата във Франция, откакто се правят измервания, съобщи Метео Франс. Най-ниската средна нощна температура е била 21,4 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
Жител на Франция преди 4 години
Какви 42-3 градуса?! Проверявайте информацията, която пишете! Аз живея във Франция и мога да кажа, че бяха отчетени над 46 градуса!
4
0
 
31
 
! Отговори
Иванова преди 4 години
Пълни глупости ! Просто една шайка въртят половината свят и си мислят , че са хванали баба си за късите ***. Все пак има и нормални хора които не кълват на гол ***.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Код червено в Париж: Чакат се градуси до 42----------Оправете си граматическата морфология, бе г-до и г-жи/ци журналисти и редактори!Код червено в Париж: Чакат се ТЕМПЕРАТУРИ до 42 градуса!
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
климатичната катастрофа е вече факт, всяка следващо лято е по-топло от предишното. въпрос на много кратко време е да почнат растенията и животните да измират, след което ще ги последва и човечеството.
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами нека и на тях да им се напукат асвалтите, така и така са крали от цял свят.. имат пари за ремонти