Великобритания - едно по-хубаво място след Brexit

Лондон ще остане финансовия център, който е, смята Никола Янков
17 дек 2019 10:42, Красимир Ангелов
32
Великобритания - едно по-хубаво място след Brexit

Великобритания след Brexit ще е едно по-хубаво място. Това е държава, която е показала във вековете, че знае как да защитава собствените си интереси. Това мнение изрази Никола Янков, управляващ партньор и председател на Съвета на директорите на Expat capital, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Янков търговско споразумение до края на преходния период между Лондон и Брюксел ще бъде договорено, а ролята на Лондонското Сити ще остане непроменена.

Още по темата
"Лондон ще остане финансовия център, който е в момента, дори след Brexit. Значението му може да бъде намалено маргинално", смята експертът.

Янков обаче смята, че България, за разлика от Великобритания, трябва да се стреми към намиране на мястото си в европейското ядро. "България се "клати" между Запада и Изтока. Тя трябва едностранно и окончателно да се закачи за Западния проект. Като цяло икономиката ѝ не е толкова силна и диверсифицирана, за да устои самостоятелно на ветровете на глобализацията", подчерта Янков.

По думите му страната ни изпраща добра фискална година, проблематичните фактори са липсата на реформи и натрупването на дългове в държавните предприятия. Той прогнозира препоръка за членство на България в ERM II от страна на Европейската централна банка.

Какво още каза Никола Янков вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Лесно преди 4 години
Правят споразумение и си плащат като Швейцария. Може да им излиза по-евтино
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто трябва да си плащат за безмитния достъп до пазара на ЕС.
8
5
 
6
 
! Отговори
рибовъд преди 4 години
ЮК са си империя все още. И все още диктуват дневния ред. Щатите са им васал, нищо че изглежда наобратно. НЗ, австралия, повечето острови, офшорките повечето, всичко това са части от империята Великобритания. За българите е важно великите сили да се разберат да не я правят буферна зона , където да си мерят големите пиш.kи. Ама надали.
7
3
 
5
 
! Отговори
Малко уточнение преди 4 години
Brexit Aftermath - RIP UK!
6
4
 
17
 
! Отговори
българин преди 4 години
Глупости на търкалета ! Преди да влязат в ЕС , 74та година , в Англия бяха ни живи , ни умрели !! Стачки , бой , кръв , рецесия жестока , скапано производство ( за справка гледайте филма за М. Тачър ) ! Добре , че влязоха , та да дръпнат напред ! Сега , като излязат , пак ще стане същото !
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Така им се пада! Те от 100 години, вече не са и ази колониална сила, която бяха, а още имат васални кралства...
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фантазии, илюзии и утопии. Икономиката на страната ще се срине заради Брекзит, а Шотландия и Северна Ирландия ще тръгнат към отцепване...Да им е честито.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на никой не му пука за тъпия брекзит
2
5
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Заминавай на Запад!!Сутринта опънах едно шкембе с много Юту.Сега ми е светнало пред очите и почвам бабека с червено вино!!!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НассрахххСе, чувствам се като англичанин след Брекзит. Смятам, че усещането е същото