Войната няма да свърши скоро, Одеса ли е целта на Русия?

Бивши военни министри предвиждат война поне до края на 2022 г.
23 май 2022 09:48, Александър Попов
60
Войната няма да свърши скоро, Одеса ли е целта на Русия?
Снимка: GettyImages

Едва ли някой може да каже със сигурност кога ще приключи конфликтът между Русия и Украйна. Според бившите военни министри проф. Тодор Тагарев и Ангел Найденов той ще продължи дълго и едва ли ще приключи до края на годината.

"Очевидно, че към момента се върви по-скоро към насищане с жива сила и с техника. При всички случаи Путин иска нови територии. 90% от Луганска област вече е в ръцете на руските бойни части. С такива темпове върви настъплението в Донецка област.

Още по темата
Имаме една пълзяща агресия, която включва по нататъшно развитие на бойните действия по южните територии на Украйна – в Запорожието, в Николаевска и в Херсонска област. Очевидно, че се върви по-нататък и към подготовка за десант и съответно блокада на Одеса", каза Найденов.

По думите на проф. Тагарев със сигурност Кремъл се стреми към създаване на сухопътен коридор и удържане на този коридор към Крим и завладяване на колкото се може по-голяма част от територията на изброените украински области.

"Евентуално, ако успее в това си начинание, наистина може да тръгне към Одеса и да се опита да изолира Украйна от Черноморското крайбрежие", допълни професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта е Черноморието по украина т.е по границата Целта е това което е притежавала Русия и откъдето искат да я унищожат България не е цел на Русия нито Румъния искат да си върнат земите които Ленин и Сталин им раздадоха ба украинците
43
1
 
6
 
! Отговори
Инженерка преди 1 година
когато войната свърши- светът ще бъде друг Затова русофобите да бягат далеч от еЕвропа и руските границиСАЩ ще загубят хегемонията си над света, смачкани от африканските си поданицивсяко зло се заплаща
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Одеса, Приднестровието и полската граница. Познахме плановете на Путин много отдавна. Експертите по телевизора приказваха празни приказки и фантазии. Чуков, Теслов, Трионов не разкриха нищо от стратегията на Путин. Само запълниха времето за ЕЖК - "Един журналист каза" и "Един експерт каза"
41
10
 
5
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Путин мислеше че войната ще е като парада на 9 май. В 10часа влиза в Украйна в 11часа влиза в Киев но уви май ще се върне като бит *** ако дочака де
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните 20-30тина години русия беше слаба и света освен единични локални конфликти беше спокойно, а благосъстоянието на хората растеше. Лайф. Сега фашистка русия реши че отново иска да е фактор - та гответе се да се простите с колите си, екскурзии в чужбина и да сменяте телевизори и телефони всяка година. Свърши се. Сега треперете да не ви пратят на фронта, че натам отиват нещата. А по-лошия вариент е квартала ви да е фронта. Жизнь. Не вярвате ли? -Почакайте ще дойде
39
6
 
4
 
! Отговори
456 преди 1 година
До 123..... Някои същества така и не можаха да разберат, че Империята на Zлото никога няма да спечели войната в Украйна!
38
8
 
3
 
! Отговори
Подкрепяш Путин преди 1 година
Подкpeпяш yбийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mеб зависи дали ще сmанеш съyчасmниk на агресори и yбийци!
37
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
В пророчествата никъде не се споменава Украйна. Въпросът е кога Русия ще превземе цялата Украйна а не дали.
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не, не е Одеса главната цел - главната цел е всички рускоговорящи в т.н. укроина да бъдат в собствената си държава-Русия, щото като се разпадна СССР никой не попита тези хора къде искат да са в украина или русия . А ако укрите бяха по-умни и не бяха забранили руския език в донбас и крим и не ги дискриминираха и не се поддаваха на западни лъжи - нито война щеше да има , нито такава омраза между братски народи.
35
2
 
10
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И кое ще ги мотивира руснаците да спрат след като отново се спусна желязната завеса?Те вече не очакват бизнес със Запада.Върна се положението преди падането на стената и сега само опасността от пряк сблъсък ги възпира,но този сблъсък не е пряк,а е косвен като в Корея,Виетнам,Афганистан,Ирак,Сирия,а там воюваха докато им се воюваше.Мир няма да има,докато единият не клекне и моли за пощада.Кой ли ще е той?
34
4
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе... почнахте да си измисляте нови и нови цели на Путин. А истината е една. Путин иска да контролира ДНР и ЛНР. За целта, ако нямаше санкции, би спрял на границите. Само че има санкции, има подкрепа от Запада за Украйна, което означава, че Путин няма как да спре, защото и Украйна няма как да спре. За целта се настъпва колкото се може, докато не се предаде противника. Това е простата истина. Няма имперски амбиции, има цел-спечелване на война. А на война като на война.
33
4
 
16
 
! Отговори
абе преди 1 година
мислите ли че путин не се е подготвил за дълга война и санкции срещу русия? те са готови с години да издържат, ама европа и света огладняват и обедняват!
32
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ами кога ще ремонтираме танковете на укрите, май ги изпотрошиха ракетите и за ремонт не стават!
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Русия е анексиране на все повече територии и по този начи да слагат ръка на ресурси. Какво вече правят с горивото, така ще започнат и върху храните. Единтсвеното решение е яко снабдяване на Украйна с оръжие и руснаците да бъдат върнати обратно. В противен случай русофили-русофоби, всички ще бъдем удерени от хиперинфлация. Каква файда, че своевременно руснаците ще живеят в 19 век. Това е желанието на Русия - всички да са бедни и изолирани
30
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забранете вноса на всичко руско, включително и петрол.
29
16
 
8
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Досега не съм видял нито един от признаците на националсоциализма (нацизма) в Украйна. Обратното - виждам някой генерални сходства между нацизма и сегашната имперска политика която води Русия.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Семейните европейки трябва да си държат мъжете изкъсо." - Хаха. Българската жена я е страх от конкуренция. Помислете дали добре се грижите за мъжете си, за да не избягат при друга жена :)
27
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Русия е цяла Украйна. Рашистите няма да спрат само до Крим и Донбас. Путин каза, че такава държава като Украйна не би трябвало да съществува. Руската имперска политика ще разпространи войната и в други държави.
26
8
 
23
 
! Отговори
Евровизия преди 1 година
Докато храбрата украинска армия се крие по мазета и тунели, бежанците от войната вършеят зад граница. Семейните европейки трябва да си държат мъжете изкъсо.
25
23
 
11
 
! Отговори
целта преди 1 година
Целта на русия няма значение - никой няма да се съобразява с треторазредна африканска държава като русия ,която вече губи войната която започна.