На колонката: Караме с най-евтините горива от 7 месеца насам

А-95 масово върви под 2.20 лева за литъра
9 сеп 2019 07:07,
58
На колонката: Караме с най-евтините горива от 7 месеца насам
Снимка: архив Reuters

Зареждаме най-евтините горива от 7 месеца насам, след като в края на миналата година повечето търговци понижиха жените.

По колонките масовият бензин А-95 се продава за под 2,20 лв./л, а дизелът е 2,25 лева по големите вериги бензиностанции.

На някои литър струва дори в диапазона 2,14-2,19 лева. При по-малките търговци цените са с 10 и повече стотинки надолу.

Причина за поевтиняването са котировките на петрола, които през последния месец намаляваха. В края на миналата седмица обаче имаше повишение до 61 долара за барел, след като се заговори, че може да има край на търговската война между САЩ и Китай. Вашингтон и Пекин се договориха за нови преговори по митата през октомври.

В подкрепа на поскъпването на петрола е и споразумението на страните от ОПЕК и Русия за ограничаване на добива.

В същото време опасенията от световна рецесия и намаляване на търсенето натискат цените надолу. Редица анализатори твърдят, че ако Париж даде гаранция от 15 млрд. долара на Иран за връщането на страната в ядреното споразумение, това може да понижи цената на петрола с 6-7 долара.

Последните данни, които показват увеличение на запасите от петрол на САЩ, също понижават цените. Миналата сряда Американският петролен институт публикува данни, че резервите са се увеличили с 401 000 барела до 429,1 млн. Първоначалните прогнози бяха, че ще има намаление с 2,5 млн. барела.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
5
 
! Отговори
еrror 404 преди 4 години
А качеството и кпд на горивата какви са? Съвсем нормално е когато котировките на петрола са ниски!!!И стига сте *** г....за на властта имайте чест!!!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според медиите на герб бензина е евтин. Не е ясно кое е евтиното , но след като Винету е казал значи е така.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно защо при условие,че и в Европа купуват суровия петрол на една и съща цена и влагат много повече разходи до крайния продукт цените са почти едни и същи 1,20? е дизела в ЕU.2,30лв. В БГ
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са евтините цени или смятате 2,20 за евтина???
32
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандните лъжи на БСП, че в България Бойко вдигал бензина станаха на пух и прах за пореден път!
31
0
 
18
 
! Отговори
До редакцията преди 4 години
Резервите се изчисляват в милиарди барели... Не зная дали не осъзнавате, че този сайт вече звучи ужасно неграмотно и вие сте си почти fake news за мен. Извинявам се, ама наистина авторите ви и редакцията нямат никаква информация и никаква обща култура.И нафтата в момента е скъпа, във Варна дизелът е 2.30
30
1
 
18
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 4 години
*** съпоставка. Да, спрямо цените в ЕС горивата са ни сравнително евтини, но спрямо заплатите и колко литра можеш да купиш с една заплата сме на дъното. Това е вярната статистика: КОЛКО ЛИТРА ГОРИВО МОЖЕШ ДА КУПИШ СЪС СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В БГ И КОЛКО С ТАКАВА В ЕС!!!Не ни правете на плоумници!
29
1
 
21
 
! Отговори
най-евтино преди 4 години
Странно, при заплата 3-4000 паунда, литъра го купувам за 1.30, а в бг едвам хиляда лева стигах и давах по 2.3-2.5 за същото количество, все ми се струва скъпо, не знам как ги изчисляват тия неща и кого се мъчат да баламосат ненаядените чумави.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е Ок но къде е правителството.Когато се вдигаха цените на горивата вдигаха и храните сега защо не ги намалят.
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости.Караме с най -скъпите горива.
26
4
 
4
 
! Отговори
KO STAAA преди 4 години
ДА НЕ БИ *** ДА СА СЕ УПЛАШИЛИ, ЧЕ ЩЕ ПОЧНЕМ ДА ВНАСЯМЕ ПЕТРОЛ ОТ САЩ?
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това тренировъчна статия ли е? Заглавието да внуши, че в продължение на 7 месеца горивата са ни били най-евтини, а всъщност пак си караме с най-скъпите горива, просто след 7 месеца леко са поевтинели.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година когато есентта стана гореща цените на горивата тръгнаха надолу. Обещаха и уж се почнаха некакви проверки за горивата , некакви специални бележки щеха да се дават на куповачите на дребно и всичко мина и замина. Сега цени бензин 2.23 лв. дизел 2 . 25 лв.Нищо не е мръднало от 10 месеца надолу както и останалите цени.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Догодина Годо щял да посети България и да намали цените за литър на 10 цента, поради огромното желание на мнозинството.
22
4
 
9
 
! Отговори
ЦЕНЗУРА ОТ САЙТА ... преди 4 години
ЦЕНЗУРА ОТ САЙТА .... И ДУМА НЯМА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ХИТЛЕР
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога ще се правите на ощипани девиц? Само за цени говорите, а това е манипулация на общественото мнение. Кога ще погледнете и на заплатите? Те най-високи ли са ? И бензина е 2,24 лв.
20
3
 
18
 
! Отговори
Карбу Ратор преди 4 години
Смятам да стачкувам пред парламента! Отказвам да зареждам на ниски цени! Да се вдигнат веднага иначе ще прибегна до гладна стачка. Отказвам да купувам на ниски цени каквото и да било! Отказвам да работя за висока заплата!
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се пускат две статии с еднакво съдържание???Статията "Лятото свършва и горивата станаха по-евтини" е пусната вчера в 22:35, а днес, в 07:07 се пуска тази статия?
18
4
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Само дето дизела не е 2.25 лв. в големите вериги, а е 2.30 лв. за литър. Мога дори да покажа и касова бележка от преди ден, а вие можете ли? И на тази цена 2.30лв. качеството му е далеч под качеството на горивата в другите държави, където цената е същата, а на места дори и по-евтина. Оттам идва и мръсният въздух, защото некачественото гориво не може да изгори напълно, вдига разхода на автомобила, съкращава живота на двигателя и отделя много твърди частици. Така че не пишете глупости предизборно!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Киру-ШарнираХаххаха. Прав си брат. Няма какво повече да се каже по тази статия.