Предали ли са се защитниците на Мариупол в Азовстал?

Москва и Киев в спор
176
Предали ли са се защитниците на Мариупол в Азовстал?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

„Вражеска групировка с бял флаг“, вероятно последните защитници на Мариупол, излезе на пътя, където бяха евакуирани цивилни от стоманодобивния завод Азовстал в град Мариупол. Това съобщи командирът на руските сили в Мариупол.

Александър Ходаковски, който ръководи батальон "Восток", каза, че това е първият "контакт лице в лице" с украинците, осъществен през "цялото време на блокадата на Мариупол". Информацията е публикувана в канала му в Telegram, предаде NBC. Командирът добавя, че предалите се украинци са приети от руски войници.

Полк Азов обаче, последните защитници на Мариупол, които защитават обширната зона около централата, отрече някой от тях да се е предавал. В съобщението на Азов се уточнява, че бели знамена са били използвани и от двете страни за евакуация на цивилни от района.

Информацията и на руските, и на украинските военни, не може да бъде потвърдена от независим източник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай стига с тия парцали, по добре да не се предават даже
97
50
 
20
 
! Отговори
АЗОВ София Център преди 2 години
Ние не се предаваме !!!
96
18
 
83
 
! Отговори
вида преди 2 години
Какво ще кажете за украинските ''бежанци'', които почиват безплатно в българските хотели по морето. Според български превозвачи редовно превозвали хора от Украйно към България и от България към Украйна. Освен безплатната почивка по Черноморието ни им давали и пари на ръка. А дали българите могат да починат поне 14 дни на морето това лято?
95
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българи ли пишат ?Швейцария има ли природни ресурси колкото Русия?А Швейцария чий интереси обслужва руски или западни?Само не ми казвайте,че са техните защото така изказвате, че сте някое ново пораснало кюрпе което си мисли, че владее тайните на геополитиката и всичко е черно и бяло.Запада доброто а Русия злото толкова плитко умно, че няма на къде повече.
94
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината от многото "истина"в главати ти си изгубил връзка с реалността
93
59
 
20
 
! Отговори
Агресори мечтатели преди 2 години
Русите 5 пъти превземат давода...в мечтите си :)))
92
11
 
68
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#118 То защото украинските фейкове са едни сложни...но със сигурност яко финансирани от отвъд океана
91
68
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хахахаааааааа, никой не вярвя ня руснак. Фейк след фейк...... даже и те не си вярват на лъжите :" --Глупости, аз съм сигурен, че до ден днешен си вярват, че са пушили на кораба.
90
65
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дей, тия вече сънуват бели знамена. Ми изфабрикувайте си там едни кадри за 9ти и да се приключва. Та това по дяволите е завод бе, завод. До вчера е имало работници там. Не е нито крепост, нито отбранителна линия.
89
17
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Русия и България
88
9
 
31
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Зозо:А на теб дали някой вярва? Не се престаравай.
87
91
 
22
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Руските фейкове са елементарни, защото са адресирани към елементарна, малограмотна аудитория с нисък коефициент на интелигентност и силна нужда от "безкомпромисна и твърда ръка, която да ги ръководи". А когато тази ръка е враг на ЕС, НАТО и САЩ, които тази аудитория е нарочила за виновни за личностният им провал няма външна сила, която да ги убеди, че грешат. Така вярата във фейковете се превръща в религиозно преклонение и обожествяване на психопата Путин и Путинистан.
86
13
 
93
 
! Отговори
до 126 преди 2 години
Ами защото Швейцария им е спестовната касичка и не искат някой да я счупи. А напъват да завладеят Русия,защото половината от природните богатства на Земята са там. Трудно ли е за разбиране?
85
83
 
19
 
! Отговори
Българи ли пишат ? преди 2 години
Защо Швейцария не се притеснява ,че е обградена от нато , а Русия постоянно протестира ,че държавите покрай нея сами искат да са във нато и то да ги пази от разни нестабилни ,но амбициозни диктатори който на база на натрупано ядрено оръжие искат да седнат със нато и да поделят света ,без да се интересуват дали другите народи ги искат ! Нормалните хора само като видят какво е във Русия как се преследва и трепе всеки които не е със Путин му е ясно със Русия ли да е или НЕ !
84
86
 
20
 
! Отговори
Българи ли пишат ? преди 2 години
Тези постове които се пишат със такава злоба и любов към агресора няма начин да са на българи ,елементарно е ,ние сме страна със изявено турско малцинство ,което много лесно може да бъде подбудено и после освободено задно със половин България ! Единствено ни пазят договорките след Втората св война които за Русия не представляват нищо и напада всяка друга по малка страна стига във нея да живее група руснаци . Преди 8г Донецк и Луганск започнах подбудени от Русия тази воина !
83
15
 
97
 
! Отговори
Ако щат преди 2 години
Никой не ги кара насила. Нека си седят в канализацията на Азовстал и да ни внушават че още държат града.
82
14
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е останал жив се е предал, останалите вече е леко късно да ги питаме.
81
9
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието е неточно.Има защитници на Азовстал,не на Мариупол.Какво защитават там не вярвам някога да се разбере.
80
16
 
126
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ако мисли за народа - този зелен убиец на народа си -трябва да пуснат от дупките всички хора и да разговарят . Защо толкова дълго време задържат цивилни вътре....Къде е тръгнал да се съюзява с оня склеротик и всички откачалки отвъд океана.Пред себе си има ,а и те украинците са част от тази велика руска нация.Кой им проми толкова мозъците? Иска да се сродява с една *** до гуша задлъжняла....ненормалник само може да сътвори това.....
79
18
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азовците обменят 15 цивилни за един тон храна и лекарства/амфетки. Няма да има вече евакуация, само обмяна.