Русия отправя зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус

"Панцир-С" и Су-35 също изпратени към страната
Обновена: 21 яну 2022 09:53 | 21 яну 2022 09:48, Александър Попов
210
Русия отправя зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус
Снимка: БГНЕС

Русия изпраща две дивизии зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус от Далечния изток. Оръжията вече са натоварени на железопътни платформи, съобщи руското Министерство на отбраната.

По-рано руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин заяви, че 12 самолета Су-35, две дивизии системи за противовъздушна отбрана С-400 и една дивизия зенитно-ракетни комплекси "Панцир-С" ще бъдат преместени от Русия в Беларус като част от проверката на силите за отговор на съюзната държава.

"Две дивизии зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф" на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана на Източния военен окръг, участващи в проверката на силите за реагиране на Съюзната държава, се отправиха към товарната гара в Хабаровския край, където натовариха оборудването на железопътни платформи", се казва в изявление на военното ведомство.

По време на учението, в рамките на което ще бъде използвана техниката, ще бъдат предприети мерки за засилване на защитата на държавната граница, за да се предотврати проникването на въоръжени групи бойци, да се затворят каналите за доставка на оръжие и боеприпаси, както и да се издирват, блокират и унищожават незаконни въоръжени формирования и вражески диверсионни и разузнавателни групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: БеларусРусияучение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с тяхната дъщерна канадска фирма Дънди прешъс, а българите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали.
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 "САЩ се изплюха на България с Македнония, а българите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали." Руснаците финансираха и произведоха филм, с който се подменя историята на региона, а Българската азбука е "дадена" "Други". Толкова за това кой се е "изплюл". А русофилите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали.
89
7
 
3
 
! Отговори
LosHo преди 2 години
Тука много хора бъркат... Русия е тази, която нахлу в Крим. Русия е тази, която струпва войски по границата с Украйна и се готви да нападне и завземе. Русия е агресор. Украйна от години се опитва да се откъсне от руското влияние и когато това стана.. агресорът веднага предприема военни действия срещу МИРЕН народ. Руската икономика е зле, хората там мизерстват и последното нещо, което им трябва е война срещу Украйна и Запада.Нооо Диктаторите са такива ...и трябва да бъдат свалени с камъни!
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха лицето на българите с визите, а българите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали и пускат американците да влизат в България без визи като че ли им е бащиния.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тока може да скочи до 10 пъти. Но добре поне, че САЩ ни санираха ТЕЦовете, че без САЩ нямаше изобщо да имаме ток.
86
1
 
1
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Скору рудината на нащи туркуфилити ФАЩ и Анадола ши бъдат занулени.
85
5
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Предлагам да нападнем Русия и да я победим и да я принудим да подпише нов Брест-Литовски договор. Историята показва, че Русия винаги е губила войните и е капитулирала, няма какво да чакаме!
84
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 94 "САЩ се изплюха на България с ТЕЦовете" Американците санираха основно тецовете, а общините, където се намират, са едни от най-богатите в България. Само русблофил може да квалифицира това като "изплюване". От друга страна рублофилите не обелват и дума за неплащащия данъци Лукойл, който точи държавата като за световно, щото господарите им са там. Там не вали държд. Хич.
83
4
 
3
 
! Отговори
Русия преди 2 години
е най-великата държава, с най-опасната за самата нея военна техника с изтекъл срок на годност, но има и нещо много яко в Рассия - раздувките и рибарските лакърдии за най-голямата риба. Риба, ама цаца...
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с Македнония, а българите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахахахахахахахахаха "- историята показва, че Русия НИКОГА не е била побеждавана" Я кажи какъв е предмета на Брест-Литовския мирен договор?
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с ТЕЦовете, а българите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с Южен Поток, а българите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали.
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с F-16, а българите се гушат и се усмихват срамежливо и казват - дъжд вали.
77
1
 
11
 
! Отговори
санкции за Русия преди 2 години
70% от оранжериите за производство на зеленчуци у нас са преустановили дейност заради високата цена на газта и тока и български домати и краставици в момента няма.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смях, авторът на "Руснаците няма да се изложат да стрелят по врабче с балистични ракети" ти дава "+". Бих ти дал и повече положителни оценки, но нямам въжможност.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия окончателно приключи тестовета на хиперзвуковите ракети Циркон и от 2022г. започва серийното производство и влизане им на въоръжение.
74
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изненадан "Българино незнам дали имаш 20 години но ми кажи в последните 30 какво лошо си видял от Русия?" Започвам по ред: 1) руснаците провеждат целенасочена кампания по изличаването на българското културно наследство и специално по отношение на азбуката ни 2) руснаците ни продаваха до 2018 най-скъпия газ в Европа 3)руснаците източват бюджета ни чрез Лукойл и други подобни фирми 4)руснаците осъществиха де факто държавен преврат с помощта на ДС
73
3
 
7
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Историята показва,че всички войни започват за ресурси и пазари. САЩ и ЕС изпитват доста голяма недостиг и на двете.Това е отговор на въпроса кой се стреми към военен конфликт.Всичко друго като права на човека, Украйна, демокрация и т.н. са прах в очите на слепите.Затова и Северен поток-2 толкова бърка в здравето на САЩ,защото не могат да си пробутват скъпия газ. Приказките за политически натиск от Русия са празна работа-Русия от 60 г. доставя газ на Германия и през това време се разпадна СССР!
72
1
 
5
 
! Отговори
5777 преди 2 години
Сега брадският ни американски народ трябва да ни предостави безвъзмездно няколко дивизиона Пейтриът, 100-200 самолета Ф18 + 20-30 от най новите им ударни дрончета, *** е със сринат ректинг, отчаян и изморен, със сигурност иска война.