Гледат мярката за неотклонение на Антон Божков

Той бе привлечен като обвиняем за пране на пари
4 мар 2020 08:43, Петя Славова
25
Гледат мярката за неотклонение на Антон Божков
Снимка: БГНЕС

Спецсъдът днес ще гледа мярката за неотклонение на сина на Васил Божков – Антон. Днес изтича 72-часовият арест на Антон Божков.

Антон Божков е привлечен като обвиняем за изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група с ръководител Васил Божков, припомня БГНЕС.

Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на Васил Божков – Елена Динева, която е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група.

Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че съпругата на Васил Божков е била е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения.

Още по темата

Елена Динева бе поредният близък до Божков човек, който се привлича към наказателна отговорност. Същата мярка беше определена и на съдружника на бизнесмена Александър Тумпаров, който също е обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той също като Божков беше обявен за национално и европейско издирване, но беше арестуван в болница, където се лекуваше, но беше освободен също срещу гаранция от 1.5 млн. лева.

Покрай Божков обвинения получиха и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и наскоро смененият ѝ началник Александър Георгиев.

Божков и Попов са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти двамата да бъдат екстрадирани в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
мафиянски преди 4 години
Не мога да плача за зетя на усмихнатия краде. Няма дим без огън!!!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПомня,че всяка събота и неделя в ония времена с родителите пътувахме с жигуля.Токът въобще не е бил проблем да го плащаме.Това важи и за парното.А сега дрогарете от Толофикацията дерат яко.Същото е и с тока.Трябва да се захранват 500 мутрагенски фамилии.Нема начин.Лошото е,че го няма чуството за справедливост.Не че някога го е имало в пълен размер,но сега е направо отврат.
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до19. Не е и така както пишеш. По времето на Живков /1976г. бонове за бензин разрешени до 20л.19831986г на ток в НРБ, АЕЦ Козлодуй и сега работи на ишлеме за да пълни руския джоб/ режим на тока и горивото. А ГИ ПОЛУЧАВАХМЕ ОТ братския ссср. Зависимост на 100%
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Няма безплатна дружба,дрогарю.И дрогата е с пари.Американската "дружба я купихме с 3 милиарда подарък за изрусения перчем,с подарък на златото ни срещу смешен комисион от 1 %, с най-скъпия ток от Марици и прочие.Внасяйте си шисти от америка в буркани на тройна цена и не ги мислете руснаците.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Сватанака кога ? Или ще я караме само по ,,права'' линия? Имаше там някакви ,,Софийски Хали'' и после май някакви бани-мани имаше? Та след тая история с Халите се появиха едни от боклукчийският бизнес дето източиха милиарди,ама никой не можеше да каже и копче.Даже и Главният Прокурор си траеше,че да не е луд да си рита кебапчето я?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не харесвам бизнесмена Божков,но още по не понасям баш каналджията на вси времена и народи.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре, черепа го заключиха спряхме пАтока и Блеене........ЕК и САЩ намалиха цената на "братския" газ с 40%+.......спонсорите ви се топят като свещи на вятър.......мъкааа.
10
2
 
5
 
! Отговори
Гебрев преди 4 години
До Анонимен 11Който не се отчита на шефа,му сипват отрова в чашката.Направих си извода-редовно отчитане иначе няма бизнес.
9
5
 
1
 
! Отговори
ftgg преди 4 години
дюнер-човек
8
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Сега са наред и...внучетата на Божков.Гешефф...спешно да изготви обвинителния акт и да не ми се мярка по медиите с...каскета,до тогава.(от указанията на Бо.Бо.на днешния мин.съвет)
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Със сигурност Техноимпексовица се е облажила на младини.Но размерите са капка в морето на Борисовимпексовите размери.Да не гледаме еднопосочно.
6
5
 
4
 
! Отговори
Будна ера преди 4 години
Божков бил поздравил всички с националния празник и обещал,че скоро ще бъдем свободни от новото робство.Сигур има нещо придвид?!
5
5
 
15
 
! Отговори
Този ли е преди 4 години
зетя на Софиянски? Как само се надушват, като кра.ставите магарета!? Ако разровят Софиянски, същият крадец ще излезе. Както се хилеше така и крадеше!
4
7
 
11
 
! Отговори
направо цирк преди 4 години
Най-големия перач на пари да обвинява в пране на пари момче,само защото е син на противника,до чиито пари иска да се докопа...
3
6
 
13
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Малкото черепче със сигурност е в схемата. Няма как да си расъл около изпечен мошеник като Божков, и да си някакъв друг. На мен лично ми е интересно каква е ролята в схемата на маазника Софиянски и неговата ултра неприятна дъщеря, която дели едно легло със сина на един изнасилвач (добре известен факт). Какъв баща трябва да си, за да продадеш дъщеря си на семейство насиилници!? Всички знаем какъв жалък кариерист и маазник е Софиянски, но все пак става въпрос за детето му, по дяволите?!
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В мафията има неписан кодекс правят каквото правят, но не закачат семейството явно гешеФта няма нищо за да прибягва до такива арести.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А прадядо му,зълвата,внучето,бабата или деветия братовчед на Божков няма ли арестувате?Гербери,това вече е прекалено,оставете момчето на мира,ставате нагли фашисти!