Южна Корея и Япония започват преговори за спорното си минало

Втората Световна война е създала множество рани за двете нации
23 ное 2019 14:16,
5
Южна Корея и Япония започват преговори за спорното си минало
Снимка: Reuters

Южна Корея и Япония ще поставят отново на масата за преговори своето спорно военно минало, каза днес южнокорейският външен министър Кан Кьон-уха, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Тя отбеляза, че затоплянето на двустранните отношения напоследък е дало на двете страни малко, но недостатъчно време. Южна Корея и Япония "спечелиха време за интензивни разговори, но не остава много време", каза Кан в кулоарите на министерската среща на Г-20 в Нагоя след разговор с японския си колега Тошимицу Мотеги, предава БТА.

Вчера Сеул отмени в последния момент решението си да не поднови договора си с Токио за споделяне на разузнавателна информация след неговото изтичане. Кан обяви това решение за пробив в отношенията.

Източник от японското външно министерство днес каза, че Япония и Южна Корея са се договорили за двустранна среща на върха през декември, на която ще бъде обсъдена болезнената тема за военното минало, обтегнала напоследък отношенията. Нито една от страните не е променила становището си по въпроса за японската колонизация на Корея преди и по време на Втората световна война, отбеляза Ройтерс.

По данни на японската агенция Киодо, цитирана от ТАСС, срещата вероятно ще се състои в Чънду, главния град на югозападната китайска провинция Съчуан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корейците и Японците започнат ли да се здрависват става лошо за крайните руски територии.Някой май се кани да реже от голямата баница пак.
4
2
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Патило,незабравило! Япония и Турция имат много грехове от престъпленията и геноцида към други народи.Греховете трябва да се плащат за назидание,както Германия бе наказана и разделена дълго време!
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата опира винаги до пари,корейците чак сега се сетиха ,че ,,Мицубиши" и други японски компании са имали фабрики в Корея и са карали корейците да им работят за без пари!Корейците все пак не са евреи и ми се струва ,че няма да ги огрее!
2
1
 
4
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
До 123123И не само н Корея.В китаи какво са правили японците не е истина.
1
2
 
7
 
! Отговори
123123 преди 4 години
През втората световна война японските войници и офицери с одобрението на командването си са правили немислими неща с корейските китайските жени:Според публикувани по-рано данни от южнокорейските власти, около 200 хиляди жени, основно корейки, са попаднали в сексуално робство при японските войници.