Сунгарска: Цяло лято обяснявахме, че есента ще е тежка, но никой не се съобрази

За снощи имаме 418 повиквания, каза говорителката на Спешна помощ
31 окт 2020 11:36, Нели Христова
58
Сунгарска: Цяло лято обяснявахме, че есента ще е тежка, но никой не се съобрази
Снимка: БГНЕС

"Цяло лято специалистите обясняваха, че ни чака тежък есенен сезон и никой не се съобрази с това. Колективната безотговорност ще я платим и я плащаме индивидуално". Това каза Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна медицинска помощ - София пред БНТ.

Още по темата

Според нея лекарите изнемогват. "Хората да разберат, че да ходят на дискотеки и купони може да поизчака, и всеки трябва да носи отговорност за това, което се случва, а не да се търсят постоянно виновни", каза още тя.

По думите й това е най-трудният момент на Спешна помощ. Това продължи твърде дълго време, цялата служба работи в пълна мобилизация и колегите ми са на прага на изтощението, добави тя.

"За снощи имаме 418 повиквания, това е ужасяващо много. Половината са ковид адреси, а хоспитализациите са едва 16. За да се изпълнят тези адреси, една линейка трябва за 1 час да извърши 3 и половина адреса, което е напълно невъзможно. Ресурсът ни е твърде малък, че да обособим звено само за ковид адресите. След всеки такъв адрес линейката трябва да се прибере в Спешна помощ, за да се дезинфекцира и което трае час", обясни говорителят на Спешна помощ.

Тя допълни, че поради невъзможността на личните лекари да ходят на лични адреси, заразата върви. не си даваме сметка, че зад всяко число стоят човешки съдби.

"Непрекъснато гражданите злоупотребяват с колегите за домашни посещения, дават се симптоми, които не са истина. Имаме колеги, които са в болница и в тежко състояние. Много е страшно да видиш лекар да страда за изгубен живот на пациент. Страшно е, защото страдат мълчаливо, а в очите им се чете цялата болка на земята", каза още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо никой не споменава грипа и разни простудни заболявания които всяка година по това време ни спохождат?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 3 години
Защо ли не се чувствам виновна? До преди 10 дена, обяснявяха, че няма нужда от никакви мерки, че места в болниците има, че ресурси има, че учениците са здрави и т.н. Сега продължават с половинчатите мерки и пак ние сме виновни. Нещо не ми е много ясно как стана така?
22
1
 
15
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Народ от сервитьори, тираджии, колцентраджии, миячи, бармани и лелки по гишета.. кво да очакваш..
21
2
 
1
 
! Отговори
за ВИРУСОЛОГА.. преди 3 години
АБЕ , ТИ МАЙ СИ КАТО МАЙМУНИТЕ ...ПОМНИШ САМО ДО 3-МИНУТИ ,ХА,ХА,ХААААА....ЦЕЛО ЛЯТО ТОВА ТИ ПРИКАЗВАХА ПО РАДИО И ТВ!ТИ , ТУКА ЛИ БЕШЕ ..ИЛИ ТОЛКОВА СИ ПОМНИШ ИЗОБЩО...??!
20
1
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Какво против имаш тези професии? Ти да не си някой пишман чантаджия "професор", като бай Шиле... Той шъ знайш много "умен" и "полезен"! Всички куфражисти вършат много по-полезна работа от такива "професори", а такива у нас с лопата да ги ринеш...
19
0
 
13
 
! Отговори
Инж. преди 3 години
Какво очаквате след като актриса е назначена в Спешна помощ, а лекарите ги прогонихме в чужбина.Връзкарска държава.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСпрях да чета до "вирос ниама". Ей, пикльо! Заради такава гад като теб откачалки близките ни гинат и няма да има кой да се грижи за нас ако се разболеем. Направи услуга на планетата и се хвърли от някоя скала.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами от всяването на страх така стана, сигурно 70%не са за бърза помощ, но никой друг не им обръща внимание. ОБвинявайте управлението, което използва лекарите както всички нас за своята власт
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой "не се е съобразил", бе другарко? Всички сме чинно с парцали по устата, мием се, дезинфекцираме се, пазим дистанции, един път ни затворихте, искате и втори опит да направите? Все хората ви "виновни"! А кой гордо закриваше болници и прогонва младите медици навън, щото тук са" атрактивни" заплатите им?
15
3
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
ГЕРБ ПОБЕДА!
14
1
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Дреме ми на короната! Аз съм пожизнен цар на Източна Румелия!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А междувременно отмениха поправката,която трябваше да спре нзок да плаща десетократно завишени цени за лекарства на частните болници! Ей затова тоя народ ще загине! А с тия пари можехте да им удвоите заплатите!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 3, не са проблема училищата! Защо кръчмите работят? Защо има млади заразени, които нямат деца?
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Колективната безотговорност..."Колективна? Банкяският *** нали управлява ръчно държавата? Казва парламента какво да гласува, избира си главни прокурори, удря или помилва бизнесмени или престъпници. Пази ни от Ковид или пък пази хотелиери и кръчмари от мерките срещу Ковид.И сега изведнъж - колективна безотговорност...
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само се мотаят из болниците иначе човек да ги съжали как даго съжалиш един преглед 55 лева и сега работели с последни сили вие носите отговорност пред народа не даси купувате вили и хотели на морето ние имаме бизнес заради вас не можем
9
2
 
11
 
! Отговори
Сняг се сипе преди 3 години
Кате кажи къде са болните от ГРИП и къде ги лекувате?
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вирос ниама. това е пална лажа.всичко е зада запушат остите на балгаринат зада спечели отново изборите партиа герп.сашто така искат да контролирват масите а масата е нешто свештено за балгаринат ние на масите се сабираме да иадем и пиим и си расказваме пробемити.никои ниама право да налага контрол нат масите на балгаринат аи на всички хора по светъ.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сунгарска,явно те е страх да кажеш истината,затова аз ще ти я кажа.Държавата разхлаби до крайност мерките,за да не ядоса още повече електората.Ресторанти,барове и дискотеки работеха на макс.Спортни мероприятия с публика,фитнес зали също работеха.Всеки ден една министърка ни тикаше към морето,да спасяваме туризма.Границите бяха широко отворени и бая заразен народ се внесе и изнесе.Какво искате сега?Пак народа ви виновен.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе онзи какво ти пречат пенсионерите самите доктори са некадърни съд за тях една година мотане съд за тях и здравния министър никои друг вина няма освен докторите и сестрите
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие я направихте ние вина нямаме отговор моста е ваша