Борислав Колев, обвинен по случая "Хемус", припадна в съдебната зала

Все още не е ясно какво е състоянието му
16 дек 2021 13:05, Нели Христова
163

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Апелативният съд гледа мярката на обвинения за източването на магистрала "Хемус". Известният съдия по минифутбол Борислав Колев е обвинен в пране на пари за над 53 млн. лева, източени при строителството на аутобана.

Каква мярка ще бъде наложена на футболния съдия все още не е ясно. Докато слушаше решението на съда Колев припадна. Това наложи в залата да бъде извикан лекар. По-късно пристигна и екип на спешни медици с носилка.

Какво е състоянието на обвиняемият все още не е известно.

В съдебната зала от държавното обвинение заявиха, че има достатъчно доказателства за пране на пари чрез кухи фирми и подставени лица, предаде БНТ. Също така НАП е знаела за теглените пари на каса, но по неизвестни причини от институцията са бездействали.

Според прокуратурата едно от подставените лица в схемата Колев е намерил пред хемодиализата в Монтана.

В съдебната зала адвокатът на футболния съдия заяви, че разследването е прибързано и е било удобно Борислав Колев да бъде посочен като главно действащо лице, но той не е бил двигателят на схемата. Защитата заяви, че Колев не отказал да съдейства на разследващите.

Делото до момента е белязано от скандали и високо напрежение между МВР и държавното обвинение заради оказан натиск от служители на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Адвокатът на Колев заяви, че подсъдимият е искал да съдейства на разследването, тъй смята, че той не е основното лице в схемата." //// Болшинството от хората смятат така, изключая предубедените гербаджиийчета.
66
2
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До 73. Цялата??? А що направо до стената и разстрел. *** и у,рода ти ***, ей такива гадове като теб дойдоха на власт на 9.9.1944.
65
9
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен72 Никъде не е доказано даже, че е имало корупционна схема - изтеглените на каса пари са били декларирани в НАП, а там не декларират откраднати пари, значи..Престанете да манипулирате, БСПарски ***...Лъжата се наказва от Бог също - от него няма спасение! Навредиш ли на невинен човек, нищо не може да те спаси, а камо ли и ако е тенденциозно..Какво искате да покажете? Че вие сте чисти и лъчисти ли? Е, не сте! И..никога няма да бъдете, защото се правите на това, което не сте..
64
7
 
9
 
! Отговори
Гато преди 2 години
Какво стана с ,,Труд". ?Май им изписахте веждите. така и с ,,Хемус".Едва ли има нещо сериозно открито от Рашковите плъхове.
63
1
 
12
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Диана.. И ти ли си взела някой чувал ? Нека да се разбере истината , защо си против !?
62
2
 
14
 
! Отговори
Hahoman преди 2 години
Що не припадат като грабят .
61
6
 
10
 
! Отговори
кофти , МНОО КОФТИ преди 2 години
От герб са съгласни на всичко , дават ВСИЧКО , само и само да не ги преследва Рашков . Ами , крадливи госпожи и господа от герб , все някога ще трябва И да се плаща , за досегашното плюскане на авантаКИС !
60
2
 
19
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Тоя като се сети на кой е дал парите и направо припада .
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цялата гербераска пасмина в затвора .преди това доброволно да върнат награбеното
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По разследването за раздаването на пари за АМ "Хемус" прокуратурата и разследващите органи трябва да работят в синхрон. В случая обаче имаме абсолютна политическа ангажираност на главния прокурор с предишните управляващи, личен ангажимент за пазене на бившия министър председател и значимите му министри и лично на министъра Николай Нанков. Начинът, по който се е процедирало с парите, е крещящ пример за това как самата държава може да организира корупционна схема"
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 Гербав, изчакайте полиграфа, все пак :)
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали и Бойко ще припада така когато тоя каже,че му е пълнил чекмеджето?
55
3
 
14
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Егати и ''спортиста'' , явно ---СВИДЕТЕЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА , ако всичко е законно , защо се плашат вожда на герб и шайката му ?!
54
11
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен61 Не прехвърляй болежките от болната си глава на здравата, значи! Съди го БСП, не Боко Тиквата! БСП сте от.ка.че.ни - нищо нор.мал.но няма вече във вас! БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
53
4
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС преди 2 години
България умира от такива гладници и еничари. Затвор за тиквата и компания. Браво на Рашков знае как. Мачкай Рашков за това те избрахме.
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не припадна когато взе милионите а?
51
2
 
5
 
! Отговори
До 56 ти си еничар преди 2 години
България е на последно място по всичко..... Освен по смъртността е на 1 място гаден *** ти си ми син направих те по виденово време на свещи *** те събра със лъжица от балатома.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е труп край!
49
10
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен36 Човекът е припаднал при произнасяне на решението на съда, ***, не по време на разглеждане на делото! Така, че ако е искал да каже нещо по делото, можел е да го направи преди това, но явно не това е причината за припадъка, а шокът от това беззаконие...Възможно е в такъв момент точно БСП да му затваря устата, боейки се да не протестира..
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакалите на Бойко ще го самоубият.