Турски изтребител свалил арменски Су-25

Инцидентът станал във въздушното пространство на Армения
Обновена: 29 сеп 2020 19:22 | 29 сеп 2020 19:09, Веселина Йорданова
286
Турски изтребител свалил арменски Су-25
Снимка: БГНЕС

Турски изтребител F-16 е свалил Су-25 на арменските военновъздушни сили (ВВС) от територията на Азербайджан, твърди Министерството на отбраната на Армения, цитирано от ТАСС.

Пилотът на сваления самолет е загинал, уточняват от Ереван подчертават, че инцидентът е станал във въздушното пространство на Армения.

Още по темата
Военните действия между Армения и Азербайджан взеха нови жертви. И двете страни съобщават за тежки загуби в боевете за Нагорни Карабах, които продължават трети ден.

Ожесточени боеве се водят за Нагорни Карабах, съобщават военните от двете страни, цитирани от БНР.

Съветът за сигурност на ООН провежда извънредно заседание, след като световните лидери призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах. Минската група, водена от Франция, Русия и САЩ, "предлага подходящ форум" за диалог.

Има опасност Русия и Турция да се намесят в конфликта между мюсюлмански Азербайджан и християнска Армения.

По-рано турският президент Реджеп Ердоган настоя да се прекрати "окупацията на Нагорни Карабах" и потвърди подкрепата си за Азербайджан.

Това пък предизвика говорителят на Кремъл Дмитрий Песков да призове Турция да направи всичко възможно за прекратяване на огъня.

Армения заяви, че разчита на помощта на Русия в случай на ескалация, стана ясно от интервю на арменския посланик в Москва пред Интерфакс.

Основната причина за напрежението е растящото недоволство на Азербайджан от липсващо международно признато решение на конфликта, смятат политически наблюдатели в района. Както и от действията на Армения, която строи пътища към Нагорни Карабах, където заселва арменски сирийци и ливанци.

По-късно Фахрадин Алтун, ръководител на отдела за връзки с обществеността на администрацията на турското президентство, опроверга съобщенията, че турски боец ​​F-16 е свалил арменски самолет, съобщава АПА.

Според него разпространената от Ереван информация за свалянето от Турция на самолета Су-25, принадлежащ на Армения, е невярна, съобщиха от Посолството на Азербайджан в България и посочиха, че тази информация за Армения е била опровергана и от азербайджанското министерство на отбраната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ееееееее.радвайте се че сме в нато и ес братята германци англичани французи холандци много ни обичат и ще дойдат да защитават българите
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143То и преди "Пустинна буря" ти миришеше...Ама нъц!Оня с мустака го хванаха, изкараха от дупката, мина преглед през американски военен стоматолог, бе съден и осъден!
139
6
 
20
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Когато турците влязоха в Сирия *** твърдяха, че русите и америте ще ли да им разкажат играта. Какво стана северна Сирия е окупирана от Турция. Същото твърдяха и за Либия, резултат 1/3 от Либия е турска територия. После окупираха источното средиземноморие и пак ганчетата джафкаха, че франсетата и незнам си още кои ще ли да унищожат турците. Сега в Карабах шляпат арменците и русите, ганчетата пак джафкат. Още ли не разбрахте, че зада се дърпат всички турците разполагат с оръжия.
138
1
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
За мисирките от сайта това било просто "инцидентът" ахахха алооооо добре ли сте?
137
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еее и арменците много се пънеха сдрещу руснаците сорос им назначи нов президента сега чакат русия да ги спасява както преди 200 години когато отвоюва част от армения от турция- инак щяха да са като кюрдите или като тия дето останаха в турската част изкланинеблагодарността е лоша работа
136
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй както е тръгнало света мирише ми на трета световна
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 145Е като е ад на италианските острови, що не кажеш на роднините си да отидат в русия?освен, че доста ще ти се смеят, може и некви силни хапчета да ти пратят.
134
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 142И южна и лудогорието говорят турски от 600 години.ти сега ли разбра?
133
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 140 Под ние имам предвид европейците сърбаме попарата надробена от американците и не не съм виждал на живо ,но имам роднини по италианските острови и там е ад!
132
3
 
16
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
До 127Турция няма ядрено оръжие ако изключим американските но те не могат да ги активират. Но имат много електроника. Особено в областта на дроновете са номер 1 в момента. Французите се изтеглиха след като стотици дронове управлявани от изкуствен интелект им блокираха навигацията и комуникациите в С.Море. Сега говорят за роботи. На сирийската граница стената също е автоматизирана. Оръжия стрелят на 360 като реагират на телесна топлина.
131
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците ще си върнат констнтинопол когато Левски стане от гроба значи никога.да се събудиш от съня си в кой век живеем
130
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя вече цяла южна Бьлгария говори на туски машала.
129
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Азерите, Турците ядоха големия уиии миналата война в региона. Руснаците играха преди и за двете страни, но заради Усетия, Абхазия... повечко помогнаха на Армения.Сега се не знае, ама Азерския газ е конкуренция и ми се струва, че пак ще го духат.
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Колко бежанци от Ирак Иран Афганистан Сирия Либия Пакистан си виждал в живота си ( не по телевизията ), че чак твърдиш че ТИ им сърбаш попарата?
127
3
 
13
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Турците отричат. Алиев също каза че няма такова нещо.
126
5
 
16
 
! Отговори
Enver pasha преди 3 години
Всички горди арменци у нас, които реват като изнасилени, че имало геноцид, да се отправят към Степанакерт. Хекимян да строи шкембелият Бабикян и стария Кеворкян. Стига са политиканствали и пили коняк. Малко да покажат топки. После пак ще мрънкат, защо филянкишията не им помогнал, а те пак първи хвърлили снарядите.
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това чака и българия ееееееее. забравих че сме в нато и ес какъв късмет е изкарала българия голям
124
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е руските войски да отидат до Константинопол.
123
12
 
19
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Първо в Сирия, после в Либия и сега в Карабах турците шляпат ушанките по врата.
122
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 130 След като им удариха кулите близнаци .Тези разбутаха арабско мюсюлманския свят.То не бе Ирак Иран Афганистан Сирия Либия Пакистан сега всички тези бежанци се изсипват в Европа а ние им сърбаме попарата.