Турция обяви забранена военна зона до границата с България

Тя обхваща 20 км и е на 5 км от българската граница
Обновена: 28 май 2020 14:10 | 28 май 2020 12:15, Елка Василева
99
Турция обяви забранена военна зона до границата с България
Снимка: tv100

Турция обяви район с площ 20 квадратни километра край границата с България за забранена военна зона от втора степен.

Решението, подписано от президента на страната Реджеп Ердоган, е публикувано тази нощ в турския официален вестник, предаде БНР.

Районът, обявен за военна зона, е разположен в тракийската област Къркларели край черноморското крайбрежие.

Тя се намира на около 5 километра от границата с България.

По-голямата част от военната зона обхваща сухопътна площ и по-малка част - морска площ.

Зоната започва северно от Игнеада и Лиманкьой и се простира до село Беендик, последното турско село преди границата с България.

Турция обяви забранена военна зона до границата с България


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоганя си окопа градинката, сега я разширява откъм нас.
56
3
 
3
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До Анонимен 62Явно си много необразован, но не те съдя, айде поздрави...)Само за твое сведение Югославия не беше точно цоциалистическа а диктатура, сърбите можеха да работят на Запад за разлика от другите соц. републики.За войните съм писал от кога до кога, но мисля че няма да схванеш.
55
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългарКакви войни бе господинчо?Говориш глупости. След 1945 година само сърбите са яли дървото в Европа и то щото се направиха на прекалено умни. Другият пострадал в Европа е Украйна заради ламтежите на руските шовинисти начело с Путин, но и техните планове се провалиха напълно и скоро руснака сам ще се откаже от Крим.
54
3
 
13
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Не подценявайте руснаците, имат си техника, що се отнася за военната разбира се.Важното е че сме се кротнали през тези 45г. под тяхно крило.Като знам колко войни сме водили след 1878г. , чак лошо ми става....Да българската армия винаги се е била с достойнство и никога е нямала поражение на фронта, но сме и претърпяли 2 национални катастрофи, говоря за политиците ни дупедавци, както и в чисто финансов смисъл.
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай МилеБай Миле, миговете стават само за курници.
52
5
 
12
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До 56Руските мигове ги ползвахме включително и за тренировки на запуск на тактически атомни бомби! В момента се ползват за съвместни обучения на натовските военни, за еър полисинг и като цяло за каквото един в.самолет се използва!В редица държави "дъртите" мигове все още се използват и приведени до натовските стандарти. Румънските миг21 също са съвместими с натовската техника. Изборът на ф16 е данакът, който трябва да платим на чичо Сам. Грипенът за нашите конкретни нужди беше по-добрия избор
51
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази зона е забранена за руските мишки, които много пострадаха от турските дронове. Вече Турция разполага с много по тежък и модерен дрон от Байряктяр ТБ2 който носи 20 пъти повече управляеми бомби и трябва някъде да му демонстрира възможностите, но така че да го видят братушките на българските русофили и това място е много добре подбрано. Руснака отново оcpа бажаците.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай МилеКажи, руските Мигове за какво ги ползвахме преди това?:)))
49
5
 
11
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До Чебурашка"спэна сделката като предпочете Грипен" хаха.. тъ.пак! Кой разбира повече от самолети - пожарникарят или летецът? 100 пъти ти го казаха, че това е политическа сделка! А въпросните еф-ове, по концепция по дръти от сегашните мигове ще си ги ползваме само за декор на американски филми! Можеш да питаш румънците.. те имат вече опит - при последното прихващане на руските самолети, румънците си вдигнаха миг21 вместо прехвалените ф16! Слочаенос?
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците имат военни поделения там от 40године, няма новина
47
4
 
8
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Газта влиза от там, какви са тези параноидни коментари.
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И КВО КАТО СА НАПРАВИЛИ ВОЕННА ЗОНА?НЕ ВЯРВАМ КАДЪНКИТЕ ДА ТРЪГНАТ ДА НИ НАПАДАТ
45
3
 
10
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Нека са само 5 километра, така или иначе това е гранична зона.Всички съседи искат земята ни, може би само Румъния е изключение.Затова Балканите са свързвани с клишето в днешни времена - буре с барут, готов всеки момент да избухне.Същевременно, истинските българи си знаем историята, както и знаем че много земи ни бяха отнети, също имаме претенции.Аз искам само мир и да се разбират хората, само отбелязвам фактите....:)
44
3
 
14
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Султан Ердоган големият шеф ще ме направи паша на източна румелия!
43
26
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Майка Турция ще освободи България от руско робство! Българският народ е от турски произход! Слагайте фесовете приемете Аллах в сърцата си румелийци!
42
3
 
7
 
! Отговори
Бойче преди 3 години
нема да се пуашите платили- купили сме самолети Ф16 блок и никой не би посмял да ни нападне
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно заради ядрената централа или заради тръбопровода. Никой не си хвърля военните сили напразно, нежели пък да ни напада. Има и положителни страни, "бежанците" вече няма много да се мотат там и ще ни понаобикалят.
40
3
 
12
 
! Отговори
Забранена военна преди 3 години
зона значи охранявана и се стреля на месо, нека някой посмее да наближи. За какво му бяха на Симеонов огради, когато по границата си имаше кльонове и минни полета. Развалиха сигурното, направиха кошара. И България да обяви зоната по границата за забранена военна и край с мигрантите.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомняте ли си го този българин?"Алексиев, син на бележития български писател и карикатурист Райко Алексиев и внук на Никола Алексиев, дългогодишен активист на ВМРО от Солун, е починал тази нощ(22.07.2019)."Той защитаваше България,според мен,не е починал от естествена смърт,той правеше предупреждения.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКаква ескалация в Сирия и Либия,Турция не спраха да се месят там,трява да се спрат,че да миряса района и да престане емиграцията към ЕС!Да оставят сирийците и либийците на мира,да не им се месят в държавите и ще се укроти района.