Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени

Те работели в служба за патронаж
24 яну 2021 15:55, Нели Христова
144
Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени
Снимка: БГНЕС

Няколко служители от служба за патронаж в Германия са били уволнени, защото са отказали да се ваксинират срещу коронавирус, пише вестник „Билд“.

Началникът на центъра за грижи в Десау-Росблау, провинция Саксония-Анхалт, Рене Вилмер и съпругата му си сложили ваксина и призовали служителите си да последват техния пример. Трима отказали да се ваксинират, а четирима все още не са решили.

Вилмер разговарял с тях и им дал материали за ваксинирането. Накрая поставил срок от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение. След като този срок изтекъл, служителите не дали положителен отговор и били уволнени.

Вилмер твърди, че работниците не проявявали уважение, не изпълнявали разпорежданията му, а някои отказали директно да си сложат ваксина.

Според версията на една от бившите служителки, той не взел предвид опасенията им и ги заплашил с уволнение, ако не се ваксинират.

„Не съм против ваксинирането. Просто исках да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми поставя срокове по такъв личен въпрос“, смята тя.

Според изданието, жената смята да се обърне към съда и да подаде жалба срещу бившия си началник.

Повечето от уволнените седем души, обаче, вече са си намерили нова работа.

Вилмер в момента търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу коронавирус. Обяснението за това изискване е, че се грижи за сигурността на пациентите.

Мъжът получил множество заплахи от противници на ваксинирането, включително за убийство.

Ваксинирането в Германия започна на 27 декември, като до момента е поставена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 вече са получили втора доза.

Приоритет имат хората над 80-годишна възраст, обитателите и служителите на домове за възрастни, както и медицинските работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
22
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Ко викате, конспирации а? Няма да ваксинираме задължително а? Ако дъртите в дома са ваксинирани и ваксината е с 95% успеваемост, за какво се притесняват, няма как да заразят дъртите, а сестрите могат сами да преценят. Ако се заразят и дори умрат, макар че вероятността е много ниска, то това е личен избор и те не застрашават други хора, които не са искали да поемат "риск" и са се ваксинирали.
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Люлката на фашизма е Италия бе неграмотнициии
99
3
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Давам ви срок до края на година да се ваксинирате, иначе -затвор! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
98
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напусне той, вместо неговите служители. Всъщност те са по-важни от него, ако ги няма няма да функционира системата, а той от се възползва от ролята си на началник.
97
9
 
0
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Вестник "Билд",кой брой от коя година е написано!?Авторката да продължава да пише небивалици и ще получи съдебна призовка
96
1
 
1
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
И ТОЯ МОМЕН ГО ИМА.
95
0
 
14
 
! Отговори
Е? преди 3 години
В Дубай мой роднина се е ваксинирал, щото иначе не може да работи! Казали , ако не щеш ваксина ,тест на всеки 6 дена . Плащаш си ги обаче ! Така ще стане и тука ...
94
0
 
16
 
! Отговори
LOL преди 3 години
Давам ви три дена срок да се ваксинирате по желание!
93
1
 
17
 
! Отговори
новото преди 3 години
Това е новото "по желание"
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е люлката на фашизма , сър....
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизмът е в кръвта на тая нация.
90
1
 
16
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Максимум до месец и тук ще е така! Щабът гарантира!
89
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 100Нямаш си и идея от "немците" (между другото, така им казват руснаците, на Български език е "германците").
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно тия чакат руската ваксина )тая е менте при това жива ,техния чист немец Шахин не се е ваксинирал защото знае къв фалшификат е произвел )
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немците си имат една идеология, която не са забравили. Описана е в една книга и промотирана миналия век от един мустакат маломерник и неговата шайка. И тая държава проправя пътя на "демокрацията" в ЕС. На добър час на инакомислещите.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролю Юсмивката е голям "почвач".
85
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Трябва да им итрежат хлавите и да поиграят с тях футбол на площада.
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92"Демокрацията в действие. А онзи от Банкя защо още не е изразил позиция по въпроса"Щото за разлика от теб той си има грамотни юридически съветници.
83
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристоКакто съм се убеждавал в предни разговори с теб (спомняш ли си едни алинеи дето цитираше, обаче не съществуваха?:))) ) ти си нямаш идея от "германския основен закон", тъй че изтролвай каквото си си наумил и заминавай, преди да съм те почнал.:)))))
82
3
 
18
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Експериментална, нетествана, одобрена по извънредни обстоятелства медицинска процедура НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! Пожелавам на горките хора да успеят да осъдят този противен човек за много пари! Лошото е, че мафията е срещу тях - медицинско-фармацевтичната мафия.