Фон дер Лайен: Русия ще изпадне в икономически и технологичен упадък

Украйна върви към европейско бъдеще, увери лидерът на ЕК
367
Фон дер Лайен: Русия ще изпадне в икономически и технологичен упадък
Снимка: БГНЕС

Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а Украйна има европейско бъдеще, заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес.

"Русия ще изпадне в икономически, финансов и технологичен упадък, докато Украйна върви към европейско бъдеще", заяви Фон дер Лайен в Киев, по време на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

По време на срещата Украйна получи специален въпросник, който е стъпка към предоставянето на статут на кандидат-член на ЕС, предаде ВВС.

Урсула фон дер Лайен увери Зеленски, че ЕС ще подкрепи Украйна, за да гарантира, че приемането й ще отнеме "седмици, а не години".

Получавайки въпросника в плик, Зеленски увери журналистите, че ще бъде готов след седмица.

"Вашата борба е и наша борба. Аз съм тук, в Киев, с вас, за да отправя много силно послание: ЕС е на ваша страна. Ние сме на ваша страна", добави Урсула фон дер Лайен.

Тя осъди клането на мирни граждани в град Буча, за което Украйна обвинява руските сили, окупирали малкия град на северозапад от украинската столица.

"Нашата човечност беше пречупена в Буча", заяви председателката на ЕК, като определи като "ужасяваща" смъртта на около 50 души при удар срещу гара в Краматорск, в Източна Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
49
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русофилчетата изпадат в пълна паника и ужас като си помислят само,че Европа и в частност България могат да станат независими от Русия газ.Идва и това време и ще има рязане на вени.
198
13
 
44
 
! Отговори
А познайте преди 2 години
Защо тази си вярва, че рашките използват само западен технологичен ресурс, нима няма източен? Как удобно, угодно, режисирано пропускат Китай и Индия, нима там няма икономика, бизнес и пари? Да се моли Русия да не приключи окончателно с ЕС, че глад ще мори добитъка и студ, и лиса на метали, дървесина, химикали, редки елементи, все икономически нужни нещица.
197
11
 
50
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Перхидролена невестулка и дрогиран военнопрестъпник!Хванете се за ръчичка и качете се на една кола и се размажете в оградата на някое руско посолство, Европа да вземе да си отдъхне малко от вас
196
9
 
42
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Точно в деня на посещението Киев направи тази касапница,случайно ли е?!
195
6
 
21
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Не го ли стимулират от Запад веднага да сключи мир с Русия ще последва горчиво разочарование и нови жертви.Русия винаги е разчитала на огнева мощ от която сега по заповед отгоре е лишена и всичко на което са обучавани е безполезно.Свалили са им тактическите ядрени оръжия и не само тях,за да не направят беля срещу рускоговорящо население,тъй като употребата им е по усмотрение на полевите командири,но те бързо се реорганизират и без тези оръжия историята ще се повтори.
194
5
 
32
 
! Отговори
А пък преди 2 години
Тая ще изпадне във фамилията си!
193
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Гроздане, украинците показаха как се топят руски танкове. Безаналоговата орда се оказа прекалено аналогова за 21-ви век.
192
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще изпадне в икономически и технологичен упадък, ЕС, ЕвропаТА и света в ресурсен и хранителен такъв. Урсула си мисли, че ще прави технологии без енергия и ресурси и европейците ще са на разтоварваща диета и светът ще ок
191
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и уверено върви към светлото социалистическо, опс, европейско бъдеще!! тоя филм го гледахме 40 години..
190
6
 
45
 
! Отговори
реджеп таип ердоган преди 2 години
каза;Урсула,аз колко пъти да ти казвам на теб?Пак ще повторя;когато големите седят в креслата и говорят,прислугата седи на диванчето в ъгъла и мълчи!
189
10
 
51
 
! Отговори
До преди 2 години
Всичко лае фашисти лоши руснаци бля бля бля.Лятото още не е дошло,житото е продадено държало се в частни складове държавния резерв.Зимата тази година ще доиде навреме Септември края.Газ няма,въглища няма Аец е за ремонт,теца и тои.Бензина се очаква 4-6 лв.Дърва няма.И цената им ще стане скъпа. Всичко лети нагорв.А бай *** седи и повтаря като папагал,какви санкции да сложили на Русия.Зимата драги мои зимата хем гладен,хем измръзнал да ви доиде акъла.
188
16
 
49
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Акушерка говори за икономика. Има нещо сбъркано в този ЕС. Как ще западне Русия като има огромни количества горива? Как ще се развие ЕС ако Русия врътне кранчето с горивата за ЕС? Тази акушерка не разбира ли, че за да имаш прогрес трябва да имаш суровини, енергия. Само с лозунги не става.
187
13
 
34
 
! Отговори
$$$ преди 2 години
и неутралната до скоро Швейцария отряза тия руски фа.шисти!!! ха ха ха
186
13
 
33
 
! Отговори
моск0вията никога преди 2 години
не е била в икономически и технически възход.
185
27
 
24
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Бивш гинеколог и бивш комик ....... Безценно.
184
25
 
22
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Само развързаха ръцете на Русия с тези санкции.С приказки,ако се постига резултат Путин вече щеше да часа присъда в Хага.Дори вече няма да се стреми съм мир искрено както в началото,а ще гепи все по-повече.Да видим и кой ще се опълчи на тази бензиностанция с ракети,която обаче има 22000 танка,а НАТО в Европа 11000 с 3200 турски.За настъпление се иска превъзходство,а го няма.Ще гледат и ще приказват като журналисти.Само мирът може да спре Русия и още жертви.
183
28
 
34
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
А ЕС го чяка светло талибанско бъдеще! Русия при всички случаи ще надживее ЕС и САЩ.
182
20
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
ХА-ХА-ХА! Да бе! Това важи най-вече за ЕС и процесът вече започна и е необратим!
181
21
 
12
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Фалита не да дойде защото сметките се правят без кръчмаря.Дават на Русия през 2016 брутен продукт 1600 милиарда долара,а по покупателна възможност колкото е и на немците - малко над 4000 милиарда.Дори само тези две цифри на МВФ,че 140 милиона живеят с 40% по-зле от 100 милиона.Но дали са верни и те,след като само от износ на ден в Русия влизат 900 милиона долара от петрол и газ ,а те са 36% от износът и,което прави износ над 2500 милиарда.Една пета нямало да купува,но цените скачат за останалите
180
23
 
16
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Само като чуят разпадане на Русия и опонентите на Путин в Русия ще застанат зад него.Ще остане един Навални,но вече няма да има половин процент,а стотна от него.Но има и план Б - извънземни да помогнат Русия да фалира преди ЕС.Все пак единият е артист,а във филмите винаги печели Запада.Силвестър Сталоун направо ги трепе по стотина с един изстрел.