Тервел Пулев: Жените са силният пол

Представяме се повече от отлично, на мнение е той
6 авг 2021 10:25, Нели Христова
100
Тервел Пулев: Жените са силният пол
Снимка: БГНЕС

Представяме се повече от отлично в Токио, според мен повече отколкото сме очаквали. Жените са силният пол и това се доказа на тази олимпиада, не е чак толкова голяма изненада.

Така боксьорът Тервел Пулев коментира пред БНТ защо само жени носят медали за България от игрите в Токио.

По думите му до олимпийския връх се стига много трудно и затова е толкова желан, а в същото време рядко се достига.

"Конкуренцията в традиционните спортове, на които сме свикнали - борба, бокс, вдигане на тежести, бронзов медал,  радваме се дори на полуфинал, така че това е един невероятен къртовски труд, дългогодишен", каза още Пулев.

Той не посочи кой е виновен за това, че отиваме на олимпиада на олимпийския принцип - за участието. Според него трябва да се направи задълбочен анализ, за да се видят причините, но според него има върху какво да се работи.

"Моето лично мнение е, че медалите са плод на дългогодишен труд на състезателите и на лишения от тяхна страна. Мисля, че държавата би могла да направи още малко", смята боксьорът.

По думите му боксът е много популярен сред жените и малките момичета. Според него спортът е една от малкото сфери в България, които още функционират.

Той си спомни какво е било на Олимпиадата в Лондон през 2012 г.

"Това е едно вълшебно чувство, това е едно невероятно нещо, смесица от различни неща - от еуфорията, трудностите, напрежението, всичко така е много миксирано в един месец, в който пребиваваш в олимпийското село. Просто мога да съм благодарен, че съм се класирал и съм успял да отида там", допълни Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Аз влязох в СУ с квоти. И честно казано добре, че ги имаше.Разтърси се в нета. Тези цифри, които ти дадох са си официални. Макар и със задна дата. Сега не знам как е. Има и изследвания с какъв бал се налага да влизат жените(по-висок).
43
0
 
0
 
! Отговори
До Фафал преди 2 години
Има логика защото както отбелязах жените като цяло не са толкова амбициозни и не се борят за заплащане.Но няма как да назначиш някой на ръководен пост само защото ще ти струва по-малко.А кое за теб е жена кариерист?Мацкаа на 30 която е тиийм лидер в ИТ фирма такава ли е?Но познавам наистина скъсващи се от работа чиито деца се гледат от гледачки.Но познавам и самотна майка която отделя огромно внимание на дъщеря си като работи докато тя спи, за да й гарантира добро бъдеще.Така че да не обобщаваме
42
0
 
0
 
! Отговори
До Шовинист преди 2 години
Грешиш. Поне до към 2016 имаше, включително в гимназии. В специалности като педагогика и филология огромният брой е за момичета. Но за МО в СУ бяха 60/40 мъже жени, в ТУ също. Право и медицина 50/50. Като жените влизат с по-голям успех
41
1
 
0
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Само да вметна, че по принцип жените в ЦАХАЛ(израелската армия) не се пращат на фронтови задачи и имат предимно спомагателна роля. А до 2001г. дори нямах право да кандидатстват за чисто бойни позиции. Дори и сега съвсем малко са реални бойци и като цяло ги пазят извън реален бой. Малкото бойни части с преобладаващ брой жени участват в патрулни мисии по границите
40
1
 
0
 
! Отговори
фафал преди 2 години
до 49: Основна причина да се назначават жени на важни постове е , че на тях се плаща по-малко. Поразрови на запад и виж, че има непрекъснато врякане, че жените взимали по-малко от мъжете. Та то си е проста икономика. Ако тази жена и дават 5 млн за да бъде коскоджамити директор, вероятно на мъж ще трябва да дат 6 млн, та това е простия факт, но на публиката се пускат други версии.А иНали се сещаш що за жена трябва да е толкова зает човек-каирерист.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупавата бива купена от мъжа си или му се подиграва, че за нищо не става.Жената върти къщата и от мъжа се очаква да излиза повече на лов - това е биология.В днешните съжителства има мъже, които перат и жени , които управляват фирми.Принципно това са разменени роли при които , дори и да изглежда всичко ок - не е.Е - освен ако не решат да си сменят физически пол.
38
0
 
0
 
! Отговори
До Шовинист преди 2 години
Не не се сещам. Така може да е на ниво квартална баничарница. Но когато говорим за големи фирми, където се търси печалба и отговорността е голяма, а и работата ще сложиш някой, който да си върши работата. И имам наблюдение как работят буквално по 20 ч на ден. В клоновете на чуждестранните компании пък съвсем не важи нашата шуробаджанащина. Пък ако отидем съвсем на запад ептен. Нали знаеш, че вторият човек, реално оперативен ръководител на СпХ е жена. Почти от самото начало с Мъск
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, така е.Както е тръгнало мъжете съвсем ще станем ненужни. Засега поне за разплод ни търпят още, но като стане клонирането общодостъпно и ще ни набутат по концлагери. Така ще се редуцира и населението лесно - едно 50% изчезват. А жените са жестоки, безмилостно жестоки - погледнете примерно Израел - женските отряди не взимат пленници. Причината разбира се е биологична, понеже са последна преграда пред изчезване на вида и защита на малките, така е и в животинския свят.
36
1
 
