Шофьор нападна полицай в Стара Загора след запой

Пил предната вечер, не спрял първоначално на проверка
16
Шофьор нападна полицай в Стара Загора след запой
Снимка: БТА

48-годишен мъж от Стара Загора е в ареста, след като е обвинен за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на полицай. Мярката е наложена по искане на Районна прокуратура-Стара Загора.

Мъжът е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 4 август в града е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред, отчитат от Апелативната прокуратура в Пловдив.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 3 август обвиняемият е консумирал алкохол, като в ранните часове на 4 август той се качил да шофира лекия си автомобил, като се придвижвал по централни улици в Стара Загора.

В близост до бензиностанция превозното средство на обвиняемия било забелязано от полицейски служители. На длъжностните лица направило впечатление, че автомобилът често напуска пътното платно и се движи криволичейки. Полицаите се опитали да го спрат за проверка, но обвиняемият не се подчинил и продължил движението си в посока към близкото с. Богомилово.

Последвало преследване с полицейски автомобил с включени светлинни и звукови сигнали. В крайна сметка в покрайнините на града автомобилът бил спрян. Шофьорът на колата отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. Според данни на държавното обвинение мъжът искал да осуети проверката, като викал, обиждал полицейските служители и се опитал да напусне местопроизшествието. Като разбрал, че ще бъде задържан оказал съпротива на полицейските служители и нанесъл травматични увреждания на един от тях.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че 48-годишният мъж е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
От, хетите ли е?
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички пияни *** заслужават строги наказания
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Виш ся той чуека е у рудника мнооооуу голям! Още баща му беше от на бай Тоши свотата, тай че мноо внимавай ко говориш, самоуу ти кажа!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ууу сакън да ни са напиймии да са сбийми ... Мичи нийй ки сме яяя? Българи ли смии не сми лии ?!?!
8
6
 
25
 
! Отговори
До всички, преди 4 години
които питате защо полицаят се е оставил да го набият: Знаете отговора, ама пак да ви кажа. На никой полицай не му се ходи по следствия и съдилища затова, че си е изпълнил служебните задължения. По-добре в болница, отколкото в ареста. Не че не знаят, или не могат да го ступат при оказана съпротива, или да му гръмнат гумите. Престъпникът има права, нормалният човек няма. Така е по нашенско.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А със стоп патрони защо не го гръмнаха няколко пъти?
6
5
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Ми ходи ги на. таковай, смелчаго.Но не ти стиска, щото си миша душица с мише сърчице, бачкащ жалка работа на трицифрена заплатка. *** си.
5
7
 
6
 
! Отговори
милицай преди 4 години
Гражданите винаги са виновни, а милиц,,,упс, полицаите винаги прави. Няма нужда от доказване и излишни приказки
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай дрон е трябвало освен да набие органа,ме и да го понае"***! защото органите ги научиха,че на тях всичко им е позволено и са над законите!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният аграр от Раднево, СЪединените Опански щати или Хасковско - Харманлийската дивашка прерия, дошъл в Стара Загора и претендиращ да е нещо повече от плетен елек с мирис на пържен чесън!
2
3
 
17
 
! Отговори
.. преди 4 години
Тия полицаи да не са от пластмаса? Що не са го "посъветвали" с палки или други помощни средства?
1
2
 
13
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
От коя махала е? Да си знаем...