Електрошок за Запада: Видео с предполагаема бомбардировка на Париж

Създателят му казва, че то не е поръчка на украинското правителство
24 мар 2022 11:57, Елка Василева
94

Видео, представящо бомбено нападение над Париж, бе публикувано по-рано този месец от сайтовете на украински ведомства и в сайтовете на френски медии и социални мрежи, пише в. "Монд". Кадрите показаха как момиче се снима на фона на Айфеловата кула, когато внезапно тя е бомбардирана и поразена и над нея започва да се издига дим. После експлозии отекват и в други части на Париж, чуват се сирени, виждат се бомбардировач, който пуска бомба по жилищна сграда, и кооперации в пламъци на фона на детски плач и викове на паникьосани възрастни. Видеото приключваше с послание на английски: "Представете си, че това може да се случи в друга европейска столица" и с призив на украинския президент Володимир Зеленски: "Затворете небето над Украйна или ни дайте повече пилоти. Ако ние паднем, вие също ще паднете".

Само в сайта на украинския парламент видеото бе видяно два милиона пъти, а във Франция то предизвика и потрес и възмутени коментари.

"Монд" успя да се свърже със създателя на клипа, който е французин, живеещ в Киев - Олиас Барко. Той е и сценарист и продуцент по професия. Пред френското издание той разказва, че е извел жена си и децата си от Украйна и вече самият той се намира в западната част на страната. На първо време не е искал да се дава гласност, че той  е създател на видеото, за да остави кадрите да говорят сами. Но когато мълвата започнала да се носи, че той е създателят на видеото, той решил да излезе под светлината на прожекторите. Пред френското издание Барко казва, че е искал да предизвика "електрошок" за Запада с видеото.

"Това не беше поръчка от украинското правителство", подчертава той. "Това е нещо, което исках сам да направя, заедно с продуцента Жан-Клод Леви, за да предизвикам електрошок за Запада. Според мен ние се намираме в Трета световна война и този конфликт ще стане повсеместен", казва режисьорът и допълва, че видеото му не е било пропаганда, а предупреждение.

Барко добавя, че за реализацията на видеото, заснето в Париж и реализирано в Украйна, е разчитал на съдействието на голяма френска компания, специализирана в специалните ефекти.Той не иска да споменава името й, нито имената на другите хора, с които е работил, защото срещу него вече са отправени заплахи. "Никой не ни е платил, никой не ни е финансирал", подчертава Барко.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
5
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 2 години
Нещо ИСТИНСКО, дирил е зърно - пшеница, овес, ечемик. Колективните евро-наемници и конете трябва да се хранят, а Египет по това време е световна житница. Наполеон подчинява Египет и осигурява безплатна продоволствена безопасност за пълчищата-завоеватели.
44
3
 
23
 
! Отговори
До анализатор преди 2 години
Путин е сринал Айфеловата кула ли? Май само тъ.пана.рите не разбраха, че това е укрофейк.
43
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е колко можем да вярваме на укрите като ни пробутват видеа за разрушения, пострадали и жертви в Украйна, след като могат да покажат бомбардировките на Париж?
42
27
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Когато Хитлер превзема Париж, той не е сринал Айфеловата кула. Даже напротив - снимал се е на фона на кулата до него!Сами си правете изводите кой е по-лош диктатор - Хитлер или Путин?
41
2
 
25
 
! Отговори
Ако има съд в Европа преди 2 години
Всички автора, екипа и тези, които го излъчват това НЕЩО трябва да бъдат осъдени и да лежат в затвор за престъпление срещу човечеството.
40
5
 
30
 
! Отговори
Евролибералска Пропа преди 2 години
Много долно срам и позор за Франция и за Европа и всички евролиберасти. ХУБАВАТА СТАРАН е че СЕГА НЕ МОЖЕМ за НИЩО ДА ВЯРВАМЕ на ЕВРОПЕЙСКИТЕ МЕДИИ. ДАДОХА доказателство СЪЩИТЕ клипчета ФАЛШИВИ могат и за Украйна да пускат. КАКВО СТАНА С БОРБАТА С ФАЛШИВИ НОВИНИ? ТОВА СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ правенето на ТАКЪВ КЛИП ЛЪЖА. ВСЯВАНЕТО НА СТРАХ И УЖАС ТОВА Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ОТ ЕВРОЙПЕЦИ.
39
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАМ ТАКОВА ФИЛМчЕ за ФАЩ КЪДЕТО УБИВАТ 8 ДЕЦА И УЧИТЕЛЯ ИМ В АФГАНИСТАН И ПОСЛЕ СЕ ПРАВЯТ НА РАСЕЯНИ.
38
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОПАГАНДА! всичко това промива мозъжите на запада.
37
1
 
16
 
! Отговори
Нещо ИСТИНСКО преди 2 години
СЕГА нещо истинско за ФРАНЦИЯ от Историята. Този военно престъпник НАПОЛЕОН и ОКУПИРАЛ Египет интересно какво е дирила Франция в Египет - Инвазия на Франсетата. Та НАПОЛЕОН е стрелял с оръдие и е РАЗБИЛ НОСА на СФИНСКА в Египет. Кога Франция ще ОТГОВАРЯ за ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ и СЪЩО и ЗА ПОРОБЕНИТЕ ОСТРОВИ част от Франция.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Лондон кога?
35
1
 
22
 
! Отговори
Ау Леле Мале преди 2 години
ИНТЕРЕСНО защо НЕ НАПРАВЯТ клипче за военните престъпления от войните на Франция, която също е имала инвазия и колонии с роби. ЗАСРЕМЕТЕ СЕ ФРАНСЕТА престъпници и колониалисти с нищо не се сте по-добри злодеи правещи се на евролиберасти.
34
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видеото показва бъдещото, ако путин не бъде спрян.Нужно е възможно най-скоро някой да гътне ***, за да се върнем към нормалния свят.
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другите украински победи и те ли са рисувани ка компютър като този клип?
32
1
 
31
 
! Отговори
Зеленски Рекламира преди 2 години
Какви би станало важното е да пощури и подлуди европейците този Зеленски иска да умират не само украинци, а и европейци. Този човек е пълен психопаат.
31
2
 
27
 
! Отговори
Браво на Украинците преди 2 години
Водят умело информационна фейк война. Зеленски като кисело зеле вече се вкисва и замирисва иска да въвлече във война всички този болен мозък. Призовава украинците да умират и също европейците призовава да умират.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да вярваш на всякакви новини и видеа след подобна манипулация??? Това е индустрия за фейк информация и пропаганда.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барко, Леви, голяма френска компания специализирана в специалните ефекти и други хора : "Никой не ни е платил, никой не ни е финансирал. Работихме за слава. ВЕрвайте ни"
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово разни *** говорят за трета световна,как Путин нямало да спре само в Украйна и т.н.Много им се иска явно да се подпали целият свят.За какъв *** му е на Путин да напада Европа.Не може да воюва срещу целият свят.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей туй само да кажа, трейдърите вече опипват нива не от 180, а от 200 долара за барел. Ама иначе споку ша си ядем пастите.
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показаха как се твори пропаганден материал нагледно, хахахах. От наркотиците съвсем са изчаткали тия укри.