Скъпи лекарства за здрави хора: Психиатърка ощетила НЗОК

Щетите за Здравната каса са за над половин милион лева
9
Скъпи лекарства за здрави хора: Психиатърка ощетила НЗОК
Снимка: Pixabay

Задържаха психиатърка от Пловдив, ощетила НЗОК с над половин милион лева. Това обявиха на специален брифинг районният прокурор Чавдар Грошев и заместник районният прокурор Атанас Илиев, цитирани от "Фокус".

Задържаната жена е изписвала скъпоструващи лекарства за параноидна шизофрения на фиктивни пациенти. Повечето от тях дори не са подозирали, че са включени в престъпната схема и са на практика здрави.

Предстои утре Прокуратурата да ѝ повдигне обвинение и да я задържи за 72 часа.

По делото са разпитани над 80 души, а лекарствата са били изписвани за 52 пациенти.

Очаква се да бъдат повдигнати още обвинения.

Акцията е осъществена от ДАНС, "Икономическа полиция" и Районната прокуратура в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ПловдивпсихиатърНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
До 7 Анонимен преди 4 години
Къде слагаш хипертониците за напълно безплатни лекарства. С Протокол и напълно безплатни са само животоспасяващите инсулина за диабетиците и медикаментите за поддържаща терапия на шизофрениците, които също са животоспасяващи. Ти ли сложи минуса на коментар 2 ?!
8
0
 
3
 
! Отговори
Мафия преди 4 години
Тази практика съществува масово в психодиспансерите, прикривана от прокуратурата/съда! Чак сега ли започнаха да излизат доказателства за конкретни лица ?!! Бях свидетел как здрави или нямащи нищо общо със заболяване, налагащо принудително лечение в психиатрия хора, бяха вкарвани чрез уговорени м/у психиатри и съдии съдебни дела , по клевети на техни близки, с които лицата са имали частен конфликт.Пишеха им стандартната диагноза паран. шизофрения, теглеха пари от касата, а на хората подхвърляха евтини отрови, с които ги осакатяваха. Солиан, Халоперидол... Топалова от Пловдивския психо
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам - тя ги изписва, а кой ги купува? Да не би на някои лекари да дават лекарства за диспансеризираните им пациенти? Ако е така защо на хипертониците не се дават безплатно? Изобщо някой от систвмата може ли да внесе яснота?
6
0
 
6
 
! Отговори
Ердинч Ахмедов преди 4 години
Като пациенти,как да ги намерим истинските лекари,такива лесно ги откриваме.Те не са едим или двама.Кажат ли здравната каса беше до тук...............,номерът е ясен!!!!!
5
3
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Мда!! Ето затова в НЗОК да има и 20 милиарда лева- То това е чувал с хиляди дупки!! След като една никаква си лекарка е успяла да ОТКРАДНЕ 500 000 лв - То представете си за какви грабежи говорим - ами частните клиники с фиктивни пациенти?? Някои хора вече имат по 100-200 мил лева от измами с НЗОК!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Nema fakti.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има една единствена причина тук а за всички подобни деяния - Алчността - качество на човека което прави всички бели!
2
1
 
12
 
! Отговори
Ами ТЕЛК-овете ? преди 4 години
Страшна диагноза, особено така наречената злокачествената шизофрения, която се развива в юношеството. Страданията са като от мозъчен тумор. Но ТЕЛК-овете не им дават проценти увреждания и болните остават без инвалидни пенсии. Щом са без пенсии няма кой да им плаща здравните осигуровки. А останат ли без здравни осигуровки не могат да си получат безплатно лекарства с Протокол, а те са много скъпи. Може да ги е предоставяла на болни, които не могат да си ги позволят, а се нуждаят от тях.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те ГЕРБ ако тръгнат да контролират всички лекари,Затворите ще се напълнят ще има кой да лекува ромските босове в затвора.Няма затвори да стигнат.ГЕРБ мълчи да не останем без здравеопазване.