Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия

Ердоган сам съобщи новината в Twitter
9 окт 2019 17:00, Нели Христова
251
Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия
Снимки: Reuters

Операцията "Мирна пролет", която притесни държавните глави на много държави по света, е започнала, съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган в Twitter.

Кюрдите съобщиха, че турски бойни самолети нанасят удари по техни позиции. Няколко мощни експлозии разтърсиха сирийския град Рас ал Аин на границата с Турция.

А в акаунта си в Twitter Ердоган написа: "Операцията започна. Нашата цел е да наложим мир в региона. Нашите военни части започнаха операция "Мирна пролет" срещу терористичните организации заедно със сирийската национална армия. Нашата цел е да унищожим коридора на тероризма, който се опитва да се формира на нашата южна граница и да донесем мир и стабилност в региона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
15
 
12
 
! Отговори
майорски преди 4 години
Това е началото на падението на Турция .....това бе груба гршка на Ердоган да навлиза в Кюрдски територий....там ще затъне, а след падането му от власт цяла Югоизточна турция ще се присъедни към кюрдите от Сирия .....направи си собствен Донбас ! за акакво му трябваше ....
90
11
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Кой ще инвестира в страна която е във фактическа война?
89
4
 
29
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
А римляните ще превземат България без бой.
88
5
 
5
 
! Отговори
Anonymous преди 4 години
до 87А фесюгите как се радват на Султан Ердо, сякаш е техен падишах.
87
13
 
18
 
! Отговори
anon преди 4 години
хаха... аскера може би ще набие кюрдите дето са въоръжени до зъби и воюват от няколко години насан... точно така ще стане. ердо ако знае какъв четвъртит си го наби- никога не воювай срещу хора които нямат какво да губят... защото са непобедими. кюрдите такава партизанска война ще им спретнат, че султана ще се чуди как да се задържи на власт...
86
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако и от ФОЛКСВАГЕН подкрепят Еродоган, с кюрдите е свъшено.Ще ги мачкат с ПАСАТИ-те по села и паланки.
85
3
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ФолЦваген тоя път иде, на Доганя вяра нямай. Такъв цирк спретна на немците, че оня ще си плюят на работата.
84
7
 
27
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
До вчера Ганчовците бръмчаха, че Турция не можела да влезе в Сирия, а сега ***, че кюрдите ще ли да ги победят. Аман от комплексари и дребни душици.
83
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ганчовците как се радват за кюрдите, чиито деди са оплождали бабите им.Няма начин - нали са си рода малко.
82
8
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До Анонимен 81.. Продължавай да мечатеш ***, нищо друго не ти остава освен това, а и да си избиваш комплексите от миналото също така ;) Все пак те са безплатни... *** цървулски си лаят, кервана си върви...нищо ново под слънцето...мдам..
81
22
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Тоя път не се знае как ще реагират сирийците.Мисля,че няма да се съобразяват с Москва и ще привлекат кюрдите на своя страна.Американци,как можахте да предадете съюзника си?Ако и с нас така постъпите да ти е...м НАТОТО!Големия сблъсък на Турция няма да е в Сирия,а около Кипър.Там,където са замесени големите пари,прошка няма.Ако някой не знае,турската лира пак се срина.А гладът не е добър съветник и работи срещу Ердоган.Пълна подкрепа за кюрдите срещу нашия вековен враг!Време е за Велик Кюрдистан.
80
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бомбардирай за мир !Наистина иди0тско решение
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли "Извор на мира" названието на операцията? В някои медии е преведено така. Spring има 2 значения извор и пролет.
78
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Ердоган си мисли за военна победа над кюрдските милиции той просто не разбира от военна стратегия.Те ще изтеглят основните си сили в Ирак,оставяйки многобройна пета колона и ще наложат партизанска война срещу турските военни лагери в зоната. Горчивия опит на САЩ във Виетнам ,Афганистан и Ирак и този на Съветския съюз в Афганистан би трябвало да е преподал някои уроци,но изглежда някои хора не искат да учат.
77
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро очакваме да се включи и Иракски кюрдистан.. Изобщо няма да му се случи проллета на тоя смундухх.
76
8
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До Валентин Тодоров .. Ох, специалиста по военно дело се изказа.. абе ***, първо нищо не разбираш от военни работи се вижда, второ, бъркаш времената, и съотношението на силите , трето, бъркаш политиката с желаното от теб, нито Турция е СССР, нито кюрдите са афганци, да не говорим за ситуацията че няма нищо общо освен формално погледнато... Изобщо кюрдите ще опитват само да правят атентати, но вече с много по ограничени възможности, не че те са спирали де...А ти, продължавай да сънуваш просо
75
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Стреляй и ще обединиш нацията" бе рекъл един държавник. Ама не е имал предвид "нация", дето с лирите вече само си пали кюмбето. Нема да има пролет за джобното султанче...
74
14
 
8
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Ако Турция си мисли за военна победа над кюрдските милиции то главнокомандващия им просто не разбира от военна стратегия.Те изобщо няма да се подлагат на удара,ще изтеглят основните си сили в Ирак,оставяйки многобройна пета колона и ще наложат партизанска война срещу турските военни лагери в зоната. Горчивия опит на САЩ във Виетнам ,Авганистан и Ирак и този на Съветския съюз в Авганистан би трябвало да е преподал някои уроци,но изглежда те не са научени.
73
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде кюрди с вас сме! Мачкай окупатора! Съюз с Израел направете. Те ще им наритат каските на тея потурляци. Гърция и Кипър да атакуват също Турция.
72
19
 
12
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Ако Ердоган си мисли за военна победа над кюрдските милиции той просто не разбира от военна стратегия.Те просто ще изтеглят основните си сили в Ирак,оставяйки многобройна пета колона и ще наложат партизанска война срещу турските военни лагери в зоната. Горчивия опит на САЩ във Виетнам ,Авганистан и Ирак и този на Съветския съюз в Авганистан би трябвало да е преподал някои уроци,но изглежда те не са научени.