Жена подправи картончето си за ваксина, искала по-рано

Това крие риск за здравето, предупреждават здравните власти
21 мар 2021 15:02,
54
Жена подправи картончето си за ваксина, искала по-рано
Снимка: БГНЕС

Случай на фалшифициране на картончето за имунизация засякоха днес във ваксинационния кабинет на Районната здравна инспекция във Велико Търново. Това е пореден случай на опит за злоупотреба от гражданите за поставяне на ваксина, заявиха пред БНР здравните власти.

Пациентката показала в имунизационния кабинет на РЗИ Велико Търново ваксинационното си картонче, според което първата доза от ваксината на "АстраЗенека" е поставена на 21 февруари и днес подлежи на реимунизация.

"На пациентката беше отказана ваксина, защото не фигурираше в списъка за имунизация на хората, включени във фазите от първа до трета, нито в списъка, генериран от електронния портал за ваксинация днес", поясни д-р Светлана Моминска от здравната инспекция.

"Не винаги нещата изглеждат и са така, както те ги казват. На гражданката ѝ трябва сертификат за края на април. Днес сме само 21 март", допълни Моминска.

При проверката в регистъра се оказа, че първата доза от ваксината е поставена на посочената на картончето дата, но реимунизацията е насрочена за 2 май.

"Неспазването на периода между двете ваксинации крие здравен риск за пациентите и това не трябва да се подценява", предупреди д-р Светлана Моминска.

Оказа се, че в РЗИ Велико Търново е имало и други опити за злоупотреби от страна на гражданите, които искат да се ваксинират, посочвайки че са членове на секционни избирателни комисии, без действително да са ангажирани с изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
12
 
! Отговори
до Русенец преди 3 години
Искаш си стария живот, но кукловодите искат нещо друго. Теб никой не те пита.
22
8
 
11
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
До анонимнияСамо истинския селянин мисли, че ваксината се слага в ***. За това явно ще го носим този вирус до край. И ще има локдаун след локдаун
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко може да ви ваксинирана 200 ако искате....И да не искате пак ще ви ваксинира.
20
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте да ви дупчат задниците с Астра.Ще останИтИ доволни, селяни проссти !!!
19
27
 
13
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Ваксинирах се и не съжалявам. Ваксинирах се с Астра Зенека. Пак не съжалявам. Искам всичко да продължи както беше до 2019 година. Само с една промяна - без президента Румен Радев. А за идиотската идея да насрочи изборите за тази дата, нека покаже, че е безопасно. Примерно съпругата му да е председател на СИК
18
0
 
10
 
! Отговори
Рр преди 3 години
Объркала е Картончето с календар и датите на втората доза и цикъла.
17
15
 
13
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
Защо трябва да се имунизираме първо за нещо което го няма и второ да се правят няколко игли за един грип? Три игли за сега в нашият имуниз календар последователно се правят само за хепатит ,полиомиелит и БЦЖ!Сега върви откровена пропаганда и лъжа!
16
8
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СЛЕД КАТО ВЧЕРА ОБЯВИХА, ЧЕ ИМА МНОГО ОТ ЗАПИСАНИТЕ ЧАСОВЕ НА КОИТО НЕ СА ДОШЛИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ!!ДВЕС ОТ ГЕРБ ЛЪЖАТ, ЧЕ НЯКОЙ БИЛ ПОДПРАВИЛ КАРТОНА СИ ЩОТО НЯМАЛ ТЪРПЕНИЕ ДА СЕ ВАКСИНИРА :DИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОШЛА МАНИПУЛАЦИЯ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ!!!
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая *** 100% е от електората на Тиквата.Прости и нагли...
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един побъркан пише тука цял ден. Дано си се ваксинирал брайно.Бъди здрав.
13
4
 
5
 
! Отговори
до мизерния тpoл преди 3 години
Тpoлче, недей слагай по няколко палци през VPN.
12
18
 
21
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ковид ваксината ще скапе имунната ви система.
11
2
 
9
 
! Отговори
Мая Топалова преди 3 години
Втората ваксина "АстраЗенека" се поставя 10 седмици след първата. Така че, ако е ваксинирана на 21 февруари, няма как днес да подлежи на реимунизация. Или написалият статията нещо не е разбрал, или просто е измислена цялата история. Освен това вече не се ваксинират хора от втора и трета фаза, а и възрастните, които са четвърта фаза.
10
5
 
3
 
! Отговори
dl преди 3 години
Е,поредни номера на Андрешковци!С връзки са записани,че участват в районни или секционни комисии,а в същност лъжат като ...Защото т.н. участници в комисии за изборите биват ваксинирани с Пфайзер и Модерна ваксини,а т.н. простосмъртнис Астра Зенека и нямат право на избор,което не е честни и редно.Преди дни пристигнаха поголеми количества от иРНК ваксини,а ето къде отиват.
9
20
 
23
 
! Отговори
Ваксиниран с астра з преди 3 години
Аз се ваксинирах преди три седмици с астра зенека и се чувствам отлично, не се страхувам вече от коварния и ултра смъртоносен корона вирус.
8
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшификаторката е радателка на Промяната на резидент румен радев ветото!7
7
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройката на заразени и фатално покосени ще расте с любезното съдействие на алчните ресторантьорчета, предлагащи долнопробна храна с изтекъл срок на годност,приготвена некадърно, но за сметка на това на цени, надвишаващи западноевропейските аналози, укриващи данъци и налози, осигуряващи на минимална ставка служителите си - лакейска безполезна клика от келнери, бармани, наргилисти, хостеси/***/, сервитьорки/*урви/ крайно бездарни музиканти, да не забравяме и че там се разпрострянява дрога.
6
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски учени успешно доказаха, че противниците на ваксинирането са хора с крайно ниска интелигентност, вярващи в световна конспирация, ***, ходещи по врачки, убедени в съществуването на духове и паранормални явления. Антиваксър значи ***! Ако всички бяха антиваксъри, щяхме да живеем в пещерите като скотове. Антиваксърът е враг на човечеството с крайно ограничени умствени способности.
5
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е част от мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомани, алкохолици, кибици, проституция, морален срив, ментална разруха, пълна деградация на моралните и семейно патриархалните ценности, *** идеология, корупция, суша, студ, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!
4
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирайте се с най - добрата анти ковид ваксина в света - ваксината на корпорация Астра Зенека! Астра Зенека - ваксината на Боговете! Ваксинирайте се сега, за да живеете като крале!Избираш Астра Зенека - избираш да живееш! Астра Зенека вируса удря, Астра Зенека вируса мачка!Всяка поставена ваксина - пирон в ковчега на антиваксърите! Астра Зенека е сертифициран, научно и лабораторно доказано БЕЗОПАСЕН за здравето продукт! Аз избрах - Астра Зенека!