Руски ракети удариха гарата в Краматорск, жертвите са десетки

Железопътният възел се е използвал за евакуация на цивилни
8 апр 2022 12:47, Елка Василева
429
Руски ракети удариха гарата в Краматорск, жертвите са десетки
Снимка: Twitter

Две руски ракети са поразили жп гара в източния украински град Краматорск, причинявайки жертви, съобщи украинската държавна железопътна компания, цитирана от Ройтерс.

Гарата е използвана за евакуиране на цивилни от райони, бомбардирани от руските сили. Две ракети са улучили жп гарата в Краматорск.

По информация на Франс прес най-малко 20 души са загинали. Агенцията цитира свой журналист на място.

Директорът на Украинските железници Олександър Камишин каза, че са загинали най-малко 30 души, а 100 са ранени, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според железопътната компания вчера в същия район са били блокирани три влака, превозващи евакуирани хора, след като е бил нанесен въздушен удар по линията.

Управителят на Донецка област каза, като се позова на полицията и спасителните служби, че има предположения за десетки загинали или ранени при ракетен удар по жп гара в Краматорск. По думите му на гарата е имало хиляди цивилни, опитващи се да се евакуират към по-безопасни райони на Украйна, посочва Ройтерс.

Кадри от социалните мрежи показват много тела на убити хора, както и горящи автомобили.

Други кадри показват останки от ракета, като според автора на публикацията тя е била с касетъчна бойна глава. Това обяснява и липсата на големи кратери в района на гарата. Касетъчните бомби съдържат голям брой малки взривни устройства, като се използват предимно за поразяване на живата сила на противника.

Очаквано, руски потребители лансират версията, че украинската армия е стреляла по собствените си цивилни.

Едно от основанията е, че ракетата прилича на изстреляна от ракетния комплекс "Точка - У", който е на въоръжение в украинската армия. Русия официално го замени с "Искандер" през миналата година, но кадри от края на миналия месец показват, че явно е върнат в експлоатация в хода на войната.

Представители на украинските власти казват, че руските войски се прегрупират за ново настъпление и че Москва планира да завземе колкото може повече територия в Донбас. Местните власти в някои райони призовават мирните жители да напуснат, докато все още е възможно и сравнително безопасно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пари дето ги вземате да тролите в защита на путин са кървави и ще бъдете проклети
238
2
 
4
 
! Отговори
До тъпанар 251 преди 2 години
Видя ли надписа на останките от ракетата, а. С бяла боя е. Виж ги. Мисли ако можеш и тогава дращи из форумите.
237
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако пише за детей са украинците
236
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало съучастниците на путин на вас никой не ви вярва
235
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** путинофили! Всичко ще ви се върне стократно. Смърт за червените ***!
234
4
 
10
 
! Отговори
Защоо преди 2 години
На ракетата пише с бяла боя и големи букви " за детей" . Кой е. Мислете.
233
5
 
19
 
! Отговори
Възмущавам се преди 2 години
Как може такава гадост да убиват свои дори да ги мислят за предатели и после да обвиняват други.Отгоре на всичкото да ни го пускат като новина.Отврат.Информационна война,за да получат още пари и оръжия...гади ми се.Там деца е имало и някои са умрели,други са осакатени!Господ да ги накаже дано!
232
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хага да строй нов затвор и да наема адвокати че ще има има много затворници и дела
231
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите видяха, че бучи-мучи циркът почна да отшумява и организираха поредната провокация. Колкото един украинец живее по-на запад, толкова той повече смята хората от по-наизток за унтер.менши. Т.е. Киев няма никакви скруполи да поизтрепе цивилни във все още контролирания от украйна Краматорск, защото за него те са от Донбас, макар и все още формално украинци. Още повече, че по информация на зеленски са го ударили с ракета Точка-У, каквито в Русия вече няма на въоръжение, заменени са с Искандер.
230
4
 
18
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
От 2020 Точка У е подменена с Исдкандер в руската армия.Отваряш Уикипедия и там можеш да прочетеш кой има такива ракети в момента.
229
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В руския Белгород да внимават много.Украйна са планирали там да натопят Русия и ще има жертви при мирното население.Казват на украинците да бягат от там.
228
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шизофренията е обхванала този форум не знаех че Украйнците са се нападнали и са си обявили война и си избиват населението Русия и руските *** безсилни сте в пропагандата че КОЙ вярва на русия???? всичко ще излезе на яве но живота на убите няма да се върне и затова ще си платите
227
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На гарата са били,за да се евакуират.Украинците смятат,че който бяга е предател.Хем са убили предатели,хем сега искат по-строги мерки към Русия и я топят.С един куршум-два заека.
226
0
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 2 години
Дай източник от независимото международно разследва за траекторията на изтрела?
225
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада е нация, която е убивала масово хора извън собствената си територия. Като се почне от американците, мине през англичаните, белгийците, французите и така нататък. Въобще не им пука за някакви украинци. Готови са на всичко за общесвеното мнение и мотивиране на доставки на оръжия.
224
7
 
1
 
! Отговори
До 240 преди 2 години
Искам и аз източник на официалните данни. Когато си помислиш че са стигнали дъното русоробите, те ти показват че мигат по-дълбоко да копаят. Тъжни хора с тъжен живот
223
1
 
6
 
! Отговори
До 230 преди 2 години
Живеем в матрицата на фалшивите новини.Такава е военната пропаганда и от двете страни.Има един правилен източник и той е този,който оправдава действията на правителствата.И на запад и на изток са спрени медиите на противниковата страна.Не знаем истината и не можем да съдим.
222
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са убили свои украинците?Мислят ги за предатели .
221
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 233 "Според официални данни, руснака няма такива ракети" Дай източника на тези "официални данни".
220
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е информационна война.Украинците са ги убили и веднага призоваха за по-строги мерки.