Руската рубла поевтиня заради кризата в Беларус и Навални

Политическото напрежение оказва влияние и върху държавните облигации
33
Руската рубла поевтиня заради кризата в Беларус и Навални
Снимка: БГНЕС

Руската рубла поевтинява спрямо еврото към най-ниски нива от началото на 2016 година. Това е резултат на опасения за по-нататъшно влошаване на отношенията на Москва със Запада заради обвиненията за отравянето на Алексей Навални и с оглед на кризата в Беларус.

Още по темата
Има опасения, че Русия може да предложи да подкрепи дългогодишния беларуски лидер Александър Лукашенко срещу масовите протести в Беларус или да се намеси в политическата криза там по някакъв начин.

В същото време се засилват обвиненията от Западния свят спрямо Кремъл относно предполагаемото отравяне на руския опозиционен лидер Навални, докато от руска страна се заговори за разследване за възможна чужда намеса в това отравяне.

Всичко това оказва натиск върху руската рубла на валутните пазари, като в сряда еврото поскъпва с 0,45% към 89,80 рубли, достигайки най-високо ниво от февруари 2016 година насам и далеч от нивата около 70 рубли от началото на настоящата година.

В същото време руската валута поевтинява с 0,75% към 75,95 рубли за един щатски долара, което е е нейното най-ниско ниво от началото на месец май, предаде БНР.

Нарастващото политическо напрежение се отразява негативно и на руските държавни облигации, като цената на дълговите книжа с падеж 2047 година панда до триседмично дъно от 136,01 долара, според данни на Tradeweb.

Министерството на финансите ще тества настроенията на пазара по отношение на руските активи чрез предлагане на съкровищни ​​облигации OFZ на седмичен търг, след като през миналата седмица отмени този търг поради нестабилност на пазара.

Междувременно беларуската рубла се срива до все по-ниски нива, оставайки под силен натиск от продажби с оглед на продължаващото увеличаване на напрежението в страната между управляващите и протестиращите, които не са съгласни с изборните резултати по преизбирането на президента Лукашенко.

В сряда беларуската рубла поевтинява с 1,7% спрямо щатския долара до 2,45 рубли и с нови 2% спрямо еврото към 3,13 рубли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на кривата пЕшка все Русия й е винарна за всичко.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като прочел новината, Копейкин облекчено въздъхнал:- Добре, че спестявам в евро и долари!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е мека...
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори в блатная не се интересуват от рублей.......спестяват в $ и ?.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко, следващото му хоби ще е лов на снежен краб в Баренцово море. Оглеждал в терени в Чукотка за вила.
22
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия има вече повече злато от Франция официално, а неофициално сигурно имат колкото Франция и Италия взети заедно.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рублев и рубладжиите бегом при рая на Путин!
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един долар вече стана ли две европалети с рубли, или трябва още малко да почакам?
19
3
 
22
 
! Отговори
Добре си е в Б-я ! преди 3 години
Е нали било много зле, че България ще влезе в Еврозоната ! Да им е честито обезценяването на независимата рубла с 30% от началото на годината и съответно с толкова % обедняване на населението спрямо Еврозоната !Мин.раб. заплата вече в Русия е 270 лв. (12000 рубли) а в Бълггария е 650 лв.!
18
0
 
24
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Руските тролята, в рублета ли ви плащат? Съмнявам се много. 1 рубла - половин стотинка ще е скоро! Кеф!
17
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая и много други опорки на грантоядите отекоха отдавна в канала. Един двама на транквиланти все още си вярват че фалират някой, че кримски мост няма, че петрол нямало се ползва, че путин имал двойник, че го били изолирали и разни такива.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това служебно съобщение,че намаляват надниците ли е?
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не давам и цент за всички рубли на света. Тоалетния папир е по-мек
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Газ пикаят преданите на Русия.Още ще поевтинява рублата, спокойно русофили-***.
13
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия преживя въпреки всичко западнитените болшевики и двете вълни първо Ленин и Сталин, а след това Горбачов и Елцин, сега да видим дали САЩ ще преживеят Байдън и Камала слушала Тупак през 1982 година.
12
2
 
19
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До за $......Ти прочете ли какви ГЛУПОСТИ си написал ???????? НЯКОЙ ти подсказва....или си си *** по Рождение ?????? Зад $ стой ИКОНОМИКАТА на САЩ - БВП = 22 хил......милиарда $......на Раша 1.6 хил. мил .....14 ПЪТИ ПО-СЛАБА !!!!!!!!!!!!!! ПАНИМАЕШ ????????????????
11
13
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Европейските масони не измислиха нищо ново.........................копират американските си братя................едните пуснали печатницата за долари, другите пуснали печатницата за евро....................хаха.....................покритие нулево....................злато няма в банките..............................хаха...........................голям смях!!!
10
21
 
3
 
! Отговори
za $ преди 3 години
Доларът е само една хартиййка без покритие.....................но това не го казват на студентите от УНСС.................предстои да видим колапса на западната финансовата парадигма!!!Основана на господството на долара!!!Братята руснаци и китайци си знаят работата!!!
9
11
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 3 години
Нищо ново не измислиха западняците..................освен пролети и оранжеви революции.......................не знам как още може да им минават номерата..................явно хората по света са много прости и лесно манилулируеми................факт!!!
8
19
 
2
 
! Отговори
за $ преди 3 години
Не знам за рублата, но Цар долар вече не е Цар.................защото няма никакво покритие, Федералният резерв е пуснал печатницата за долари.....................но всички държави бягат от долара....................Китай, Русия, Иран и т.н.................изобщо цялата световна финансова система е една огромна манипулация!!!