Нов пик на пандемията идната пролет прогнозират в Китай

Страната сега е изправена пред опасност от внос на заразата
23 мар 2020 11:28, Елка Василева
22
Нов пик на пандемията идната пролет прогнозират в Китай
Снимка: архив, БГНЕС

Глобалната пандемия от COVID-19 може да се свие това лято, но да достигне пик през следващата пролет, придвижвайки се между северното и южното полукълбо.

Това заяви Джан Уънхун, ръководител на Отделението по инфекциозни болести към шанхайската болница „Хуашан" и един от водещите епидемиолози в Китай, по време на видеоконференция с германски колеги, предаде Радио „Китай“.

По думите му пандемията като цяло ще се свие от април до юни, със спорадични инфекции, а през следващата пролет може да станем свидетели на новото ѝ разрастване.

Още по темата

„Към момента в много китайски градове практически няма нови случаи на заразени. Тези данни не са грешни и не трябва да бъдат поставяни под съмнение. Все пак имаше карантина за четири седмици", посочи Джан.

Той обаче добави, че това не означава успокояване на ситуацията, тъй като страната сега е изправена пред сериозна опасност от внасяне на заразата отвън.

Според Джан от днешна гледна точка мерките, които Китай предприе за ограничаване разпространението на вируса, са били правилни и отговорни. „Преценихме, че вирусът трябва да бъде ограничен, дори ако това означава да жертваме обичайния си начин на живот. И го направихме, най-малкото изпълнихме отговорността си", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Китайкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алоууу, чакайте тази епидемия да преживеем първо. Къде от сега прогнози за до година.
19
1
 
3
 
! Отговори
To преди 4 години
Това ми звучи като: "тази година пика на грипа ще бъде през Януари" и е този период навсякъде се рекламират само антибиотици, капки за нос и сиропи за кашлица...
18
2
 
3
 
! Отговори
Като прогнозата за преди 4 години
времето. Никой не можа да прогнозира тази епидемия, тези прогнозират за догодина.
17
6
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Нова версия-вируса е извънземен,някакъв метеорит се взривил над Китай и ...вируса започна да изчитва ненужните на Земята.Малко цинично ,но тъй излиза.. .
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Какво занечине има дали е от прилепи или от лаборатория като явно смятат пак да го пускат,и никой няма да посочи виновния,и да си понесе последствията. Така ли ще живееми занапред?!
15
6
 
16
 
! Отговори
хичо преди 4 години
ПАНДЕМИЯТА Е ОВЛАДЯНА- КАЗА ХУ ДЖИ МИНГ -И СИ СИПА ГОРЕЩА СУПА С ЦЯЛ ПРИЛЕП В НЕЯ...
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Остави тези пропаганда,тръгнал вируса от пазара с прилепи!Китайците от хилядолетия ядът всичко що лази и лети!Вярвам на тези които твърдят ,че това е лобораторен вирус пуснат в подходящо време!Лихвите по кредити паднаха по цял свят,сега западните държави се налага да теглят трилиони кредити,само че на тройно по-високи лихви!
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи китайците ще продължат да ядата плъхове,прилепи,кучета,котки и други такива,които не стават за ядене ли? СЗО незабавно трябва да им се забрани да ядата такива неща,защото никой няма намерение да живее така в затвор, като тях,и заради тях.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короновируса ще оцелее това лято,това е сигурно.Северните държави ,тези в Скандинавия ,Русия, Канада ,както и в южното полукълбо където през времето на нашите летни месеци при тях е зима ще се развихри с пълна сила.След това през ноември ще продължи да заразява Европа и САЩ.Спасението е бързо да се открие ваксина ,за съжаление това ще стане най-рано другата пролет,до тогава всички ще сме под заплаха от зараза.
11
4
 
2
 
! Отговори
Прост като метчик преди 4 години
А нашия свещен Гущер ще го ядат ли за да знаем кога ще тръгне новата поредна пандемия...?
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава ли ще пуснете следващия, жълтури? Добре, ще го чакаме!
9
10
 
18
 
! Отговори
D преди 4 години
Разнесоха заразата из целия свят и сега се страхуват, че щели да им я върнат. Това е нелепо!!! Да не я бяха пускали да излиза от там.
8
5
 
8
 
! Отговори
преди 4 години
Яхниите от диви животни бяха забранени след епидемията, за което лекари там даваха наклон от много години.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи, ще спрат известно време с яхнията от прилепи и супите от змийски опашки! На пролет пак аи.
6
24
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Да го пускат тва в топлото не вирее.Да превземат жълтурите тоя прогнил провален континент наречен Европа.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не може да нямс паника, някой измислен журнал ист реши да се направи на интересен, да не би да се успокоим видиш ли. Народа трябва да се зомбира до припадък
4
21
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Яснооо ! На пролет китайците пак ще пуснат вируса. Явно имат още запаси.
3
13
 
21
 
! Отговори
Хоп преди 4 години
Тя заразата не си е тръгвала! Просто си възстановиха производството и кои колкото оцелее. Комунистите без капачка няма да останат! При затворени граници те са си прибрали китайците от чужбина със собствени самолети и 100% са ги държали някъде карантина! Болестта е още там и САЩ и Европа нежива поне година да си отварят границите!
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес да поработят над следната публикация: САЩ дължат обясненияДавам ви опорна точкаbulgarian.cri.cn/1081/2020/03/23/243s199858.htm
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата отде дошла там пашла.