Великобритания ще стане №1 по смъртност от COVID-19 в Европа?

Експерт: Втора, дори трета вълна е неизбежна
12 апр 2020 15:55, Александър Попов
42
Великобритания ще стане №1 по смъртност от COVID-19 в Европа?
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще се превърне в номер едно по смъртност от коронавирус в Европа, предупреди правителственият съветник Джереми Фарар. Според него втора или дори трета вълна на епидемията е "неизбежна", предава The Times, цитиран от Фокус. Фарар смята, че на Острова трябва да вземат пример от Германия, която въведе масови тестове на ранен етап.

Още по темата
Освен това той изрази опасения относно доказателствата в Южна Корея, че хората се заразяват отново с вируса, който според него може да има "огромни последствия" за развитието на потенциална ваксина.

Броят на смъртните случаи в Обединеното кралство е нараснал с 917 в събота, общо 9875 пациенти са починали в болница, след като са дали положителни резултати.

"Броят във Великобритания продължава да нараства. Надявам се, че сме близо до намаляване на броя на новите инфекции. Но да, Великобритания вероятно ще бъде една от най-засегнатите, ако не и най-тежко засегнатата страна в Европа", заяви Фарар.

Той изрази загриженост относно доказателства в Южна Корея, че 100 души са се заразили отново.

"От решаващо значение е да разберем дали това са една вирусна инфекция, която е продължила при един индивид и сега се е активирала отново или дали са били заразени с втори вирус. Така или иначе имунитетът при някои хора не е пълен и това има големи последици за способността да се направи ваксина, а също и за защитата на общността от по-нататъшни вълни".

Той каза, че ваксините и лечението на коронавирус "наистина са единствената ни истинска стратегия за излизане от това", но добави, че "шансовете за втора и трета вълна на епидемия вероятно са неизбежни".

Сър Джеръми Фарар допълни, че има доказателства, че чернoкожите и други етнически общности са изложени на по-голям риск от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да могат да изпреварят Русия.
26
1
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
И те да станат първи по нещо, най-после. Имат да плащат стари и днешни грехове.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато империята отслабне идват варварите и я унищожават. В този случай варварите великобританската империя са коронавирусите.
24
0
 
3
 
! Отговори
:):) преди 4 години
До Валентин ТодоровТоя вирус е расист и секстист! Напълно 'неправилен' вирус -демокрацията му е обидена! Даже мислят да му наложат санкции - или поне на мястото откъдето е тръгнал, нищо че няма пряка вина!
23
0
 
5
 
! Отговори
Хили лайкли преди 4 години
когато патогена е истински - великата английска медицина нищо не може а?!И да покажат как излекуваха нелечимия Новичок!
22
0
 
10
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Не негроидната раса е изложена на по-голям риск,а нейните представители заселени на север от естествения им ареал, без да имат еволйционните приспособления за предпазване от прегряване, преохлаждане и респираторни заболявания които белана и жълтата раса са развили за повече от 70 хиляди години .Например в САЩ хората с хронични белодробни проблеми сред чернокожите са с 52% повече от белите при еднаква база.Това са факти,които по принцип не се споменават като "политически некоректни".
21
0
 
3
 
! Отговори
Ескимос преди 4 години
Какво е корона вирус? За 1 път го чувам Днес! Може би вирус с корона или корона с вирус, самият вирус изглежда като Корона!?
20
0
 
5
 
! Отговори
Неук преди 4 години
Все си мислех че негроидната раса, не е етнос, но сега разбирам, че съм грешал.
19
2
 
5
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Още докато Борко пееше мантри за стадния имунитет ,ми беше ясно ,че натам отива работата.Скоро ще четем в новините за ,,новият печален рскорд на UK''.
18
1
 
9
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Тео, не си внимавал по биология. Не оцелява бай-силният, а най-приспособимият.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
The importance of being white...Черните мрели повече. Расистки врели-некипели. *** повече, защото са по-бедни и по-обременени с други болести.
16
6
 
8
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До ТеоКакво време си спечелил? Печелят застрашените да изхвърчат от властта и спекуланти и търговци на едро. Никой от нас не знае каква е програмата и в колко акта на представлението ще участваме. Епидемия без жертви, като умират само тези, които вече са на ръба и тези с порочен начин на живот. И тук-там някой млад, който не е знаел, че е болен. Но млади хора умират от "нищо" не само сеега.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един наш виден учен, доцент... наскоро твърдеше, че само имунитета е спасението, но ми се струва, че само с имунитет няма да стане...Ако изобщо го има спрямо този вирус..
14
7
 
13
 
! Отговори
. преди 4 години
Надуйте 5G -то още....
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако се окаже, че организма ни не може да си изгради устойчив имунитет срещу Вируса???И кво прайм като свършат парите на хората и рязко се снижи доставката на хранителните продоволствия "по света и у нас"???ПС--------Китайците таковаха лелята на цивилизацията ни!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 7: ,,Ваксина се поставя преди да се заразиш.,,хаха- аз падам от Марс нали, та да не знам това.Лечение - нямаИма облекчаване на част от симптомитеИ третоВаксината може да я има вече. Просто не е настъпил момента да я пуснат
11
3
 
11
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Ето ... спечелихме време. Но през това време икономиката не трябваше да се затваря, ами да се преориентира към производство на тестове, интензивни легла и респиратори. Трябва да се направят доброволчески отряди, които в случай на голяма епидемия да знаят как да боравят с тях, да помагат на медиците и да се грижат за болни. Когато са заети с тях - държавата да им поема и плаща нормална заплата. Илюзия е да стреляме по товарен влак със сачми, и да мислим, че ще спре!
10
4
 
16
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Еволюция ... това го повтарям безброй пъти. На земята царят законите на джунглата - по-силния оцелява. Сега човечеството е стигнало ниво, в което може да се бори, но в дългосрочен план това ли е правилната политика? Хора казват - ще се намери ваксина - аз лично няма да си я сложа, нито ще позволя на някой от семейството ми. Ваксина измислена преди ... 6 месеца, да речем? Ами ако след 2 години ти докара рак или стерилитет? Как ще си сложиш нещо, което не е изтествано?
9
2
 
22
 
! Отговори
До 7: преди 4 години
Ваксина ще има най-рано след 18 месеца. Ваксина се поставя преди да се заразиш.Лечение и сега има. Вирус не се лекува, прочети в Интернет има достатъчно информация.Изолацията в момента се прави за да не се натоварва здравната система като има масов поток от болни и лекарите да се чудят с кого първи да се занимават, а да постъпват плавно в болницата, като лекарите ще имат ресурсите да лекуват всеки постъпил в болница.
8
9
 
12
 
! Отговори
Високомерен шоп преди 4 години
Всъщност изобщо не ми пука ако ще и всички англичани да измрат до крак.