Неваксинирани медици в Гърция ще бъдат уволнявани

Броят на новозаразените се покачва, няма да облекчават мерки
59
Неваксинирани медици в Гърция ще бъдат уволнявани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис заяви, че неваксинираните медици, които сега са в неплатен отпуск, ще бъдат уволнявани, ако не си поставят ваксина до края на март.

Отново се покачи броят на новозаразените с Covid-19 в Гърция и за ден достигна почти 20 000. Властите отхвърлят всякаква възможност за облекчаване на още мерки, предаде БНР.

При 119 смъртни случаи на ден е невъзможно дори да се коментира облекчаване на част от мерките, смятат лекарите от Съвета за контрол на пандемията. Половината от починалите са на възраст над 80 години и с придружаващи заболявания, уточняват ситуацията медиците от болниците.

Отново се повишава броят на заразените сред децата, но те прекарват вируса по-леко.

Активна е кампанията за ваксиниране на малките деца, като имунизацията се извършва само от педиатри. Заедно със специализираните центрове за детска имунизация здравните валсти позволиха от днес частните педиатри да ваксинират, както в кабинетите си, така и по домовете на децата, за да не се стресират в непозната обстановка.

Лекари настояват да се затегнат мерките в университетите, защото от първите дни на изпитната сесия са се увеличили заразените студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да идват при нас лекарите, че сме го закъсали за читави ненабоде и специалисти.
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се прави!!!
33
1
 
4
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Първо ще затворим полит -проститутките. Навсякъде пламва огъня на промяната. Свобода или смърт
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да те уволнят в Гърция ще да е като да удариш перица от тотото! 100% имат чудесни обезщетения грантирани от тяхната социална система. Що поживеят няколко месеца до есента на социални, след което ще им стопят телефоните да ги искат обратно. Между другото, според медиите, точно медиците и семействата им са групата с най-ниско сиропиране в Гърция... слочаенос?
31
7
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Затова е стара нация, затова там е родена демокрацията!
30
3
 
15
 
! Отговори
До Мая преди 2 години
"Наистина ли все още има някой, който да вярва, че ваксинацията се прави в името на доброто на хората?" - - Не, освен тотално *** л оумните. Дори платените тр олове, като разни германци, златени и подобни не вярват в тази прозрачна смешка, но им плащат да пишат глупостите си, в които нито те, нито друг някой вярва.
29
3
 
19
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
"Трябва да си изключително пpocтo парче, за да уволняваш медици по време на медицинска криза. Това е като да уволняваш пожарникари по средата на пожар. Трябва да си ама много голям кpeтeн!" хххх Ами те са си точно такива. Гърция е задлъжняла дълбоко и сега управниците й са готови да изпълняват всяка поръчка на нарко фарма мафията. Включително да избият и тероризират масово собственото си население.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито медиците, нито учените си играят на вяра. Вярата е за неуките, т.нар. германецо. Като вас, дето ви излъгаха, как с някакви експериментални игли ще си върнете свободата. Медиците на вяра не играят, те са наясно, че иглите увреждат и работа положителна не вършат никаква. Затова и отказват да се подлагат на подобни експерименти. Някои просто си купуват фалшиви ПСР или сертификати и не се разправят с глупостите ви.
27
19
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Правилно. За какво ти е медик, който не вярва в медицината.
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си изключително пpocтo парче, за да уволняваш медици по време на медицинска криза. Това е като да уволняваш пожарникари по средата на пожар. Трябва да си ама много голям кpeтeн!
25
3
 
27
 
! Отговори
11 преди 2 години
Това могат да го направят само напълно завършени ***.
24
7
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Точно пък гръцки лекар ще те лекува... Те ни мразят по презумция, но ти си мисли, че ще ти търпи болежките, оплакванията и да му се лензиш за 900лв... Не сте лош материал. *** материал сте
23
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно постъпват. Затова им казват хитрите гърци.И тук трябва.
22
6
 
26
 
! Отговори
Шефът на Пфайзер преди 2 години
нали е грък и ветеринарен лекар? За пари всичко ще направи. Даже с гордост разказва как баба му платила подкуп на нацистите, за да се спаси от депортация през Втората световна. Само той знае колко пари са платили на гръцкото правителство да принуждава хората да се ваксинират, само и само да изкарат много пари. Какво го е грижа ветеринарният лекар - хората за него са глави ***.
21
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешницни, това го направиха миналата година, видяха че НЯМА кой да работи в болници и поликлиники и пак ги назначиха. Сега пак. Да видим колко ще изкарат- според мен не повече от месец.
20
7
 
38
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Наистина ли все още има някой, който да вярва, че ваксинацията се прави в името на доброто на хората? Къде е логиката да уволниш лекари и тотално да сринеш здравната система на една страна. От друга страна това е голям шанс - ако нито един лекар не клекне на това изказване, правителството ще си преосмисли политиките. Дано се държат заедно и да не отстъпват.
19
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция е една фалирала държава. Там ще правят това, което им наредят техните господари!
18
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми гръцки лекари и медицински сестри, добре дошли в България!
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами гръцките фашисти са много зли, сър.....
16
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтъркани глупави пропаганди. То сега няма кой да лекува хората, тогава съвсем ще се опразнят болниците и трябва продажните им министри да слагат престилките, ако не искат да виснат обесени на някоя крайплажна маслина. Това чака и нашитетр олове в МС и НС при подобни *** решения.