Общо 6332 са иззетите антики от офисите на Васил Божков

От 3 до 5 август са открити още 268 предмета
12 авг 2020 16:48, Нели Христова
37
Общо 6332 са иззетите антики от офисите на Васил Божков

Общият брой на иззетите от офиса на Васил Божков на улица „Московска“ №43 предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности, достигна 6 332. Това съобщиха от прокуратурата докато действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД, под надзора на Специализираната прокуратура, продължават.

В хода на извършените от 3 до 5 август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности. Така общият им брой достигна 6332 предмета, при регистрирани от обвиняемия В.Б. по реда на Закона за културното наследство общо 212 артефакта.

Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VХхаха. Ще ме прощаваш, но Божков с пурата го помня от дете, както и помня "колегите му", които притежават тези казина, които сега се оптиват да излапат. Още 2005-а караха коли за по 200 000 лева. А Доган ... Доган си е в сараите още след 92-а, когато реално започна съсипванетона България. Пеевски беше зам.министър на 25 години ...
10
3
 
7
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Колко прекрасен беше за ГЕРБ Божков, докато се отчиташе и колко лош е сега като не им дава да папкат. Евала Божков. Айде сега и другите олигарси, спрете им такса спокойствие и да се свършва с мутризацията на страната.ПП Божков е спасил за България тези хиляди антики. За сметка на това пък Пеевски е произвел антични медии с редактори Бай ***, Гочоолу, Дочоолу, Атила, Макиавели, Чингис Хан, Тосун Бей, Лойола, Ришельо, Чикатило, и.... други Мутрила. А журналистите се смениха с мисирките.
9
9
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Божков ,Пеевски и Доган забогатяха при управлението на герб .Защото ГЕРБ Е ДПС ;)
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е обрал цялата държава. Иманярска работа.
7
2
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- И защо Държавата позволи на Васил Божков да стане толкова крупен престъпник-мулти милионер?! - Защо убихте средната класа в България и продължавате да я разслоявате на милионери и бедняци? - ГЕРБ защо не вдигате заплатите както ви натискат за това от ЕС? - Защо изобщо с грешките на разни крадливи гербаджии давате повод на БСП отново да мисли за вземане на властта в България - та да ни спъне развитието за още деситилетия назад? Идват избори - мислете...
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а какво стана с ритона, дето изпаднал от камиона ?
5
2
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Че той и сега си живее луксозно като патриций а гешефтарските фойерверки са само халосни пушилки!За толкоз десетилетия толкоз серии сме гледали на тоя филм че го знаем наизуст!
4
0
 
6
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Този Васил Божков нямаше ли си име?
3
4
 
5
 
! Отговори
В Божков преди 3 години
Румбата ще ми върне всичко. Много скоро.
2
5
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Че върнете всичко до шушка !!! Лично Братиньо и Каскетоглу ще подредят експонатите и под ръчичка отиват в затвора !!!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как Божков да не беснее от яд.Живял си е като римски патриций.