Обстрелват Донецк, атаки и в Луганската републиката

Според руски медии има жертви
20 фев 2022 09:15, Александър Попов
281
Обстрелват Донецк, атаки и в Луганската републиката
Снимка: БГНЕС

Интензивен обстрел от украинската армия се е чувал в град Донецк. Канонадата звучи в централната, северната и западната част на столицата на Донецката народна република (ДНР), съобщиха руски медии. Жителите на кварталите Ворошиловски и Киевски твърдят, че е имало над две дузини експлозии с тежки боеприпаси, като обстрелът продължава. Предполага се, че украинските сили за сигурност обстрелват града с тежка артилерия.

Сутринта в неделя три населени места в Донецката народна република (ДНР) бяха обстрелвани от украинските сили за сигурност в рамките на един час, съобщиха в неделя представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня. Украинските войски обстрелват Докучаевск, Спартак и Донецк, изстреляни са общо 30 мини с калибър 120 мм.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитаха да атакуват позициите на народната милиция на Луганската народна република (ЛНР) в неделя сутринта, заяви говорителят на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко.

„Около 5 часа сутринта военнослужещи от 79-а въздушно-десантна бригада се опитаха да атакуват позициите на народната милиция в района на населеното място Пионерское с преминаването на река Северски Донец. В резултат на сблъсъка врагът понесе загуби и се оттегли", каза той. Разрушени са пет жилищни сгради, има и жертви сред цивилното население. „Уточняват се допълнителни данни", информира Филипоненко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янките не успяха да кандардисат Путин да им се хване на въдицата,но пък цирковия артист се хвана.Хвърля народа си един срещу друг за кеф на агресорите от НАТО и Ко.
111
3
 
3
 
! Отговори
Масур Нахейнеевич преди 2 години
Провокатори пропдагандисти .
110
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сепаратисти трябва или да предадат оръжието си или да напуснат Украйна. Ако не... да бъдат елиминирани безпощадно.
109
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската пропаганда яко се напъва, но Украйна вече беше предвидила това и предупреди от провокации под чужд флаг от страна на руснаците и каза, че няма да отговаря на такива. сега руснаците са оставени на пропагандата си да опитват да скалъпват истории а цял свят става свидетел на агресивните им намерения облечени в лъжи.
108
4
 
23
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Соломони Паси дава по една маратонка Найк на всички които са за американците. Ленчето Поптодорова пък им дава по едно кремче вярно срещу заплащане.
107
18
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 126 преди 2 години
Много си зле............руснаците в Украйна са си в родината и никой няма право да ги гони............най-малко фашистите от Киев!!!Много бой ще ядат фашагите на клоуна Зеленски и на олигарха-шоколаден бос Потрошенко!!! Братята руснаци си знаят работата!!
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОБСРЕЛА МОЖЕ ДА ГО НАБЛЮДАВАТЕ ОТ ГОРНИТЕ ЕТАЖИ НА ХОТЕЛИТЕ ПО СЕВЕРНОТОНИ ЧЕРНОМОРИЕ ИЗИСКВА СЕ САМО ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ КАСКА И БРОНИЖИЛЕТКА
105
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйнците са много зле, набутаха ги да водвт война, сега НаТО и САЩ ще им гледат сеира.
104
4
 
9
 
! Отговори
Дръндев преди 2 години
Който сее ветрове ще жъне бури . Който реже лозе ще пълни буре. Стара селска русофилска поговорка .
103
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 119 "Че ако смятаме какви народности живеят то в САЩ където има народности от целия свят до сега да са се изпотрепали да си делят територии" --- глупости говориш. В САЩ имаше гражданска война и си научиха урока. Там при масови безредици идва Националната гвардия - с хиляди и разстрелва всичко де се движи! Националната гвардия не са на заплата като полицията а доброволци - патриоти които са готови да стрелят по свои ако има заповед!
102
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който се чувства руснак да изчезва от Украйна. В Сибир има достатъчно много място за всички сепаратисти.
101
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
донецска народна република ?????????????????
100
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 117 преди 2 години
Прав си,да, само уточнявам, че не всички евреи са виновни, а само ционистите, те са елита на САЩ - банкери, учени, професори, за тях войната наистина е жътва!
99
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На руски медии и български русофили никога не вярвам. От тях само дезинформация.
98
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е...то друга новина от Днес.Ру не очаквайте!Русоробските редакторчета ще се постараят винаги да изопачат нещата.
97
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ако смятаме какви народности живеят то в САЩ където има народности от целия свят до сега да са се изпотрепали да си делят територии. След като бяха създадени САЩ преди повече от 200 години до сега никой щат не е обявил война на друг.Само неандерталците от изтока са способни да избиват соствения си народ.
96
5
 
20
 
! Отговори
А преди 2 години
Истинският президент на САЩ се казва Доналд Тръмп............той неслучайно искаше да спре финансирането на тая агресивна оргнизация............НАТО............а стария Джо е президент на САЩ незаконно, след изборни фалшификации.Действията му са нелегитимни..........един нелегитимен президент(стария Джо)подкрепя един фашистки режим в Киев...........това няма да завърши добре!
95
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Войната е еврейската жътва." Хенри Форд
94
16
 
13
 
! Отговори
L преди 2 години
Тази новина е лъжлива. Няма нападение от Украйна.
93
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в болните кратуни на русофилите руските медии казват "истината"...