Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила

Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание
17 май 2021 08:00, Петя Славова
180
Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила
Снимка: БГНЕС

Военната операция на Израел срещу палестинските бойци от "Хамас" в Газа ще продължи "с пълна сила", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

"Действаме сега, колкото е необходимо по-интензивно, за да възстановим спокойствието ... Това ще отнеме време", предупреди Нетаняху.

Още по темата

Представители на палестинците в Ивицата Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали при последните израелски въздушни удари, предава БГНЕС.

Десет души, включително две деца, са били убити при ракетни атаки срещу Израел от понеделник, заявиха властите в Израел.

Общият брой на загиналите в Газа сега възлиза на 188 души, включително 55 деца и 33 жени, има 1230 ранени, според контролираното от "Хамас" здравно министерство. Израел казва, че десетки бойци на групировката са сред загиналите.

Израелската армия заяви, че ударите й са насочени към лидери на "Хамас" и инфраструктура, свързана с групировката.

Днес следобед "Хамас" извърши нов ракетен обстрел срещу южен Израел.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание, като международни посредници се надяват да постигнат прекратяване на огъня.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш откри срещата, като определи насилието като "крайно ужасяващо" и заяви, че боевете трябва да спрат незабавно.

"Никога не съм бил свидетел на въздушни удари с такава интензивност, експлозии има навсякъде в Газа, има трудности при комуникацията с длъжностни лица, за да се установи къде са ударите", каза Рушди Абуалуф, кореспондент на Би Би Си в Газа.

"Сградата, в която живея в западната част на града се разклати като при земетресение“, написа той в Tуитър. „Цари истерично състояние на хаос, деца и жени пищят в сградата, обитавана от над 200 души", написа Абуалуф.

Израелската армия заяви, че е сринала домовете както на лидера на "Хамас" Яхя Синвар, така и на брат му Мохамад Синвар, когото тя определи като отговарящ за логистиката и човешките ресурси за движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
5
 
! Отговори
Хитлер преди 2 години
Четем новините с интерес на чаша ароматно кафе за добро настроение.
19
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пази Господ евреин да ти се намърда в страната. Това няма интеграция. Държава в държавата. Не харесвам исляма, но как да не им съчувствам на палестинците? Не съм и нацист, но Хитлер затова е крещял истерично. Немците са гладували и прoсили по улиците, а богатите еврейски банкери са ги подминавали. Те са контролирали цяла Германия след войната. Както и Русия. И цял свят. И така до днес. Много лукаво племе са евреите, само му вижте физиономията на тоя Нетаняху, изпечен мoшенник.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20Глупости, че са премахнали Палестина. Влезни и виж. Елементарно и тъпо подстрекателство.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел просто гони палестинците от домовете им ,за да завладее територии и действа като ЧСИ у нас.Посочва космически цени заземята,която няма начин да се купи и гонят от домовете.Тактика с предизвестен край.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не обичам войната, но случая една суверенна държава е псптоянно тормозена. Цяло чудо е че не е откачила да избие всипки там. И двете страни не са имали държави... влизат в конфликт и идеята прави държава. Това е. Всяка държава в света се е била з своите граници. Както знаете и на ние сме колили яко. Отделно и на нас ни взеха беломороето ... но не стррляме всеки ден ракети по Гърция. Такова е. Имало е война загуби ли сме.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"защото, можете ли да си представите, искали своя държава."Мииио ... мнооп шат уа
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Goolgle Maps са премахнали Палестина от картите си!Това е зло! Целят.пренахването на.държавата и манипулират мненивто на.хората! Кааак таакааа! Кааа такааа тиии ... ще премахнеш цяла държава?!?!?!?
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израелците са ученици на американците, а американците - на нацистите. Заради някакво хипотетично химическо оръжие което така и не откриха, американците избиха половин милион иракчани, преди това избиха 2 милиона виетнамци. Нацистите избиха 3 милиона поляци, а евреите - стотици хиляди палестинци защото, можете ли да си представите, искали своя държава.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо трбва да бъдат унищожени Хамаз?Ако тук ни завземат 2/3 от територията и ни натикат в останалата част трябва да не се борим ли?Защо съществуват Хамаз, ИРА, ЕТА.... задавате ли си въпроса? Не те са терористите.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14Е.как е и, бе! Елита! Коспирацията! Тайните власти и дълбоката държава МАНИПУЛИРАТ СВЕТА, а ти мутрите та мутрите!!!
10
4
 
10
 
! Отговори
BREAKIN NEWS преди 2 години
Goolgle Maps са премахнали Палестина от картите си!
9
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искат война? Да се бият, какво се крият в цивилни блокове и квартали да пускат ракетите. Защо трябваше да провокират отново военни действия, като нямат армия ? Накрая го отнасят само цивилните. Ще има да чистят години пак сгради . Хамас е вреден за Газа. Осъзнайте го.
8
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората се борят за независимост, но под натиск ги обявиха за терористи. Нима евреите убиващи деца не са терористи. Ми по тая логика и нашите възрожденци са терористи задето разпалиха априлското възстание. Двойни стандарти.
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Точно така. Този е завършен психопат,първо ваксна почти целия народ,наложи репресивни фашистки мерки,а сега и война докара на народа.
6
11
 
11
 
! Отговори
Аз съм българче преди 2 години
Нетаняху действа твърде меко спрямо терористите. Сега е момента Хамас да отидат в историята. Колкото и да *** либералните медии, Израел е в пълното си право да се защитава.
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нетаняху е военнопрестъпник
4
12
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Бибито Нетаняху защитава страната и народа си !
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1Или може би ... Милошевич.нямапе.да е съден?
2
2
 
10
 
! Отговори
Е те преди 2 години
Ония не знам какво друго са очаквали !
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако живеехме в справедлив свят, който не е под контрола на световното еврейство, Биби Натаняху щеше да бъде съден за военни престъпления в Хага като Милошевич.