Задава ли се дефицит на тоалетна хартия в световен мащаб?

Недостиг на морски контейнери затруднява доставките на суровини
27 мар 2021 18:20, Анисия Иванова
52
Задава ли се дефицит на тоалетна хартия в световен мащаб?
Снимка: БГНЕС

 В света може да възникне дефицит на тоалетна хартия заради недостига на съдове за доставка на суровини от Южна Америка, съобщава Bloomberg.

Както информира агенцията, бразилската компания Suzano SA, която е най-големият производител на дървесна маса – полуфабрикат за различни продукти, включително за тоалетна хартия, е предупредила, че „глобалният недостиг на морски контейнери може да доведе до затруднения с доставките на суровини”.

Компанията доставя около една трета от дървесната маса в света. За превоза на суровината използва бълкери - кораби, предназначени за превоз на насипни товари. През последните месеци в света има остър недостиг на контейнери и кораби за тяхното транспортиране заради увеличения обем на морския трафик. Според главния изпълнителен директор на бразилската компания Уолтър Шалка кризата се задълбочава и има недостиг на кораби за насипни товари. Проблемът може да се задълбочи заради блокирането на важния Суецки канал през тази седмица.

Сериозните смущения в търговията с целулоза „в крайна сметка могат да повлияят на предлагането на тоалетна хартия, ако производителите не разполагат с достатъчно запаси“.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си ползвам работническо дело и готово ....
16
2
 
17
 
! Отговори
изобретател преди 3 години
Агитационните материали и бюлетините от изборите също са добър заместител на тоалетната хартия.Абе неизбърсани няма да останем.
15
12
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Само за руснаците няма да има проблем, защото използват за целта русофилчета. Те избърсват, подмиват и подсушават.
14
1
 
7
 
! Отговори
изобретател преди 3 години
Вестник "Работническо дело" вече няма, ама диплянките на Кауфланд, Лидл и Била като се нарежат по подходящ начин стават.
13
1
 
14
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
Кризата с липсата на контейнери е изкуствено създадена за да се повишат цените на суровините. В Америка има планини от празни контейнери, които умишлено не се местят където има недостиг.
12
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 8БЛАГОДАРЯ РАЗСМЯ МЕ :DВИДЯХ СНИМКИ НА ТОВА КАКВО Е : БУРЛАКИ
11
6
 
6
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 3 години
Тамън гaню ште се научава да се мие както прават колтурните хора и слипшеата вече няма да са жълти
10
2
 
8
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Браво! Всъщност това вероятно е единственият произведен у нас продукт (Made in Bulgаrien), при който не сме зависими от другите. Все пак голямо постижение на нашата индустрия . Значи няма да останам неизбърсани...
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за какво ми е тоалетна хартия като мога да си избърша *** с новините ви
8
2
 
13
 
! Отговори
новатори преди 3 години
Няма страшно ,иновативни твхнологии разработват нови хапчета-капсули.Гълташ преди ядене и акото ти излиза опаковано с найлон.:)
7
1
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Подмивай те се така е по хуманно....
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супермен е използвал шкурка и така се е научил да лети.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 40 години само с тоалетна хартия се бришехме. Що за глупости. Има вестници. Ние ползвахме работническо дело. Тогавашните вестници бяха голям формат и като ги нарежех на квадратчета имах за цял месец. Сега се изнежихте станахте ***.
4
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМПАНИЯТА СОБСТВЕНИК НА ЗАСЕДНАЛИЯ КОРАБ СЕ КАЗВА : ЕВАРГРИЙН МАРИНЕ КОРП И Е ОЦЕНЕНА НА 145 МИЛИАРДА ДОЛАРА!!!ДА Я СЪДЯТ , КАКТО СЪДИХА БРИТИШ ПЕТРОЛЕУМ , ЧЕ НАПРАВИ РАЗЛИВА В ЗАЛИВА!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много се надяввам да си прав, защото наистина ми писна да ме заливат само с отрицателна информация за всичко и да ме заплашват с това или онова. Пък има и толкова ненужна преса,, дано само мастилото не цапа, че пак плашеха че се хващало рак от него. Да се смеем за да не плачем.
2
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМА ЦЯЛА КАМАРА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ!ВНОСА В БЪЛГАРИЯ НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ Е НЕЗНАЧИТЕЛЕН!--------------------------------ТЕЗИ КОРАБИ СА ГЛАВНО ПЕТРОЛ, ТЕЧЕН ГАЗ И СТОКИ ОТ КИТАЙ!! В БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ НЕЩА НЕ НИ КАСАЯТ ОСОБЕНО!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости.До няколко дни Суецкия канал ще бъде освободен и трафика ще си тръгне както обикновено.Сега да не се юрнете и да изкупите тоалетната хартия от магазините.