Китай засилва възможностите си за военна битка

Наблюдава се засилване на напрежението между Пекин и Вашингтон
26 май 2020 20:20,
42
Китай засилва възможностите си за военна битка
Снимка: БГНЕС

Президентът Си Цзинпин заяви във вторник, че Китай ще засили готовността си за военна битка и ще подобри способността си да изпълнява военни задачи, тъй като пандемията от коронавирус оказва дълбоко влияние върху националната сигурност, съобщи китайската държавна телевизия, цитирана от БНР.

Още по темата
Резултатите на Китай в борбата с коронавируса показаха успехът на военната реформа, посочи той и добави, че въоръжените сили трябва да проучат нови начини за обучение на фона на пандемията.

Си Цзинпин, който председателства Централната военна комисия на Китай, направи тези коментари по време на пленарно заседание на делегация на Народноосвободителната армия и Народната въоръжена полиция в кулоарите на течащата годишната сесия на китайския парламент.

Народноосвободителната армия ще "засили готовността за военни битки", подчерта той.

Коментарите на Си Цзинпин идват след засилване на напрежението между Пекин и Вашингтон в последно време, тъй като Китай прие законодателство, целящо ограничаване на автономията на Хонконг.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще имат "много силна реакция" на китайския закон за национална сигурност, който има за цел да предотврати намесата на чужди страни в специалния автономен регион.

Китайският външен министър Ван И пък посочи, че двете държави са "на ръба на нова студена война", като неговото министерство заплаши, че ще предприеме ответни мерки срещу САЩ, ако Вашингтон продължи да подкопава интересите на Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Путин ще му стане тясно в руския Гулаг !
18
9
 
4
 
! Отговори
Одисей преди 3 години
Войната си е война, тя почва но никой не знае кога ще свърши. Някои бързо "разгромиха" Китай за сметка на Америка. А 6. и 11. преувеличават възможностите на американската армия, всички знаем кои войни спечели Америка през последните 70 години. Нито една! Американците имат съвършени и супер модерни оръжейни системи но при една асиметрична война те нямат шанс. Пример Афганистан! Наскоро един пенсиониран вече генерал разказваше с гордост, че той е воювал там, след това сина му, а сега внукът.
17
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай трябва да бъде наказан за стотиците хиляди невинни жертви на тяхното био оръжие- Ковид19, живот се плаща не с пари, а с живот! МРАЗЯ китай!
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ ги направиха най-привилегированата нация давайки им безпрецедентен достъп до американски технологии, освен това много работни места от САЩ се преместиха в Китай, но ККП не го оцени.
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайската комунистическа партия е като нацистката партия, но на другия полюс, но и двата водят до тирания.
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7 Абе шве...стер, ти окопна война ли очакваш да водят САЩ, като некадърната раша в ДОНБАС вече 5 та година? хахахАко Щатите решат да разчленят китай, то ще е по АМЕРИКАНСКИЯ начин 2 СЕДМИЦИ и месомелачка! Ако пък искат и АТОМ жълтите, пак те ще са пеееееее...баните, щото Тръмп има към 18000 ядрени бойни глави останали от Студената война, а китай цифром и словом 200!!!!!
13
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки да си избере страна, аз лично съм със САЩ,ЕС и западът като цяло.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСъмнявам се,защото американските глобалисти са против тоя конфликт,вероятно само ще се разберат със сделка накрая. Бай Дончо пък е срещу глобалистите.
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хонг Конг е един от трите световни финансови центрове. Ясно е че китайските комунисти са решили да сложат ръка на парите в този финансов център с нови закони и постановления на политбюро на ККП въпреки поетия ангажимент през 1999 година от Китай наречен "една страна 2 системи" за следващите 50 години т.е. до 2050г. Китай днес се отметна от този ангажимент и това ще е пагубно за него. Парите не обичат да бъдат крадени от комунисти.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците са едни от най-слабите войници, които са съществували. При цялото си огромно население са били завладявани напълно от японците,поне два пъти, дори и от корейците. При евентуален конфликт със САЩ и Запада, меко казано, нямат никакъв шанс. Те получиха своя исторически шанс, предлагайки евтина работна ръка и огромен пазар, но в дългосрочен план са пътници, защото имат огромни затруднения да създават оригинални продукти, базирани на реална наука. Шансът им е съюз с Русия.
9
1
 
2
 
! Отговори
Македонец от НАТО преди 3 години
Ей тия много бе.Къде ке ги копаме?
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гозподи, дано Бай Дончо и администрацията му да мируват! АминЕдно е:търговска, икономическа, финансова, хибридна, пазарна война. Но вече става наистина страшно!!!
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската икономика ще издържи ли на продължителна война? Цялата им икономика, сигурно и ракетите им на американците са "made in china".
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щатската военна мощ е в пъти по голяма от китайската- авиация, сухопътни сили, да не говорим за Флота и ядреното копче! Реално китай е джудже сравнен с Пентагона, изобщо не включвам НАТО, Австралия, Канада, Япония, Тайван и т.н съюзници на САЩ! Жълтите ги е страх, затова джафкат, освен да из....пър....дят още екип Спинвирус друго не им е по силиците!
5
9
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Китай са една пропаднала комунистическа държава:):):)П)Произвеждат и шият на ишлеме за жълти стинки каквото им подхвърлят САЩ и Западна Европа:):):)Стандарт на живот?:):):)Кой човек с добър стандарт ше нагъва червеи,прилепи,кучета,плъхове и змии вместо некви хубави морски дарове или сочни телешки стекове?:):):):)Другото е ала бала:):):)
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай го нагънаха много сериозно или да плаща за биологичната война срещу света или ще ги оставят голи и боси както преди 40 години. Изборът е на Си Дзинпин.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама ше доплуват ли до Америка..?
2
9
 
17
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
При подобен конфликт на Китайците нема им стигнат за ядене кучета,котки,плъхове,червеи,змии,скакалци,цибетки,прилепи,маймуни и мравки:):):)Тръмпи ше ги редуцира до 1 милиард,макар,че и това е много:):):)Ама кажи ми къв човек си да ядеш плъхове бееееее?:):):):)И то полусурови:):):):)Сметай кво има в колбасите им:):):):)Суджук от куче и прилеп например 60/40:):):):)
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва се!