Толерантно: Номинираха Black Lives Matter за Нобелова награда за мир

Носителите на отличието ще станат ясни през октомври
30 яну 2021 21:30, Красимир Ангелов
65
Толерантно: Номинираха Black Lives Matter за Нобелова награда за мир
Снимка: БГНЕС

Движението Black Lives Matter (Животът на чернокожите има значение) е номинирано за Нобелова награда за мир. Авторът на номинацията е норвежкият депутат Петър Айде.

Той определи основаното преди седем години в САЩ движение, като "едно от най-силните в света, които работят в сферата на расовото неравенство".

Като евентуални номинации за отличието за мир се обсъждат още основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж, на доскорошиня президент на САЩ Доналд Тръмп и трио опозиционни лидери в Беларус, водени от Светлана Тихановска.

Носителите на Нобеловите награди стават ясни в началото на октомври. Последният отличен в категорията за мир беше Световната програма на ООН по прехраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
28
 
! Отговори
Баучо тролчо преди 3 години
Белите и хетеро вече са "нищо"***.
3
48
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
и чернокожите са хора. Вие просто сте се родили бели. Не е като да сте го постигнали. Това е все едно син/дъщеря на милиардер да ви смята за "нищо". Хубаво ли ще ви е ?
2
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми така е... Черният расизъм - нобел за мир. В крак с новите либерастки ценности. Очаквам скоро да има разлика в данъците в САЩ - петорно по-големи за бели хетеросексуални мъже, женени за бели жени! Ако е женен за черна жена - 2 пъти по-малък! За чернокожи - без данъци, а за чернокожи хомосексуални - направо ще им плаща държавата!
1
1
 
60
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Ами честито!Черни мародери с Нобелова награда.Толерастия, сър.