Грета Тунберг: Промените в климата - извънредно положение

Тийнейджърката с призив в Туитър в навечерието на 2020-а
Обновена: 29 дек 2019 21:07 | 29 дек 2019 21:04, Веселина Йорданова
93
Грета Тунберг: Промените в климата - извънредно положение
Снимка: БТА, архив

Шведската екоактивистка Грета Тунберг призова днес в Туитър хората да възприемат климатичните промени като реално извънредно положение в навечерието на Новата година, предаде ДПА.

Климатичните промени са "екзистенциално извънредно положение", към което най-накрая трябва да бъде проявено нужното отношение, без значение на партийните политики или политически мнения, написа тийнейджърката.

Тя пусна и линк към видео, показващо колко трябва да бъдат намалени парниковите емисии, за да се постигне целта по Парижкото споразумение за климата повишаването на световните температури да бъде ограничено до 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалната епоха.

Това не може повече да бъде една новина сред други новини, "важна тема" сред други теми, "политически проблем" сред други политически проблеми или криза сред други кризи, пише Тунберг.

Шестнайсетгодишната активистка, която неотдавна бе определена от списание "Тайм" за личност на годината, започна световно движение, за да привлече вниманието към климатичните промени, пропускайки учебните си часове в петъците. Тя проведе първата си стачка през август 2018 година.

Оттогава Тунберг участва и изнася речи на срещи, посветени на климата, по целия свят. Тя не лети със самолети по климатични причини и два пъти прекоси Атлантическия океан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Както Грета, така и Адолф са хора с психически проблеми, произлизащи от амбициозни семейства. Хора с болезнена амбиция за власт на всяка цена. Около тях се завъртат кръгове готови да финансират безумието срещу обещания за бъдещи печалби и безгранична власт в диктатурата. Естествено после някой от тях свършват в лагерите на смъртта. Трудно е да се учиш от грешките на другите, лесно е да повтаряш грешките им. Грета и Адолф не са решения, а беда.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблеми с климата безспорно има, но решенията не са тези, които се опитват да ни пробутат чрез това дете. А то е просто маша в ръцете на безскруполни печалбари. Чудя се на родителите му, които позволяват детето им да бъде употребено за пропаганда. Замислете се само кой има полза от предлаганите мерки и защо един милиардер предоставя суперлуксознта си яхта за пътуванията на това дете.
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шапката и от какво е произведена,якето и ръкавиците също,майка и да не пере на реката и с какво се къпе....хайде стига вече!
63
2
 
27
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Съберете му пари за лечение на това нещо на снимката най-накрая.Очевидно е, че страда от много комплекси и психотични изблици на неконтролируеми емоции, през които е опасна за себе си и за околните.Ако нищо друго не дава резултат, пробвайте с електрошок и лоботомия най-накрая.
62
3
 
7
 
! Отговори
Люлинчанин преди 4 години
До Борат 8А най - големия люлински професор е казал, че жените имат катерички, които трябва да се разресват и издуват редовно......
61
3
 
4
 
! Отговори
Генератор преди 4 години
за разлагане на вода струва около 1000$ - произвежда около 60 кубика газ за час и консумира около 30 вата при 12 волта това е пре достатъчно за двигател от 2500 кубични сантиметра токът от обикновенния алумилатор стига да се запусне процесазащо евреите не произвеждат такива генератори а произвеждат електрически коли - запитвали ли сте се ?
60
3
 
10
 
! Отговори
На майка и и преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!"Нямам представа, но се досещам кой дърпа конците на това момиче."дърпат конците - това ииддиотче не знае на кой свет еДърпат и конците юдо-масоните дето произвеждат слънчеви панели и литиеви батерий в Китай - парите дето ти ги събират като еко данъци отиват директно в джоба на евреина Мъск и подобните му - събсидия Така се манипулира икономиката и се унищожава силното и градивното - чрез събсидийзащо не запиташ евреите зашо не произвеждат генератори за разлагане на вода
59
2
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Това дете че свърши в лудницата...
58
4
 
12
 
! Отговори
ученик преди 4 години
Грета Тунберг- етьлон за нашето поколение! От януари- всички ученици на екологична стачка- няма да стъпим в училище, докато не се оправи климата...тоест НИКОГА!
57
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека това момиче ако не иска да учи да ходи да живее екологично в Африка. Има един стар филм "Боговете сигурно са полудели" и да живее по техния стандарт. Ако бъде изядена от някой лъв ще бъде принос към екологията.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА Пак във Враца въздухът беше видимо розов от Химко. Ама ти проблем свъздуха не си имал. Аман от бесепарски гнусари.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пречи Гретата. Нека си дудне.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До комуноидния хахо ХА-ХА-ХАПитай във Враца дали при бай Тошо не са имали режим на водата. Освен режима на тока де. Ама тогава интернет нямаше и такива като тебе нямаше къде да се правят на отворени.
53
5
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Не стига, че изсякоха горите и отровиха въздуха ни, а сега се оказа, че са източили и питейната вода на хората. Днес в Перник, утре и в други градове на страната !Не може по време на уж лошия социализъм да се строят язовири, а днес те да се източват и съсипват..Не може по онова време да се засаждат фиданки, а днес за минути да се секат 100-200 годишни дървета.По Живково време работеха хиляди заводи и предприятия, но не сме имали проблем с въздуха.Днес не работят, но дишаме отровен въздух..
52
4
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Нямам представа, но се досещам кой дърпа конците на това момиче. Ясно е, че не може току-така на едно обикновено дете да се обръща толкова внимание от медиите.Няма нищо случайно в това !Не ми е нужна обаче Грета Тунберг, за да виждам какво се случва с природара в България.Изсичат се поголовно и безразборно горите, замърсява се въздухът и се пилее водата.Горите ги почна ДПС, а последните 10 години ги унищожава ГЕРБ.Силно токсичен италиански *** се гори в ТЕЦ и така се отравя въздухът ни.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме ли и ние някое даунче такова уродливо да изкараме пред света да размахва пръст и да дава акъл?Покрай това недъгаво момиче цял свят разбра къде е Швеция!Лоша реклама няма!Ама да го включат директно от Перник да се разплаче с крива физьономия и да пита:''Къде е водата?''
50
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
Грета сигурно и не пърди, за да не засилва парниковив ефект
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един вулкан като изригне и замърсява колкото цял Китай и Русия заедно,а от вулкана излиза цялата Менделеева таблица и радиоактивни елементи,абе всичко.Човечеството дали има и 2% намеса общо с цялата си консумация в климата не е доказано.Има си цикличност и е доказана от геолозите и дори цялото производство да спре,да няма един човек на планетата,пак ще се случи затопляне,охлаждане или каквото следва.Да,можем да дишаме по-чист въздух,да намалим нашите емисии,но няма да е достатъчно за съжаление.
48
1
 
20
 
! Отговори
Албанското ми то преди 4 години
До РВреотанче ..."Има нещо нередовно във физиономията на тва."това нещастно дегенератче има синдром на Аспергер - и да, наистина е нещо като лека форма на Даун, ама не башИстинате е че това дебиллче е на антидепресанти и връзката му с реалността е непостоянна да кажем. Психически е лабилно, склонно е към маниакални състояния , което го прави лесно управляемоТова именно изпозва майка му, която го е продала на юдо-масонката глобалистка пропагандаИсторията е и тъжна и доволно гнусна !
47
22
 
7
 
! Отговори
Анета преди 4 години
Простаци, млъкнете! Такива като нея са нужни на човечеството. Как смеете да обиждате смелото дете?