Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за Байдън

Парите са за кампанията на кандидат-президента в ключовата Флорида
Обновена: 13 сеп 2020 19:34 | 13 сеп 2020 18:28, Веселина Йорданова
61
Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за Байдън
Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обеща най-малко 100 милиона долара в подкрепа на предизборната кампания на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън в ключовия щат Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Вливането на пари от Блумбърг в този късен етап отразява загрижеността на демократите за оспорваната надпревара в щат, който е приоритет за президента Доналд Тръмп.

Победа за Байдън във Флорида, която е важно политическо "бойно поле", значително би усложнила пътя на Тръмп към достигане на 270 гласа в Избирателната колегия, необходими за осигуряване на втори мандат.

В края на миналата година милиардерът Блумбърг поде собствена кампания за номинацията на демократите на фона на притеснения за силните страни на Байдън. Въпреки че похарчи 1 милиард долара за кампанията си, Блумбърг отпадна през март и скоро след това подкрепи Байдън, припомня АП.

Новите разходи на бившия нюйоркски кмет имат за цел да дадат тласък на Байдън преди началото на предсрочното гласуване във Флорида, което започва на 24 септември. Съветник на Блумбърг посочи, че голяма част от парите ще отидат за телевизионна и дигитална реклама. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до всички които си чешат тук езиците - който и да стане президент на САЩ - ние пак ше сме ЗЛЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46 а ако наистина Путин "го свършат" ,както искаш, не мислиш ли че може на негово място да дойде някой военолюбец и да затрие Света с атомна война ?Щото Путин предостатъчно търпи натовската арогантна политика, както и постоянните "дикредитиращи" опити на ЕС и САЩ да го задушат и изкарат по-черен от Дявола ?
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а при нас като дадат на някои тъм но си.ни по 50 лв за изборите казваме, че са опорочени :)
49
2
 
3
 
! Отговори
Истинска история преди 3 години
До 38 БългаринАз по-скоро си мисля че ако Байдън спечели, и САЩ и Европа че имат да гледат задължително в петък китайска телевизия.
48
2
 
3
 
! Отговори
Физик преди 3 години
До 36..Математик Aбе тоя ваш Путин много мощен бе!!!! Щел да плаща на цял САЩ да избере Тръмп!!! Ха-хаПък не можа да плати на Тръмп , за да му позволи една тръба да прокара до Германия, а?
47
1
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Е той точно това е направил !
46
1
 
9
 
! Отговори
А преди 3 години
Където парите играят, играта не е чиста !
45
2
 
3
 
! Отговори
Тия милиончета преди 3 години
Да не са като божковите:)))))
44
4
 
14
 
! Отговори
Мда преди 3 години
В голям стрес е Дедо Соросовата команда!Спечели ли Тръмп още един мандат-спукана им е работата.Изгърмяха си вече патроните и няма накъде.
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Блумбърг си заби трандафора в *** на Путин. Ясно е че дойде ли на власт Байдън с путинизма в Русия е свършено веднъж за винаги.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ике ДубакуПроблема на палестинците е, че са част от прогонените индийски племена и никой не ги иска на своя територия. Арабигте като са толкова загрижени за палестинците защо не ги приемат в нито една арабска държава, а задължително ги държат изолирани в лагери.
41
6
 
3
 
! Отговори
Ике Дубаку преди 3 години
Тоя що не си поди в родината си - Окупирана Палестина!
40
5
 
6
 
! Отговори
СУЛТАНЪТ НА БРУНЕЙ преди 3 години
Добре че има хора като троцкиста Petder от NY, и психоклоша от Сидней, които изкарват по 500К, че иначе кой ще пише в днеса? Тука само видни свръхбогаташи и елитници си общуваме.
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да даде няма да му се изпълни плана. Хората се посъбудиха и вече не могат да бъдат изпързаляни.Похвално е че около 35% от афро американците са за Тръмп, това буквално прояжда демократ демагозите отвътре!
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да ги беше дал за к8рви...
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън вече е купен от китайците. Отвратително все едно наддават кой ще даде най-много и ще купи евентуален призидент на страна.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Petar, NYНо независимо от политическите пристрастия се радвам, че има успели българи в NY и ти пожелавам успех!
35
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Petar, NY"Ако САЩ я няма ще говорим руски до Португалия."------Ето за това, последното, ще те "изядат" форумните стършинки, само гледай!Аз аз те поздравявам!
34
3
 
8
 
! Отговори
V преди 3 години
И да дава и да не дава пазарите са мъртви.Скоро ще има проблеми в еврогейския. Италия към края на годината ще гони 165 % дълг .Това може да повлече цялата еврозона ;)
33
5
 
11
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Въпросът е В.Владимирович колко ще даде...за Тръмп?