Хиляди поискаха оставката на правителството в Кишинев

Демонстрантите поискаха предсрочни избори
Обновена: 6 дек 2020 15:16 | 6 дек 2020 15:16, Веселина Йорданова
39
Хиляди поискаха оставката на правителството в Кишинев
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора се събраха на демонстрация в Кишинев с искане за оставката на молдовското правителство и за разпускането на парламента, предаде Франс прес.

Протестната проява бе проведена по призив на избраната за президент на Молдова Мая Санду.

Най-малко 20 хиляди души се събраха по обяд в центъра на молдовската столица и скандираха лозунги от сорта на "Оставка!", "Предсрочни избори!" и "Долу крадците, долу корупцията!".

Участниците в днешната демонстрация в Кишинев приеха резолюция, в която изложиха исканията си, предаде ТАСС.
"Настояваме за незабавната оставка на правителството на Йон Кику, който носи отговорност за влошаването на ситуацията в икономиката и социалната сфера и прокарва корупционни схеми на фона на бедстващото положение на населението.

Парламентът следва да бъде разпуснат незабавно в съответствие с нормите на конституцията. Настояваме да бъдат произведени предсрочни парламентарни избори", се казва в резолюцията.

В текста на документа се отбелязва още, че Мая Санду, победителката на президентските избори в Молдова, е получила мандат за борба с корупцията и нищета в бившата съветска република.
След приемането на резолюцията участниците в демонстрацията, която премина мирно, се разотидоха, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Бесарабия Ти знаеш ли че си прав ,като се има предвид че цяла Молдова е била във границата на Стара Велика България . Но защо са ни на тези Молдовци ние сме бедняците на ЕС та и тях да ги хрантутим .Да си седят при дедо Сорос той ще ги оправи за 800 дни и помен няма да остане от тях .
13
1
 
8
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Е сега ще дойдат Американските и европейските слуги либерални слуги ,защитаващи световните олигарси .Сега голям глад ги чака молдовците и ще видят кон боб яде ли .Не дойдоха тук да видят либералната разруха и никога да не правят като нас .Ама Господ когато иска да унищожи някой първо му взима акъла .
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там няма руски слуги.Така наречените "рускоговорящи" са... украинци.Почти цялото молдавско население е с по няколко паспорта- молдавски- приднестровски- украински и разбира се- румънски -)))Това се отнася и за така наречените 1,800 "руски миротворци" събрани от местното украинско население които заработват хем като миротворци, хем нещо друго в свободното от "миротворчество" време време. -)))Не пишете глупости като не знаете реалиите там!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Moldova Libera!
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там подгониха руските слуги.
9
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Молдова правителството е от комунисти.Минск е същото.А у нас протеста е от 100 платени човечета на Божков.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Кишишев, София и Москва правителство с протести не можеш да свалиш.И в Минск е така.
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единствената страна в европа, дето може да се сравнява с нас по жизнен стандарт на населението се разбунтува.
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Молдовяните разказаха играта на фигурантчетата и черепчетата. Мирен протест с ясни искания и маски. Фигурантчетата нямат никакви ясни искания а само се опитват да блеснат с някое остроумно плакатче и да изпъкнат като много оригинални. Какво да говорим!
5
2
 
13
 
! Отговори
Бесарабия преди 3 години
Трябва да се присъедини към България.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около 20 хиляди души се събраха на демонстрация в Кишинев с искане за оставката на молдовското правителство и за разпускането на парламента!Протестната проява бе проведена по призив на избраната за президент на Молдова Мая Санду.------------------Демек, поредната "Оранжева революцийкъ" спретната от НПО на С..рос!Пъво в Окраина, след това в Армения, Башкирия, а сега и в Молдавия...Но, въпреки очевАдните последствия от подобни "демократични прояви" никой не се учи от грешките на другите!
3
5
 
9
 
! Отговори
it's OK преди 3 години
Ще повикат и ще се приберат.
2
14
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Не дрОгарю, не си прав. Молдова може да се изтръгне от сатанинската прегръдка на кремълските колонизатори единствено ако се присъедини към члена на ЕС Румъния, от която Молдова е неделима част.На времето руските колонизатори ни отнеха Северна Добруджа и я дадоха на Румъния, за да им отнемат Молдова. Същото трябва да стане и с нашите кръвни братя от Македония, които като се върнат в пределите на Българската държава, ще се спасят от Кремъл и Белград... бг.
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио вече пътува натам с полет на "Аерофлот" за да обезвреди протестите.