Строго в Гърция: Арестуват за непоставена маска

Затягат мерките в областта около гръцката столица
23 сеп 2020 12:33, Елка Василева
32
Строго в Гърция: Арестуват за непоставена маска

Властите в гръцката област Атика въведоха строги мерки и контрол заради високия брой на заразени от COVID-19 там.

Министерството на здравеопазването съобщи и за заразени с коронавирус монаси в Света гора. Достъпът до манастирите е ограничен, предаде БНР.

Полицейски патрули охраняват вечер площади и паркове, където се събират много хора.

От днес за непоставена маска в транспорта и на места, посочени в нареждането на Министерството на здравеопазването, нарушителите се арестуват.

Още по темата
Големият проблем пред гръцките власти е съсредоточаването на много хора без дистанция в градския транспорт в област Атика. Според специалистите пълните автобуси и метрото са "огнища на заразата". Говорителят на правителството Стелиос Пецас направи изявление, че в рамките на няколко дни транспортните връзки ще са по-често.

В зависимост от положителните резултати в следващите 10 дни, ако броят не спадне, правителството обмисля въвеждане на пълна карантина с контролирано напускане на домовете. Повече от половината регистрирани случаи на COVID-19 вчера в Гърция са в област Атика.

Специализиран екип на Министерството на здравеопазването тества всички монаси в Атонските манастири .Вече има 13 потвърдени случая на заразени духовници. Забраниха посещение на повече от един манастир, като допустимата бройка на поклонниците е 10 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Лалугеров преди 3 години
Хитри са гърчулята, цяло лято разправяха че няма вирус и изведнъж щом свърши сезона ревнаха олелеееееее...
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция у нас къде са тез от РЗИ нали много работили в автобусите бол без маски особенно ученици и се смеят и си говорят голям кеф -селската баня голям кеф другото го забравих ама си вземат 1000-то лева бонус от РЗИ
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...ти с власт
20
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съвсем изкукаха.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нещо са съмнителни още от Троянската война!Едни хитреци са.....Да кажат кога лъжат - лятото, в топ сезона, когато при тях уж нямаше корона или сега, когато уж има много!
18
1
 
13
 
! Отговори
Те имат ли си НОЩ преди 3 години
И лош генерал? Само питам:)
17
6
 
21
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 3 години
''13,ква свобода бе? ти не уважаваш здравето си и така убиваш другите.ти не заслужаваш свобода или дори ЖИВОТ!''Дали аз уважавам здравето си ти не можеш да определиш, аз моето здраве го уважавам много повече отколкото ти твоето и щом толкова те е страх от зарази ти носи маски и всичко останало, щом вярваш, че то те пази и не прави инакомислещите в заложници на собствените ти страхове! Аз имам ли право да ти забранявам да ядеш месо след като аз не го ям вече 27 години!? Нямам!
16
3
 
9
 
! Отговори
Кгигибихих преди 3 години
До N18 споко бе, няма да умираш! Според най-новите изследвания по-малко умните корона не го лови!
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-на юг в Европа се отива, толкова повече глупости спохождат населението и управляващите го.Гърция никога не ми е била пример за добро управление. Да погледнем как го правят истинските демокрации и силни икономики, но погледът следва да обърнем на север, не на юг.
14
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече гавра с гърците, толкова по- добре.
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умният грък е най-тежкия оксиморон. Те понежа са много умни гърците, та от супердалавери и постоянен тарикатлък провалиха Византийската империя и дадоха Константинопол на турците. Жестоко умни типова са. С колективен интелект на пасаж сафрид.
12
6
 
43
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Новините за фалшивия вирус ги пишете веднага и с нечовешки хъс, а за 40%-ното увеличение на пенсиите в Румъния цари космическа тишина.
11
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е тръгнало от грижи за хората накрая нЕма да останат хора.
10
6
 
5
 
! Отговори
Нцкжкжйц преди 3 години
ДоN10 Костас , приятелю не се опитвай да обясниш нещо на промити мозъци! Аз обаче съм съгласен с теб изключая това за мозъка и гърците. Навсякъде има пумпали , приятелю!
9
10
 
19
 
! Отговори
Кжкжкжйж преди 3 години
N14 е готов да ме убие щото не нося маска, но ми говори за демокрация! Едно време така и Хитлер е дошъл на власт, пумпал!
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците да видят само как баш суджука си носи маската. Като жрица гащите.
7
9
 
11
 
! Отговори
Хьйцйцйф преди 3 години
Според N12 за да опазим демокрацията трябва да жертваме свободата си! Умно приятелю, мноооого умно!
6
6
 
33
 
! Отговори
Hchcucucu преди 3 години
Добре дошли в новият световен ред , пумпали
5
10
 
37
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Интересно къде отвеждат арестуваните? В полицейския участък? Ами ако се наложи да арестуват повече отколкото е капацитета на ареста? Ами ако арестуваните решат да протестират и както са заедно вътре си свалят маските и почнат да кашлят нарочно? Все въпроси които потвърждават твърдението ми, че когато Господ е раздавал акъл гърците са били на таверна.
4
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са МЕРКИ...