Признание: Спортинг сменя името на стадиона си в чест на Роналдо

Няма да отлагаме тази идея дълго време, призна президентът на клуба
12 окт 2019 16:30, Красимир Ангелов
10
Признание: Спортинг сменя името на стадиона си в чест на Роналдо
Снимка: Reuters

Президентът на португалския гранд Спортинг Лисабон Фредерико Варандас призна, че клубът може да преименува името на собствения си стадион "Жозе Алваладе" в чест на нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо, съобщава "Tuttosport".

34-годишният Роналдо започва кариерата си в Академията на Спортинг, след което преминава в Манчестър Юнайтед.

"Няма да отлагаме тази идея дълго време. Голяма гордост за Спортинг е да бъде свързан с неговото име. Кристиано е един от най-големите символи на нашия клуб“, отсече президентът.

"На стените на сградата на младежката академия са изписани думите му за страстта, саможертвата, дисциплината, лидерството и решителността. Роналдо е най-добрият португалски футболист за всички времена и един от най-добрите спортисти в историята на спорта", заяви Варандас, цитиран от БТА.

Спортинг е един от трите гранда на португалския футбол, като е ставал шампион на страната 18 пъти и има спечелени 17 купи на страната. Сред легендите на португалците са и българите Красимир Балъков, Бончо Генчев и Ивайло Йорданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИНАГИ Е ИМАЛО ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЛИЧНОСТИ КОИТО СА РАЗПОЗНАВАЕМИ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ АКО ТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СЕ УВЕКОВЕЧИ ИМЕТО ИМ КОИ ТОГАВА .СПОРЕД МЕН РОНАЛДО ЗАСЛУЖАВА ТАКАВА ЧЕСТ
6
1
 
12
 
! Отговори
Ман Юнайтед преди 4 години
Сякаш беше вчера, когато наниза хеттрик на Юнайтед в една контрола, 2003-та мисля, след което сър Алекс каза, че щом това момче може да направи защитата му смешна, значи трябва да бъде в Юнайтед. В началото беше много недодялан и припрян, правеше елементарни грешки, но после се отрака и се изстреля нагоре.
5
14
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Хм, в чест на какво? Че Роналдо чака отпред да му дадат топката и че вкарва от дузпи. Балерина!
4
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От заглавието излиза, че стадионът ще се именува "Луиш Назариу да Лима"!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалкото е че Роналдо и Меси са по на 34 и 32 години вече, а няма кой да ги засенчи дето се вика от младото поколение. Толкова са зле.Роналдо Феномена беше на 20 години и мцелият свят го призна за номер едно на тая възраст. Същото е и с тениса- Джокович и Надал на по 33 години мачкат младите 25 годишни.
2
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1 К'во рита тоя *** вече? Дузпи само.И от толкова злоба, че Меси тази година го изпреварва по брой златни топки не отиде на награждаването " Футболист на годината". Муахахахаха.....
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е поне изчакайте малко ,още рита дето се вика.