Турция прие задължителното носене на маски на обществени места

Страната прие редица нови мерки за борба с COVID-19
4 апр 2020 08:39, Ния Христова
65
Турция прие задължителното носене на маски на обществени места
Снимка: БГНЕС
Допълнителни ограничения в транспорта, задължително носене на маски на обществени места и забрана на младежи под 20 години да излизат от домовете си.
 
Това са част от допълнителните мерки, които Турция прие за борбата с разпространението на коронавируса, предаде БНР. Мерките бяха обявени от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. 
 
От полунощ е забранено влизането и излизането от 30 големи общини с население над 750 000 жители. Това включва и миньорския град Зонгулдак, където белодробните заболявания са широкоразпространени.
 
Мярката не важи за товарни автомобили, които превозват хранителни продути, лекарства и хигиенни материали. Транзитният търговски трафик ще продължи. Мярката е въведена за 15 дни, но прилагането й може и да бъде удължено. 
 
За последните 25 дни в курортния град Бодрум са влезли 125 000 автомобила. Основно това са жители на Истанбул и Анкара, които са решили да прекарат самоизолацията си край морето. Хората в предпочитаните за почивка райони са разтревожени, защото около 60% от заразените с коронавируса са в Истанбул.
 
Общият брой на жертвите в страната достигна 425 души. Заразените са над 20 900, след като бяха потвърдени около 2800 нови случая. 
 
Един от членовете на научния съвет към здравното министерство е дал положителна проба за коронавирус. Вчера за пръв път в страната от вируса почина и лекар, който е бил опитен и уважаван преподавател. Мъжът се е заразил, лекувайки първия пациент с коронавирус в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
1
 
! Отговори
PAUL преди 4 години
За Турците има само едно те не са един народ,а сбор от отделни племена с една религия.Даже Ататюрк няма нищо общо с ДНК то на тези племена . Има българска или албанска кръв или и двете и затова е по умен от стадото което нарича Турция. Най големия народ в днешна турция са кюрдите и въпреки че са мюсюлмани искат да са отделно и както върви скоро ще имат собствена държава .
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито един нормален коментар не може да се забележи от ***, нито един, под нито една статия. Не само на тема Турци благодарение на които българите са оццелее 5 века. Българина много бързо забрави как и с какви зверствата е християнизиран от византийците които щяха и да затрият българите до един а ако не те оттатъка румънци и сърби чакаха да плячкосат тия земи.Нещо не можете да се върнете в историята по далеч от Османското владичество защото зубрите само написана от кремъл
20
12
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Забрадките не помагат ли?
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големите вярващи в аллах империалисти.Тоя аллах що не ви спаси от вируса, та ще носите маски?
18
8
 
3
 
! Отговори
Ъ? преди 4 години
ТО при тях носенето е почти задължително по принцип - "бурки" им се вика...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААКъде си родено?
16
8
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Империалисти сме били , и Империалисти ще си бъдем,От Кръвта -Вода не става, от Империалиста -Роб не става.ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНие сме Горди Империалисти
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОсманНа турчина роб викаш ха?! Дето начело с българите са им робували половината Европа и Африка цели 500 години?!
14
15
 
7
 
! Отговори
Осман преди 4 години
Това да си туричн е проклятие,зла съдба,труднолечима болест,синоним на *** човек и роб.Страховете на роба са много понеже е беззащитен.
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 8Но първо трябва да се вкиснеш в 15% разтрвор на мравчена киселина за 3 часа и след това да се изкъпеш много хубаво, защото българките не се подмивате и воните на лаййна от 7 морски мили, дори при силен насрещен вятър!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 8Можеш да ми скочиш и на боздугана, като си почнала да скачаш!
11
5
 
4
 
! Отговори
До до 8 преди 4 години
Може ПАК да ми cкочиш на жeзъла!!!
10
9
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Тежка около 100 кг. Ако ти скоча на главата с два крака, какво ли ще стане?
9
1
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
ryдeнце, извади си ръката от контакта
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не ми се иска да давам кутия кока-кола и 4 цигари за да клатя 15-16 годишни български дюппета. Искам да си има собствени робини, поне 3 зинджира.
7
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възродителния процес беше най хубавото нещо което можеше да се случи на поммаците. Вторият път ще бъде по-сполучлив.
6
3
 
8
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Само глупости пишете под мен! Като стане петък и събота си чупите краката да ходите за тоалетна хартия ! Сто и кусур хиляди човека всяка седмица ходихте!
5
18
 
9
 
! Отговори
Турското РОБСТВО 1 преди 4 години
Българите Християни нямали право да стават чиновници, нито да служат в армията. Показанията на един мюсюлманин в съда имали повече тежест от твърденията на трима християни. Сред турците дори се ширело мнението е да лъжесвидетелстваш срещу гяурин е добро дело. Българин НЕ можел да притежава къща в Мохамеданска махала, нямал право да язди кон, нито да носи оръжие, освен със специално разрешение за това. ЗАБРАНЕНО било да се обличат в цветни дрехи от скъпи тъкани и кожи, да носят високи калп
4
15
 
6
 
! Отговори
Робството 2 преди 4 години
На нарушителите отнемали дрехите и ги биели с тояги по стъпалата. Опасни за носене били червените и особено зелените одежди, защото този цвят е свещен за Исляма.Ислямистите поробвали САМО немюсюлмани: военнопленици, въстаници, понякога и деца, заради неплатени данъци. Децата затваряли в плетени кошове, които натоварвали върху конете- както се носят птици на пазар. Ислямистите навързвали мъжете и жените, един за друг с въжета или железни вериги и така като *** ги отвеждали в големите градо
3
15
 
7
 
! Отговори
Робството 3 преди 4 години
Купувачи,можело да бъдат САМО Мюсюлмани.Те оглеждали внимателно нещастните хора, събличали ги голи, спорели за цената, разделяли деца от родители, брат от сестра. Хиляди БЪлгари били поробени и пръснати из огромната Османска Ислямска Империя. Техните имена откриваме по документи в Крит, Кипър, Испания. РОбството в Българските земи се запазва до Освобождението на БЪлгария- 1878 г.