Какво означават отрицателните цени на петрола?

От края на февруари цената на бензина всеки ден пада в САЩ
21 апр 2020 09:10, Ния Христова
56
Какво означават отрицателните цени на петрола?
Снимка: Pixabay
Практиката магазините да плащат на купувачите, за да им вземат стоките не се прилага, но при екстремни обстоятелства някои бизнеси го правят, макар и по много ограничен начин.
 
Това, което се случи на петролния пазар обаче е мащабен и безпрецедентен негативен замах. Цената на някои фючърсни договори за американския суров петрол WTI паднаха до -37.63 долара за барел. Блокирането на световната икономика заради пандемията предизвика сривът в търсенето на петрол. Ценовата война сред големите производители, които наводниха пазара с барели и складовете с изчерпан капацитет са сред причините за спада, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Защо продавачът плаща на купувача да вземе петрола?
 
На някои производители им излиза по-евтино в дългосрочен план да платят на купувача да вземе петрола, отколкото да спрат производството си или да търсят място за съхранение на барелите. Много се притесняват, че затварянето на кладенците може да им навреди завинаги.
 
Има търговци, които купуват фючърсни договори за петрол като начин да залагат на ценовите движения, като нямат намерение отначало да се ангажират с реални доставки. На гях им се налага да избират между резкия спад в цените и търсене н амясто за съхранение и продажба на загуба. В същото време ескалиращото пренасищане с петрол прави местата, на които той да може да се складира, все по-оскъдни и все по-скъпи.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
25
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
РУСКАТА фирма ЛУКОЙЛ продължава да ни лъже и граби
19
2
 
6
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Чух, че нафтата и бензина щели да се раздават без пари по бензиностанциите, а Марешки ще плаща по 10 стотинки литъра на който зареди при него.
18
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рассия фалира с тези цени
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце виж там твоят приятел Златев,язовир Студена така и така е празен па вземете го напълнете с петрол,и яка пачка ще направите на всичкото отгоре!
16
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Означава, също така, че московията се разпада опят и остава само с блатата около нея.
15
6
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Единственият НЕФТОЗАВОД НА ЗАГУБА В СВЕТА Е--ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ!! ПИТАЙТЕ ЗЛАТЕВ С КОЙ ИГРАЕШЕ ТЕНИС ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ???
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От утре родните бензиностанции ще плащат на клиентите си когато си напълнят резервоара!!!!!!!!!
13
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1234Само да ти припомня, че Русия вече не е никакъв фактор.Джуджето може да се бие в гърдите колко е велик, но дори камиларите му свиха сърмите за по-малко от 2 седмици.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли Шел Бритиш Петролиум и т.н. от къде купуват горивата- Това е нещо като- имате един минерален извор -но бутилирате всякаква марка с вода-Девин банкя Балдаран и т.н ))) Та така е и с горивата -всички са от Лукойл и от някой малък танкер евентуално от Украйна с контрабанден внос не плащащ акцизи като "реекспорт"
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правешкия аграр си цъка карти с разтривалият тодоровите ушаци кофпомпаджия и им дреме. За да може да се вдигне потреблението на горива, що не вземат да задължат всички, освен да блещят по пладне с фаровете и да карат максимум на трета, без ограничения на скоростта.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как, какво?Разбира се означава, че Лукойл ще вдигнат цените у нас, като в същото време ще декларират, че са на загуба и няма да плащат данъци.
9
11
 
12
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Само да припомня, че ссср падна заради цената на петрола, ссср не издържа на ик война на сащ. Сега гледамв същия план, но малко по сложен и замаскиран зад пандемия с к19, който не е чума нито рак! Ако атаката беше директа, щеше да бъде парирана и укорена от всички. Сега е замаскирана зад измислена пневмония. Цру ще се опитат да я спечелят пак с печатане на пари, само че тоя път Русия е по подготвена....
8
13
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Ходи произвеждай бензин и дизел. Някой спира ли те?! Абсолютно, ама абсолютно никой. Тамън тогава ти ще определяш цената.
7
1
 
7
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
няма значение, нашите ще чакат да си купят от скъпия (или вече са си купили ) и ще се оправдаят с това, за да вдигат цени на горива
6
4
 
20
 
! Отговори
барел преди 4 години
ДО Номер 3:Не знам кого защитаваш и на коя страна си,но българския потребител не видя същественна разлика в цените на горивата на фона на 70% спадане на цените на барела.Сега започвайки да се вдига няма да се чака нито минута ще хвръкне на горе по родните бензиностанций стой та гледай.И ти си ограбан също!
5
12
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Добре Дошли в Държавата на Парадоксите-В Цял Свят цените на горивата се сринаха-а тук си "седят",Газта поевтиня 40%-Топлофикациите искат по 140 % увеличение? -Странно се оказва че КЕВР с председател Старик в пенсия няма механизъм за сваляне на цените за парното? Странно е че евтини БГ зеленчуци на 5 км от големите вериги не могат да бъдат продадени в тях- Странно е че Втората пенсия се "клати" с загуби от коронавируса? Странно е че пазим възрастните от вируса,но им се радваме че получават 250лв?
4
4
 
9
 
! Отговори
Curious преди 4 години
Богатите държави ще се оправят (може и да се пренареди света начело с Китай); да му мислят бедните особено в Африка и Азия
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Стара Загора бензин и нафта са по 1,50 за литър
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава, че вирусът разката фамилията на всички държави и прогнози за бъдещето на човечеството...Само, че *** Балкански не може да събере 2 + 2 и да разбере, че с този вирус шега не бива да се прави...
1
3
 
28
 
! Отговори
ом преди 4 години
Това означава че в България цените тръгват нагоре!