1
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Наистина ти куца четенето с разбиране.Колко пъти да напиша че съм мъж.А има нужда от защита тъкмо щото големите мАже често са такива само на мускули и си избиват комплексите чрез насилие.А разни като теб прилагат стереотипите си в обществото и на работа.Но и тук се стига до крайности.Твърдо против съм специални квоти за жени и предимство на база пол.В тая връзка тук квотите във ВУЗ помагат на мъжете.Жените влизат с по-висок успех и ако нямаше квоти лекари, адвокати, съдии щяха да са основно жени
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато жените бяха слабият пол имаше безброй програми за тяхната подкрепа. Когато мъжете са слабият пол НАМА НИКАКВИ ПРОГРАМИ ЗА ТЯХНАТА ПОДКРЕПА! *** съюз дами и господа!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 __"не разбирам, защо винаги трябва да се състезаваме.., мъжете да се правят на жени и жените да се правят на мъже. Всички сме тук за добро или лошо, кой може да спори с природата и нейното желание..." _ Ами точно затова се състезаваме, защото е такова желанието на природата. Ако не сме достатъчно умни, красиви, богати, стабилни, добри и кой каквото търси, няма да има партньори, кекс и наследници. То и затова е борбата за контрол над жените-силна жена трудно ще има 6 деца без тя да ги иска.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създаване на нещо велико от нулата.., лъжа.Мъжете са силен пол.., лъжа.Жените са силен пол.., лъжа.Нуждата от пол.., истина. Не разбирам, защо винаги трябва да се състезаваме.., мъжете да се правят на жени и жените да се правят на мъже. Всички сме тук за добро или лошо, кой може да спори с природата и нейното желание...
32
2
 
2
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Самият факт, че поне от два века жените са медицинските сестри, включително и на фронта. И са най масовият медицински персонал, който се занимава с кървища и гадости там, където докторите(мъже) са единици. А иначе всеизвестен е мъжкият страх от взимане на кръв. Наскоро треньорът ми по би беше доброволец в спешното и го потвърди. И още едно допълнение масово средният мениджмънт в България е от жени, а на запад и висшия та животът те опровергава.Нищо чудно и да имаш шефка жена
31
0
 
1
 
! Отговори
До Шовинист преди 2 години
Всъщност не е баш така за образованието. В западните общества към 20 в. голяма част от населението е било образовано. Дали държавата, дали църквата или съответните общини са плащали за училища. Но се е смятало, че жените трябва да са преди всичко добри домакини и не им трябва сериозно обрсзование а в селските общности дори почти никакво там са се жомъжвали рано.До 1950те години дори не е било обичайно жена да завърши университет. При това като цяло точните науки са били мъжка сфера на дейност
30
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Жените винаги са били силния пол!..И по-издръжливи от мъжете са,и по-влиятелни...Ние сме просто.."ХАМАЛСКИЯПОЛ"..Дай ни да са ритаме ,отстрелваме и бъйтим по суратите.."Зад всеки успял мъж има поне една жена,която го е направила такъв"..
29
4
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Какво издържат-в критична ситуация жените се паникьосват.Природата ги е създала да раждат деца и да се грижат за домакинството.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свалям шапка на многодетните майки(естествено нямам предвид индийците в България),а не на боркини,боксьорки ,щангистки и каратистки.
27
0
 
2
 
! Отговори
До шовинист преди 2 години
Прочете ли какво съм написаЛ(да баце не съм жена).Къде говоря за мускули? Или това за теб е силата. То тогава най-силните са разните биячи и мутри. Те ли са ти идеал? Хора като Джобс или Мъск тогава са разни слаботелесни лигльовци. Ама кое е по-лесно да създадеш нещо велико от нулата или да направиш мускули и да се биеш? Между другото точно културистите дето са с най-големите мускули като реална сила издишат.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сещам се за това, което беше казал един професор във ФМИ.Жените са най-добрите програмисти.Проблемът е, че забременяват и изостават.Освен това като цяло жените не са толкова амбициозни и пробивни. Но Тервел говори за сила-реално устойчивост на трудности и изпитания.Не за интелект.И наистина жените издържат много повече отколкото мъжете, особено в последно време.То и това дето търпят домашно насилие заради децата години наред пак е признак на тази устойчивост
25
0
 
3
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Абе донекъде сме и зависими ....жени от мъже и обратното....нема как едните без другите...жената да бие рамена...мъжа да е на преден план...ако е некоя заспала кифла, язък за мъжа , ако е читав