Нов ден на протести в Канада срещу мерките заради COVID-19

Столицата Отава на практика е блокирана
31 яну 2022 10:01, Красимир Ангелов
169

Снимка: БГНЕС

Противници на ограничителните мерки в Канада заради коронавируса излязоха в неделя за  втори пореден ден в Отава. В другия край на страната, на запад, камиони пък блокираха магистрала, водеща към Съединените щати, в знак на солидарност с "Конвоя на свободата", блокирал столицата , предаде Франс прес.

Полицията в Отава съобщи, че има сериозно присъствие в центъра на града, където са се събрали демонстранти и недоволни шофьори с камионите си. Нашите ресурси са "под натиск и напълно заети", се отбелязва в полицейското комюнике.

Още по темата
Канадската столица стана през уикенда сцена на големи протести срещу ограниченията от началото на пандемията, които наложиха дори премиерът Трюдо и семейството му да бъдат изведени и настанени на специално място.

Основна роля в протестите изиграха шофьори на камиони, гневни заради изискването да бъдат ваксинирани, за да може да преминават най-дългата сухоземна граница на планетата. В Отава дойдоха протестни конвои от различни места в страната.

Полицията в канадската столица започна няколко разследвания за поругаване на паметници, други вандалски прояви и заплахи срещу служители на реда.

"Отвратен съм, че демонстранти танцуваха върху Гроба на Незнайния воин и поругаха Националния военен мемориал", реагира в Туитър началникът на генералния щаб на канадските въоръжени сили Уейн Еър. Той каза, че извършителите на тези срамни актове "трябва да се срамуват".

В западната провинция Алберта, камиони блокираха близо до границата магистрала, водеща към Съединените щати. Граничният пункт е отворен, но на практика автомобили не може да преминават по този път, който има важно значение за стокообмена между двете страни.

Демонстрантите, някои от които са дошли чак от тихоокеанската провинция Британска Колумбия, на хиляди километри на запад, възнамеряват да останат в столицата няколко дни, отбелязва Франс прес.

Кметът на Отава Джим Уотсън призова протестиращите да прекратят своите акции, за да може обстановката в града да се нормализира. "Честно казано, (жителите на канадската столица) се чувстват затворници в собствените си домове", каза той пред държавната телевизия.

В Туитър кметът на Отава призова част от демонстрантите да спрат да тормозят своите съграждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ще си спретнат гражданска!Чета, че полицията е спряла Интернет и май започвали силова операция, а около Отава има още десетки хиляди камиони, а други все още не са пристигнали !
104
4
 
3
 
! Отговори
Лабилна преди 2 години
Утре или в други ден ще останат любовчиите с цветовете на дъгата! Съмнителни типове!
103
0
 
10
 
! Отговори
Бибитко преди 2 години
При нас минава със скъсани менискуси и високо кръвно налягане. Бибитковци!
102
14
 
2
 
! Отговори
Мъдър Ганю преди 2 години
Всяко чудо за три дена, бошлаф работа!
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък бил положителен с ковид Хапахапапахапахапах
100
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото ида триете автора на статията е продажен журналист. Да напише такива глупости, не е само жалко ами и срамно.
99
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123 Българинът антиваксър е равен по интелект с пакита тираджии в Канада. И се гордее с това. Няма нужда никой да казва нищо повече.
98
3
 
35
 
! Отговори
Ic преди 2 години
Браво на канадците!
97
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са всичките вакса -туъъпънари които в един глас ни убеждаваха колко неграмотен и плоскоглав е Българинът?
96
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И техния Джъст Трюдо като и нашия Джъст Киро.
95
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ Хубаво е, че познах и ако нямаш конспирация, няма "смисъл да спориш".
94
0
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ама моля те, 119, с телевизора не споря, няма да споря и теб.
93
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ У вас никога не е имало сериозни мерки, защото и съществуващите не се налагат или спазват. А труповете няма как да ги "видиш" докато си седиш в къщи и демонстрираш "брилянтност". Статистиката е безмилостна. За две години България се е стопила с 60 хиляди души повече отколкото би била нормално. Давай, дай поредната конспирация, за да обясниш как "такова нещо няма". Вече съм го виждал 1000 пъти.
92
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трюдо сигурно вече е в Аржентина, при останалите фашисти.
91
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите *** мълчат. Как не ги е гнус сами от себе си, не разбирам. То бива проститу-ция, бива, ама чак пък толкова....
90
1
 
23
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Еми то и у нас - най-ненормалните, всичко работи, стига да може да си позволи енергията, даже и нощните клубове, и не се виждат камиони и детски площадки с трупове, няма и да се видят, освен ако не ни почнат с автоматите накрая.. като не разбираме от корона вирус..
89
1
 
41
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
мащабен протест.Задължителната ваксинация няма да се получи.
88
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ ""Нормалните страни" се върнаха към нормалния си живот и преди около 2 месеца, ако не се лъжа.Само че не трая дълго." Всъщност, в нармалните страни всичко работи, с изключение на дискотеките и нощните клубове, но те не бяха отворени и преди два месеца. В момента с малки изключения тук и там, положението е същото. Маските не са отпадали в никой момент, тъй че приказките са връщането НАПЪЛНО са несъстоятелни (и скоро няма да стане). "Канадците" са шепа хора. Това не са КАНАДЦИТЕ.
87
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят на пЛандемията се видя. Затворите няма да стигнат, но пък има доста празни ковид отделения.
86
1
 
33
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
"Нормалните страни" се върнаха към нормалния си живот и преди около 2 месеца, ако не се лъжа. Само че не трая дълго. Седмица по-късно "ни връхлетя" Омикрона и въпросните страни се оказаха в локдаун с по стотина хиляди подсмърчащи на ден. И това няма да има край никога, защото има много папкащи единствено или най-вече благодарение на тая работа. Няма да има край, освен ако всички не сторим като канадците.