Свещеник е нападнат с нож в Ница

Животът му е извън опасност, нападателят е арестуван
Обновена: 24 апр 2022 18:45 | 24 апр 2022 15:50, Красимир Ангелов
22
Свещеник е нападнат с нож в Ница
Снимка: БГНЕС

Свещеник е нападнат с нож във френския град Ница, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от френското вътрешно министерство.

Според данните нападателят е описан като "умствено нестабилен мъж".

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи в "Туитър", че животът на свещеника не е в опасност и добави, че полицията е арестувала нападателя. Атаката беше извършена в момент, когато Франция гласува на втория тур на изборите за президент.

Кметът на Ница съобщи, че нападателят е умствено нестабилен, няма криминално минало и за него е известно, че е закупил нож няколко дни преди атаката.

Телевизионният канал "БеЕфЕм" цитира полицията, която е съобщила, че нападателят е 31-годишен французин и не подозира, че мотивите му са свързани с тероризъм. Местен депутат съобщи, че свещеникът - отец Кристоф - е бил намушкан няколко пъти. Монахиня е била ранена в ръката, когато сграбчила ножа на нападателя, съобщава БТА.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терористичните актове вече ми ават съвсем незабелязано. Някой дори не ср отразяват, а за други никога не научаване името на извършителя, защото не е политкоректно. Стигнахме до там, че товя вече не е новина, а ежедневие. За съжаление работата не е на добре в Европа.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди да отворя тази статия си казах, че в нея ще се твърди, че нападателят е "психически лабилен човек, евентуално с финансови и лични проблеми". Забелязахте ли как от няколко години като по команда изчезнаха информациите за ислямски терористи и пр., всички станаха разорени откачалки с лични проблеми.А когато вече е 200% очевидно, че става въпрос за тероризъм, след 2-3 дена криеница в медиите започва да се прокрадват срамежливи споменавания за "евентуален терористичен мотив" и толкоз.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френски шериат.
11
8
 
3
 
! Отговори
! преди 2 години
След нахлуването на ордите на Путин мюсюлманските подчинени на кучето Кадиров се развихриха. Всички знаем кой стои зад светения тероризъм и скоро ще падне от власт защото НАТО ще го свали.
10
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Стига бе това не е възможно в такава демократична и свободна държава дето най важното са правата на човека хо хо хо явно свещеника не е имал правото да остане жив !
9
0
 
17
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Всички знаем кои са любителите на ножове.... и от кой етнос са . След масовото раздаване на френско гражданство на африканци и араби в последните няколко години РЕДНО Е ДА НИ СЪОБЩИТЕ ОТ КОЙ ЕТНОС Е ТОЯ "ФРАНЦУЗИН" ... да не се окаже че е с кално кафяв цвят, кланя се на оня с чалмата и е дошъл съвсем наскоро с гумена лодка от бреговете на Алжир или Либия ...... или не е етнически коректно и човека просто си е успокоявал нервите като ръчка с нож представителите на християнската религия.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според данните нападателят е описан като "умствено нестабилен мъж"."______Ясно, значи алахуакбарец.
7
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Като не носи пищов и ходи невъоръжен ,ще го нападат ! Въоръжавайте се !
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по лошо ще става като направихте всички от Африка и Арабистан французи ще ви колят с ножове
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така наричат вече мюсюлманите умствено изостанали хаха
4
2
 
24
 
! Отговори
Антлатици преди 2 години
край с европа !
3
1
 
28
 
! Отговори
Пеесе песос преди 2 години
Умствено изостанали са европейските лидери, които допускат пълчищата друговерци в Европа. Това ще има предвидими последици. Ясно ви е какви. Ще станем като Сирия, Либия и Украйна. Всъшност доста по страшно ще е. Защото няма да се спазват никакви правила, а точно наопаки. Тоя е ясно че е откликнал на призивите на ИДИЛ за атентати.
2
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предвид сексуалните наклонности на свещениците педофилия и хомосексуализъм,мисля че това е добра новина..
1
1
 
28
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Ах ,тия будисти не спряха да правят атентати!!